2012. október 19., péntek

Nora Roberts - Kör trilógia


     Nora Roberts regényeinek megfilmesített változatait már régóta ismerem. Nekem az eddig látottak egy marék rejtéllyel feltuningolt lányregényhez hasonlítanak, de nemrég felvilágosítottak, hogy az írónőnek nemcsak ilyen matinészerű, romantikus, kemény csajokkal a főszerepben nevű regényei vannak, hanem fantáziadús, izgalmas, varázslatos történetei is. Az utóbbi jelzők tökéletesen ráillenek a Kör trilógiára - Morrigan keresztje, Istenek tánca, A Némaság völgye -, ami egy nagyszerű vámpírtörténetet mesél el, egy öreg bácsika által.
Ez a "mese" képernyőre termett, már csak észre kell venniük a filmeseknek. Az én fejemben már el is dőlt a szereposztás. 

Nora Roberts

     Hoyt, a tizenkettedik században élő varázslóerőkkel felruházott férfi, elveszítette ikertestvérét, Ciant. Egy végzetesen szépséges Lilith nevű nőszemély vette el fivére életét, aki az emberiséget fenyegető új faj királynője, a vámpíroké. Egy viharokkal és mágiával terhes éjszakán a két fél összecsap. Mire Hoytnak sikerül megsebesítenie gyásza okozóját, meglepődik a vámpírkirálynő segítségére siető teremtmény láttán, hisz a démon maga a testvére, az átváltoztatott Cian. A fivérek dulakodni kezdenek, sok sérüléssel gazdagodnak, mire a vérszívó öccs lezuhan egy szikláról, a mélybe. Lilith magára hagyja teremtményét, sebeit nyalogatva elmegy. Hoyt tudja, hogy még így sincs biztonságban, ezért lakhelye felé igyekszik. Azonban az éjszaka hosszú, a sérülései pedig fájnak. Meg kell állnia, hogy erőt gyűjtsön. Védelmi kört varázsol maga köré az ellenség ellen, s amikor legyőzik a terhei, egy vörös hajú nőt pillant meg, egy boszorkányt, aki tiltakozása ellenére ellátja, és vigyázza, amíg elnyomja az álom.  

Glenna, a huszonegyedik század vörös boszorkánya egy mágikus szeánsza után ébred rá, hogy küldetése van. Hamarosan megjelenik előtte Morrigan istennő, aki megerősíti érzésében. Hoyt is találkozik a maga idejében az istennővel, aki küldetéséről beszél a férfinak. El kell hagynia földjét, szeretteit, mert egy másik korban kell helytállnia. Meg kell találnia az istenek által rendeltetett öt harcost, akikkel együtt elpusztíthatják a világokat fenyegető vámpírokat. Családja biztonságát a Morrigantől kapott keresztek biztosítják, így a férfi nyugodtabban kelhet útra. Rövidesen egy ismeretlen korban, Glenna idejében találja magát, ahol a sok furcsaság mellett a varázsló megismeri a boszorkányt, a harcost, a tudóst, az alakváltoztatót és a vámpírt. 

 


      Geall egy mesebeli hely, ahol a mágikus képességek nem ismeretlenek az emberek számára. Királyok, királynők uralkodnak ezen a vidéken, akik békésen próbálják védelmezni az országot. Egy napon viszont tragédia történik, amikor a királynőt kegyetlenül kivégzik. Vérszomjas, emberre hasonló lények végeznek Geall uralkodójával, lánya, Moira szeme láttára. A Birodalom gyászol. Az ifjú hercegnő szíve összetört, de Morrigan nem hagyja, hogy gyásza a mélybe húzza. Erősnek kell lennie, mert kiválasztott. Egy olyan háborúban kell helytállnia, amin világok sorsa múlik. Harcával nemcsak bosszút állhat édesanyjáért, hanem megmentheti az emberiséget a kipusztulástól. Ehhez el kell mennie az Istenek tánca-dolmenhez, ami egy mágikus kapu, egy olyan világba, ami ismeretlen számára. Egyvalakit vihet csak magával erre az útra, egy olyan személyt, akiben a világon a legjobban bízik. Larkint választja, unokatestvérét, az alakváltó fiút, aki hasánál jobban csak egy személyt szeret.


Átlépnek hát a kapun, és a jövőbeli Írországban találják magukat. Alig térnek magukhoz az egyik meglepetésből, mire eléri őket a második. Éjszaka van, ahol az éjszakai lények vacsorának nézik az idegeneket. De ismeretlen társaik megmentik őket. A hattagú kör összeállt. Vagy mégsem? Cian, a vámpír barátja King, Lilith markába kerül. A fájdalmas esemény után azonban a csapat egy újabb taggal bővül, a harcos Blair-el. A vámpírvadász élete tele van szomorúsággal, gyötrelemmel, amit csak egy férfi képes elmulasztani. Ám nemcsak egy férfi, hanem egy nő is "feni rá a fogát". A vámpírkirálynő hölgye szemet vetett rá, de a lány küzd a makacs némber ellen. A rövid hajú harcos több alkalomkor is bebizonyítja, hogy van vér a...khm, nem egy feladós típus. Erős személyiség, aki szeret harcolni, sárkányon lovagolni. 


      
     Miután a hattagú kör kellően felkészült és összeszokott, átlépnek a világokat nyitó kapun, amin keresztül Geall-be kerülnek, az istenek által kijelölt csatatérre. A békés vidék népét hamarosan harcba hívja királynőjük, aki két vámpír "segítségével" mutatja meg, milyen nagy veszéllyel állnak szemben. Egy kis nehézség után az egész ország egy emberként mozdul, védelmezve családjaikat, földjeiket, királyságukat. A hiú ellenség erős és kegyetlen, akik nem törődnek semmiféle élettel. Segítségükre nemcsak a sötétség áll, hanem egy mágus is, aki sok borsot tör a kör orra alá. De nemcsak ő, hanem a kis mákszem herceg is, Davey.
Moira már a kezdettől furcsán érzi magát Cian, a vámpír közelében. Ez nemcsak a fajtája miatt van, hanem egy megmagyarázhatatlan érzés miatt is, amivel nincs egyedül. A kör tagjai egyre erősebbek, hisz maguk is köröket alkotnak. Elérkezik a szabadság vagy a rabság napja. Rengeteg áldozatot, bátorságot, kitartást, bajtársiasságot, önfeláldozást, mágiát követel a hátborzongató, véráztatta Némaság völgye, ahol fény és sötétség csap össze a világokért.




     Szeretem a romantikát, és nem bánom, hogy ebből a történetből sem hiányzik. Sőt, elég sok romantikus vonal bontakozik ki a nagyszerűen vezetett cselekménysorozatban. Mi több, a romantika mellett bőven vannak erotikus tartalmak is, ami mondjuk azért meglepő, mert a történet szerint ezt az egészet egy nagyapó meséli a kicsiknek. Ez picit vicces, de ki tudja, a nagykorú tartalmakat lehet csak nekünk mesélik. ;) Engem mondjuk nem zavartak ezek a kitekintők, egy cseppet sem rontottak a színvonalból. :P
A karakterek egytől egyik szimpatikusak, könyvről-könyvre többet árulnak el magukról, jobban meglehet őket ismerni, átélni bánatukat, örömüket. Nekem a kedvenc részem A Némaság völgye. Ezt a könyvet érzem a legkiforrottabbnak, és nem a döntő csata miatt. A lehetetlen kapcsolat volt az, ami megfogott. Persze a háború sem volt rossz. Ötletesen van megírva minden, meglepetésekben nincs hiány. Ebben a könyvben is féltem, hogy  az előkészület, romantika túlságosan elfoglalja a regénysorozat nagyját, és az akciók nem teljesednek ki eléggé, de a csata nagyon jóra sikerült, bár az igaz, hogy egy pár oldallal lehetett volna több. De tartalmas harcokat jegyez, jó szövegekkel, és szép, megérdemelt halálokkal. 
Én személy szerint nemcsak a főszereplőkkel éreztem egy-egy alkalomkor együtt, hanem a gonoszokkal is. Az írónő gondoskodott az együttérzés keltéséről, sajnáltam a hajdani élőket. De azokat, amik lettek belőlük, egyáltalán nem. A kényes vámpírkirálynő és "kölyke" irritált a legjobban, de néha csodálkozva néztem rájuk, amikor megmutatták igazi, kegyetlen valójukat. Még Lilith tetszett is.
A történeten kívül a szövegek is nagyszerűek. Leginkább Blair brillírozik felvágott nyelvével. De Cian megjegyzései sem utolsók. Na és Hoyt rácsodálkozása az új világra. XD
Összesítsek? Szerintem mindent leírtam. Elsősorban lányok, nektek ajánlom, zabálni fogjátok. De srácok, ti is megtalálhatjátok benne a nektek tetsző részeket. 

10/10 
 

12 megjegyzés:

  1. Ohohó, mibe botlottam... Sürgősen végig kell nyálaznom a blogodat, ki tudja, mik vannak még itt.

    Nem is tudom, hol kezdjem, eszméletlen örülök ennek a kritikának, mert ez a kedvenc trilógiám Norától, és annak is rettenetesen ujjongok, hogy neked is ennyire bejött. Mindig is mondogattam magamban, hogy ez lenne az igazi jó vámpírsztori a filmvásznon, de hogy senkinek nem jut eszébe, azt nem hiszem el... Mondjuk kicsit félnék is, hogyha elrontanák, mert nagyon felkapott dolog lett vámpírokról írni, filmet forgatni, énekelni, festeni, lyukat akasztani, úgyhogy meglehet szépen elcsesznék csak. Na meg ami azt illeti, én hatalmas Nora Roberts fan vagyok, mert a könyveit olvasva nőttem fel, viszont az eddig megfilmesített regényei nekem igencsak gyengusnak érződtek, és könyvben sokkal jobbak.

    Az még soha nem esett le, hogy milyen vicces, hogy egy öregember meséli a sztorit gyerekeknek, erre szép kis erotika van benne, mondjuk annyira magával ragadott a történet, hogy nem is figyeltem oda ilyen apróságokra, viszont most jót derültem rajta, ahogy kiemelted. Valószínűleg magamtól soha nem vettem volna észre :D

    A szereposztásod is nagyon-nagyon bejön, Chris Evansre mondjuk sosem mondanék nemet, szóval az is egy külön pirospont, hogy őt castingoltad. :D Nina Dobrev is a szívem csücske, de ő sose jutott volna eszembe Moirának, úgyhogy ezzel most elgondolkodtattál, mert szerintem már nem is emlékszem, én kiket láttam volna szívesen a szerepekben, ha egyáltalán képzeltem valakiket.

    Azzal is egyet tudok érteni, amit írtál a kritikában, nekem is A Némaság völgye a kedvenc részem, Cianbe meg úgy durván hat év elteltével is szerelmes vagyok -- illetve nem is tudom, mikor olvastam ezt először --, számomra ő az abszolút, coolest vempájör. :D Blair is nagyon haláli a szövegeivel, és olyan karakter, akit nagyon szívesen látnék viszont 2D-ben vagy 3-ban, vagy még holografikusan is... Sőt inkább tegyenek bele a könyvbe :D

    ...viszont most szomorúan veszem észre, hogy olyan régen olvastam, már alig-alig emlékszem a cselekményre, ezt viszont orvosolnom kell sürgősen.

    Norát meg én csak javasolni tudom, már csak a kreatív szexjelenetek miatt, hehe :P Noha igaz, eléggé sablonszerű a cselekmény, és a harmadik könyv után fejezetre pontosan lehet tudni mikor jönnek össze, mikor van a krízis és egyebek, de én akkor is szeretem, mert tényleg többféle műfajban, témában vannak regényei, én nagyon megfogott a sztorijaival, bár biztos elfogult is vagyok. :)

    Muszáj még egyszer elörülnöm magam ennek a kritikádnak, nagyon nagy örömet okoztál vele, hogy olvashattam az egyik legkedvencebbik könyvemről! :)

    És bocsi, hogy ideesszéztem, mert nem is éppen friss a poszt, de hát muszáj volt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy baj, hogy ideesszéztél, nagyon örülök, hogy írtál, ez a sorozat nekem is nagy-nagy kedvencem, de már úgyis kiderült. :)

      Remélem találsz még pár kedvedre való posztot. :)

      Nem tudom hány Nora Roberts könyvet filmesítettek meg, úgy emlékszem legalább hármat láttam, és egyik sem győzött meg igazán. Lehet ezt is elcsesznék, nem tudom, mindenesetre nagyon megnézném nagy képernyőn.

      Ó, a nagyapós dolgot egyből kiszúrtam, a mai napig megmosolygom. :)

      Első perctől kezdve így képzeltem el a szereplőket, szerintem tök jók lennének. :) (ajj, de össze-vissza vannak azok a képek, muszáj lesz rendbe raknom ezt a bejegyzést)

      "Cianbe meg úgy durván hat év elteltével is szerelmes vagyok -- illetve nem is tudom, mikor olvastam ezt először --, számomra ő az abszolút, coolest vempájör. :D Blair is nagyon haláli a szövegeivel, és olyan karakter, akit nagyon szívesen látnék viszont 2D-ben vagy 3-ban, vagy még holografikusan is... Sőt inkább tegyenek bele a könyvbe :D" - XDXDXD ettől a szövegtől kész vagyok. :D Már régóta ér egy újraolvasás, egyre jobban kezded meghozni a kedvem.

      Az idei repertoárba bevettem Nora Kulcs-trilógiáját. Olvastad? Vagyok olyan hülye, hogy mindig tologatom, de ha továbbra is Nora mellett kampányolsz, nem fogok bírni ellenállni a könyveinek.
      Ü, kreatív szexjelenetek :D azokat bírom. Ha akarsz olvasni egy jót, akkor ajánlom A csábítás kilenc szabályát. Az a könyv aztán tűzforró, de nagyon szeretem magát a sztorit is, meg a szereplőket is.

      Tök jó, amikor ilyen örömteli kommenteket látok, örülök, hogy találtál a blogon kedvedre valót. :) Főleg, hogy egyezik a véleményünk. ^_^

      Törlés
  2. Igen, olvastam :D Az is nagy kedvencem -- minő meglepő :D --, mondjuk az ilyen misztikus-fantasy sztorikkal általában meg lehet venni. Jaj, emlékszem, mennyit vártam, mire el tudtam csípni minden egyes részét a Kulcs trilógiának a könyvtárban, szerintem nem is éppen sorban olvastam, mert folyton kinn volt valakinél :/ Megvenni meg sajna nem tudtam, mert sehol se lehetett kapni a környéken, de most hogy már online is be lehet szerezni mindent, majd szépen körbenézek. Azért is, mert mostanában ritkán láttam Norát a polcokon, legutóbb is csak JD Robb könyv volt talán egy szem az Alexandrában, remélem az új Libri boltokban több lesz a választék, vagy maradok az ebook változatoknál, bár az igazi könyveket jobban szeretem. Mondjuk már régóta várok, hogy a 2000 körüli regényeit újra kiadják, és volt, amit elkezdtek, szépen fentem rá a fogaimat, de vagy én felejtettem el nyomon követni, vagy felhagytak vele.

    Egyébként Norától is meg más szerzőktől is rengeteg olvasnivalóm van nekem is, van egy démonos Nora trilógia, amit 2010 óta nem olvastam ki, ami azért ciki :D Minden csak úgy áll a polcon meg a virtuális könyvtáramban, mert olyan szörnyű végletes vagyok, hogy vagy naponta darálom a könyveket egymás után, vagy rájuk se akarok nézni :D

    Kösz a könyvajánlót, muszáj is lesz előkerítenem ezt a könyvet akkor, mert szeretem az erotikusabb vonalat, hogy finomabban fogalmazzak. :D Ehhez van egy vicces sztorim, amikor tini voltam, mindig anyu nevére mertem csak kihozni Norát és hasonlókat, mert a helyi könyvtárban az a néni volt könyvtáros, aki hittant is oktatott suliban, és ismert meg tanított engem is, és hát hiába nem olyan durvák a szexjelenetek, nem volt pofám a saját nevemre hozni, mert gondoltam biztos megszól engem, vagy anyut, hogy ilyet enged nekem olvasni. :D Gimiben már egyáltalán nem zavart, meg most se, mondjuk egy kicsit még ég a fejem, amikor a könyvtáros, pláne ha pasi, olvassa be a könyveim, és a 90%-a romantikus nyáltenger lightos finompornóval. :D

    A kampányolásommal vigyázz, mert az osztálytársaim közül jópárat rászoktattam Norára, pedig még csak szándékos sem volt :D

    Rengeteg kedvemre valót találok a blogodon, ne viccelj :D Szeretem a kritikáidat, nagyon élvezem olvasni a posztjaid, úgyhogy jobban beleásom magam az archívumodba, csak győzzek olvasni ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nekem is tetszeni fog az a másik trilógia. :)
      Nekem a Kör-trilógiára fájt a fogam, még mindig fáj, de csoda kell ahhoz, hogy beszerezzem. :/

      A Gabo kiadó új Nora könyveket ad ki, láttad? A legújabb az O`Dwyer-örökség trilógia.

      Én inkább naponta darálom a könyveket, ritkán van, hogy két napig egymás után ne olvassak legalább egy oldalt. De a Norás könyvek közelébe se megyek, nem értem miért, csak tologatom szegényeket.

      A csábítás kilenc szabályában nem fogsz csalódni! :) Ha mégis, akkor kérlek csak finoman közöld. :)
      Ez a könyvtáros sztori jó. :D Én mai napig feszélyezve érzem magam, ha anyum megáll a könyvespolcom előtt, és olvasgatja a címeket. Pedig felnőtt vagyok, férjnél is vagyok, de nem lenne jó, ha eszmecserét tartanánk a Szürke-trilógiáról, vagy Tiffany Reisz - Eredendő bűnösök sorozatáról. :D
      Amúgy ne aggódj, a könyvtáros pasi tuti nem néz rád görbén az olvasnivalóid miatt, biztos látott már meredekebbet. :))

      Ne viccelj, ajánlgass csak nyugodtan, én is nagy kampányoló vagyok, ha a kedvenceimről van szó. :) Szóval a "csábítást" nyugodtan olvasd el!!! ^_^

      Máris pirulok. :) Köszi, hogy olvasol, és csak hagyjál mindenfelé kommentet. ;)

      Törlés
  3. Jaj, nem láttam, ezek szerint tényleg le vagyok maradva... Majd utána nézek, bár az az igazság, hogy régen sokkal jobban érdekelt, meg képben voltam azzal, milyen új könyvei vannak, vagy talán azért is, mert egyre kevesebb a szabadidőm, és jóformán mindig ugyanazt csinálom, neten pazarlom az időt és tableten játszok, a többi hobbim meg úgy elenyészik, és van amivel hónapokig nem foglalkozok. Szörnyű tudok lenni :D Kicsit úgy érzem, a Nora könyvek iránti szerelmem is megcsappant, de lehet csak szimplán nem volt időm rá. Mondjuk most nagyon elaléltam ettől a kritikádtól, szóval valószínűleg csak az a bibi, hogy elfoglaltabb vagyok, és másfelé is van az eszem, kevesebbet olvasok.

    Azt meg tudom érteni, hogyha tologatod a könyveit, nekem is vannak olyan időszakaim. Meg mint mondtam, az egyik démonos trilógiáját Norának négy éve nem olvastam ki, csak úgy elvan a polcon, szóval van ilyen. Most éppen A marsit kezdtem el azonnal, hogy meg tudtam szerezni, pedig egy kölcsönkapott könyvet akartam előbb kivégezni, de hát ilyen random vagyok. :P

    A csábítást el fogom olvasni, aztán majd finoman közlöm, hogy tetszett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán kicsit kinőttél Nora könyveiből, nem? :) Én Vavyan Fable-lel vagyok így.
      Ó elaléltál a kritikámtól. :) Ez jólesett, köszönöm! :)

      Melyik az a démonos trilógia? Ha gondolod, olvashatjuk együtt is, aztán meg kivesézhetnénk.
      A marsi jó? Csupa magasztaló kritikát olvastam róla. Én is beterveztem egy ideje, de még várok vele.

      Oké, várom a csábításos véleményed. :)

      Törlés
  4. Bocs, kicsit elizolálódtam bloggertől... Néha eltűnök egy-egy hétre, rossz szokásom :D

    Most gyorsan levettem a polcról... A neve Völgy-trilógia, időrendben ezekből a részekből áll:
    1. Vértestvérek
    2. Hawkins-völgy
    3. Pogánykő

    Sose jutottam tovább az első résznél, talán párötven oldalt, ha olvastam. Olyan kis misztikus, de nem egy Stephen King. Hmm, ebben az olvasásban benne vagyok, bár a kritikáim rém pocsékak, szóval lehet azt meghagyom neked :D Egy időben csináltam film- és könyvbeszámolókat, de nagyon nem fekszik nekem, és szörnyű kritikus vagyok :D Nem is szeretek olyan bejegyzéseket írni, mert nagyon övön alulinak érzem, hogy rontja a blog összképét a silányság :D Tudom, hogy ezt is gyakorolni kéne, mint az írást, de kritikaírással nem fejlődök, szóval úgy szépen meghagyom másoknak, akik értenek hozzá :D

    Hmm, látom, kinn van az olvasmányaid között A marsi, szóval lehet előbb végzel vele mint én :D De azért elmondom, nekem nagyon bejön a könyv, mondjuk angolul kezdtem el, mert magyarul később tudtam beszerezni, és nagyon türelmetlen voltam... És hát küszködöm vele, mert televan csomó biosz meg kémia cuccal, amiket még magyarul se tudok, úgyhogy ez kicsit elvette a kedvem, mert utálom, ha nem értek valamit angolból... Lényeg, én szerintem nagyon jó könyv, tetszik a stílusa, ahogy írta meg felépítette az író, és a főszereplő totál állat, olyan humora van, meg benyögései, hogy napi rendszerességgel behalok a buszon, szerintem hülyének is néznek, ahogy röhögök magamban. Csak utazás közben olvasom, mert a szabadidőmben nincs rá időm, úgyhogy elég lassan megy. Kicsit idegtépő amúgy, mikor már végre sínen van a pasi, akkor beüt valami gikszer, de elolvastam az utolsó mondatot, úgyhogy nem készít annyira ki :D Lehet ízlés kérdése, de szerintem nagyon jól eltalálták a fő karaktert, úgy mondanám, ő lelke az egésznek, de igazán sosem untatott, és alig bírom letenni, ha nem lenne a kurzus, amire járok és nem lennék hulla fáradt, már rég megettem volna az egész könyvet. Most teljesen bezsongtam, nekem nagyon tetszik, alig várom a filmet. Mondjuk kicsit szkeptikus voltam, hogy Matt Damon lett Mark Watney, de a trailer 2-ben jobban meggyőzött, mint az 1-ben, úgyhogy remélem, nem cseszik el vágással meg utómunkálatokkal, hogy a jobb jeleneteket szépen törlik a végén. Legalábbis lehet rosszul láttam, de mintha ugyanabban a jelentben más-más szövege lett volna az 1. és a 2. trailerben, és az 1. kicsit uncsibban jött le nekem, úgyhogy nagyon remélem, hogy a 2-hez hasonló hangulatú lesz az egész.

    A csábítást majd A marsi után fogom olvasni szerintem, bár még itt van nálam egy osztálytársam könyve is, és gyorsan ki kéne végeznem, hogy ne üljek rajta hónapokig. Na meg ha bejön Nora trilógiája is, akkor be leszek táblázva :D

    Egyébként lehet igazad van, és kinőttem kicsit... Ami vicces, mert alapvetően még mindig a célközönségbe tartozom, sőt, ahogy láttam, nálam idősebbek szokták darálni, én meg mégis kinőttem :D Vagyis tudom, hogy mindenre rá lehet unni, meg minden, csak mégis olyan jól elröhögök most ezen :D:D

    Most látom, hogy van kritikád az Álomháborúról is, gyorsan odaugrok elolvasni :D Imádtam azt a filmet, és akartam róla írni én is, de úgy elfelejtődött :D ...ja, mert egy időben elterveztem, hogy minden filmről írok posztot, amit megnézek, de úgy elmaradt, no meg béna is vagyok ilyesmit írni :D De tudod, amikor úgy van egy tök jó ötleted egy posztra vagy bármire, aztán elkezdenéd írni, de olyan kis silány, én legalábbis a kisfiókba vágom az egészet, és nem írom meg, ha úgy érzem, hogy szar. Csak mostanában majdnem minden írásomra azt érzem, hogy szar, szóval azért is van, hogy "elhallgatok" :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No problem, jobb később, mint soha. :)

      Áááá megvannak! :) Akkor valamikor benne lennél egy közös olvasásban?
      Pedig tudsz te ha akarsz, ne legyél ilyen kishitű, én örömmel olvasnám a filmes-könyves élménybeszámolóidat/kritikáidat.

      Igen, elkezdtem olvasni A marsit. :) nemrég beléptem egy mini-könyvklubba, a szeptemberi közös olvasás tárgya pont ez a sci-fi. Eddig nekem is tetszik, de tény, hogy a sok kémiai dolog néha megfekszi a gyomrom, de attól bejön, főleg Mark miatt.
      Most megnéztem a film 2. előzetesét, és hűűűű! Ezerszer jobb, mint az elsőé. Én is remélem ,hogy nem cseszik el végül, mert rengeteg olyan filmet láttam már, ahol a trailer nagyon jó volt, a film meg összességében egy kalap...

      Oké, akkor olvasod A csábítást, amikor szeretnéd. :)

      Előbb-utóbb mindenkinek elege lesz egy megszokott stílusból. :) Nekem az erotikusoktól lett csömöröm... de mostanában kicsit hiányoznak az effajta könnyed olvasmányok, talán a közeljövőben ráharapok egyre. Még meglátom.

      Láttam, hogy kommenteltél az Álomháborúhoz, köszönöm! :) Később válaszolok is rá, meg a másikra is, csak most készülődnöm kell a munkahelyemre. Fúj de unom, pedig még csak kedd van. Hol van még a hétvége.
      Anno én is szerettem volna minden látott filmről posztolni, aztán rájöttem, hogy lehetetlenre akartam adni a fejem. Nincs annyi idő... Átérzem, amit a silánynak érzett posztokról írsz. :) nekem sok olyan van, és pechemre közzétettem mind. :D
      Legyél már magabiztos, és írj csak nyugodtan filmekről, könyvekről, bármiről, vevő vagyok rá! meg szerintem sokan mások is! :)

      Törlés
    2. De gyökér vagyok, most hogy tettem közzé a kommentem kétszer?! Nyugodtan kitörölheted a másikat, én nem merem :D Biztos kitörlődne akkor az eredeti is, amilyen formám van.

      Benne vagyok a közös olvasásban :D Csak majd meg kell beszélni, mikor. Most még van 2 olvasnivalóm, aztán A marsi-t is elő akarom szedni magyarul is, hátha jobban értem úgy a kémiát és a bioszt :D Szóval miattam nem kell sietned a démonossal, ha megjön a kedved, és ráérsz, nekem oké :) Katasztrofális az időbeosztásom, úgyhogy inkább én igazodok másokhoz, ha arról van szó. :D

      Jaj megértem, én ugyan csak egy kurzusra járok a munkaügyi által, de az is elég fárasztó, mindig hamar elmegy a hétvége. És mit dolgozol, ha publikus? :D

      Én is így vagyok az erotikus műfajjal, kicsit meguntam, kíváncsi vagyok viszont A csábításra :D

      Jaj, akkor válaszolsz, amikor van időd, igazság szerint nekem ég a pofám, hogy szétchatelem a bejegyzéseid :D

      Törlés
    3. Nem baj, jobb többször, mint egyszer se. :) Nyugalom, likvidáltam a kommentet.

      Juhú, akkor jó! :) Október környékén megfelelne? Most még itt A marsi a nyakamon, plusz egy másik hosszú könyv is. Azokat elolvasom, és aztán belevághatnánk a Nora trilógiába.

      Hát, én egy autógyárban (elektronikáért felelős korbácsokkal foglalkozom) rohadok, semmi extra.

      A csábításra legyél is kíváncsi! :) Kicsit hiányzik az erotikus műfaj. kellene valami témába vágót olvasnom.

      Ugyan, nyugodtan szétchatelheted a bejegyzéseket, egyáltalán nem zavar. :) Vagy akár ott az e-mail címem. :)
      Most pihi van, úgyhogy válaszolok a kommentjeidre. :)

      Törlés
  5. Na visszajöttem boldogítani :D

    Már október van, és még mindig nálam van az osztálytársam könyve, bele se szagoltam, de a héten megpróbálom kiolvasni, és utána (talán) tényleg ráérek a közös olvasásra :) Szóval az október nekem okés, és tényleg van hozzá kedvem, meg régen is olvastam Norát, és izgatott is vagyok most újra olvasni tőle, csak nem hazudok, néha (sokszor) lusta vagyok olvasni, vagy amikor időm van, csak úgy elvagyok, hogy pihenni szeretnék, de se pihenni nem tudok, se semmi értelmeset nem csinálok, szóval szörnyű vagyok :D

    Sajnos nem tudok most semmi jó erotikusat ajánlani neked, mert én is régen olvastam, és nekem is hiányzik, de ha valami jónak tűnőbe botlok, mondom ;)

    Az email lehet tényleg jobb lenne, de olyan nyomi vagyok, még nem is jutottam el oda, hogy észrevegyem, hol van feltüntetve. Néha nekem is csak dísznek van a szemem :D

    Amúgy valószínűleg én is gyárban fogok rohadni jövőre, nem is tudom, mikor fogom végre megtanulni beosztani az időm, mert szerintem jobban nem fogok csinálni semmit, ha teljes munkaidőben fogok gürizni. Lassan már rendes felnőttnekkezdem érezni magam :D Mióta elmúltam 20, azóta sose tudom, hogy most tulajdonképpen hány éves is vagyok, és egyáltalán nem érzem magam "felnőttnek", szóval fura és vicces :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boldogítsál csak! :D

      Nekem elvonási tüneteim vannak, ha nem olvasok, inkább arra vagyok lusta, hogy értelmes véleményt írjak az olvasottakról.
      A Nora trilógia első részét, a Vértestvéreket már elolvastam, hát mit mondjak, nem volt olyan nagy élmény mint a Morrigan keresztje. De megvárom, amíg utoléred magad, és közösen folytathatjuk az olvasást. Addig is van kismillió sorozatom, amit befejezhetek. :)

      Okés, majd mondd ha találsz valami jó eromantikus könyvet. :)

      Fent, az Elérhetőségeim oldalra kattintva megtalálod az e-mail címem, ha úgy gondolod. :)

      Az ember arra szakít időt, amire akar. :) Néha nehéz, ezt magamról tudom, de megoldható. Ezzel a "nem érzem magam felnőttnek" dologgal én is így vagyok, pedig ideje lenne több komolyságot magamra varázsolni. :P

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...