2021. január 4., hétfő

Polcmustra #10

     Nemrég remekül elterveztem magamban, hogy 2020 utolsó hetében még legalább négy bejegyzést készítek, hát ez elmaradt. Még a szokásosnál is gyorsabban elhúztak mellettem a napok. Sebaj, ha egy "kis" csúszással is, de szeretném tartani a betervezett posztok menetét, amiből a héten kiteszem a  szokásos évzárót, viszont ezt a bejegyzést a tavaly szerzett polclakóimnak szentelem, amiket a sok rizsám után már láthattok is. 


Az idei beszerzéseimből nem tudok tornyot építeni, de minden egyes darab számomra kincs, és a legvágyottabbak, úgyhogy a felsorakoztatott könyvekkel maximálisan elégedett vagyok. 


     Nagy Sarah MacLean fan vagyok, természetesen a Hozományvadászok kíméljenek! nem hiányozhatott a polcomról. A borító sokkal szebb mint a Love by Numbers sorozaté, de a történet ugyanolyan jó, izgalmas, udítő és szerethető valamint szenvedélyes, mint Sarah korábbi könyvei. 
Alig várom, hogy olvashassam a második részt, mert a kötet végén olvasható kis "előzetes" nagyon felpiszkálta a kiváncsiságimat!



     Moning mellett Frost a legnagyobb kedvenc urban-fantasy szerzőm, naná, hogy az imádott Cat és Bones legújabb része, A sírcsapda is kellett nekem. A borító nagyon régről favoritom, a történet pedig kedvenc lett. 
Remélem jövőre megkapjuk a hetedik részt is.



     Alwyn Hamiltontól A sivatag lázadója első két részét még a Maxim kiadótól kaptam, a trilógiazáró A vég hősnője viszont saját beszerzés. Erről a részről hamarosan hozok egy kis élménybeszámolót, addig is annyit mondanék, ez a rész is hasonlóan jó volt mint az elődei.



     Lorraine Heath tejesen levett a lábamról A havishami ördögfiókákkal, úgyhogy nyugodt szívvel adtam le a rendelést A botrány és szenvedély sorozat első három részére. 



     Leda D'Rasi: Mindörökké 1-2. része az írónő jóvoltából került hozzám. Nagy kedvencem a Boszorkánydinasztia sorozat, ez a két rész pedig különösen jól sikerült. A borítókért pedig odavagyok, főleg az elsőért. 



     Angela Marsons az egyik kedvenc krimiíróm, naná, hogy a Kim Stone sorozat Holt lelkek és Törött csontok c. kötetei sem hiányozhattak a polcomról. A Holt lelkeket már korábban olvastam, erről januárban írni is fogok egy értékelést, a Törött csontok olvasásával viszont várok még egy picit. 
A regények beltartalmának mindig sikerül megfognia, de nem csak ezért szeretem a sorozatot. Hanem a szép borítók miatt is. Azok a színek. *.*



     Az Elveszett babácskák c. könyvet jó régóta kerülgettem, viszont sosem hagyott nyugodni, nem is bírtam tovább magammal, elolvastam e-könyvben. Aztán a történet annyira a hatása alá vont, hogy eldöntöttem, kell nekem ebből egy saját példány. 


     Karácsony környékén kaptam egy-egy válaszmailt a General Press és a Könyvmolyképző kiadótól, hogy szívesen küldenek nekem recikönyveket. Annyira boldog voltam, hogy bizalmat szavaztak nekem, hogy azt el sem tudom mondani! Vigyorogtam, mint a tejbetök. Aztán bevillant, hogy nemcsak kapni, de adni is jó, ezért meglestem a polcom, hogy mely könyveket ajándékoznám el szívesen, aztán kiválasztottam két ismerősömet, akikhez eljuttattam egy-egy könyvet. A Gyilkos társas talált új gazdára, viszont a lány, akinek odaajándékoztam, szerette volna viszonozni a gesztust. Így került hozzám Vavyan Fable: Álomhajsza c. könyve, amit nagyon szeretek, csak kár, hogy a történet második fele jutott el hozzám. Sebaj, majd idővel megveszem a teljes, 900 oldalas könyvet, kedvet kaptam egy kis újraolvasáshoz. 



     Collins regényéhez csere útján jutottam hozzá, egy kedves ismerősöm által. El sem hittem, hogy ilyen mázlista vagyok! Nehezen sikerül megemészteni, hogy lassan egy könyv alapára 4000 ft körül mozog, Snow enlök fiatalkori története pedig igencsak borsos. Ezért amikor megláttam egy eladó példányt, gyorsan le is csaptam rá, amit végül nem vettem meg, hanem rövid eszmecsere után a F*ck Love-ra cseréltem. Szerintem megérte.



     A Haramia c. kötetet a General Press-nek köszönhetem. Óriási boldogság volt, amikor kibontottam a borítékot, és ezt az újabb Felföldi harcost pillanthattam meg. Külsőre szép, a szokásos minőségi kötés, a törénet pedig ha nem is vett meg kilóra, de tetszett. 



     A következő könyvek a Könyvmolyképző jóvoltából kerülhettek hozzám. 
Az ACOTAR sorozat után nem lettem Sarah J. Maas rajongó, de tetszik az írónő stílusa, ezért roppant kíváncsi lettem a Macskanőre. Na meg persze DC fan vagyok! 
Colleen Hoover a Velünk véget ér és a Reménytelen után nagy kedvencemmé vált, úgyhogy bezsongva vártam, hogy megjelenjen a Verity. Nagyon tetszik a borítója! Pedig semmi extra. A pozitív vélemények pedig még inkább felspannoltak, és tudtam, ezt hamar olvasnom kell. 
Az Ellopott babácskák iszonyú függővége után epekedve vártam az Elveszett babácskák c. kötetet. Ezt a csemegét a Verity után tartogatom, kíváncsi vagyok, hogy zárul a történet. 


    Nekem ezek lettek volna a 2020-as szerzeményeim. És nektek? Ti, milyen új polclakókra tettetek szert múlt évben? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...