2012. október 28., vasárnap

The Vow - Fogadom


     Channing Tatum a jóképű, táncosgyerekként (is) megismert fiatal színész, sok-sok szerepe után megmutatta romantikus énjét a Kedves John (Dear John 2010) című filmben, Amanda Seyfried oldalán. De nem volt neki elég ennyi romantika, ugyanis az idei évben még egy olvadozó filmmel lepte meg hölgyrajongóit, a műfaj aktuális hősnőjével, Rachel McAdams-el, az igaz történeten alapuló Fogadomban. 


     Paige (Rachel McAdams) és Leo (Channing Tatum), találkozásuk első pillanatától szerelmesek egymásba. Rövidesen összeházasodnak, életük pedig elérkezett a legszebb, legboldogabb időszakba. De egy téli baleset mindent megváltoztat, aminek következtében Paige kómába esik.


Hosszú évek múlva tér csak magához, de amikor a kezére néz, megdöbbenve látja, hogy gyűrű ékesíti az ujját. És nem csak ez az egy dolog érthetetlen a számára... hanem az is, hogy a férfi, akit az orvosának néz, nem más, mint a férje.


Paige életéből nem csak az elmúlt, kómában töltött időszak hiányzik, hanem a Leoval töltött idő is, amit a hitves nehezen visel. Ketten mégis megpróbálnak zöld ágra vergődni, ám a nő csak régi életére emlékszik, és első vőlegényére, aki rövidesen ismét az életébe lép.




     Milyen nagyszerű, amikor az ember megtalálja a másik felét. Azt, aki mellett leakarja élni az életét. Filmünk főszereplői megtapasztalják ezt az érzést. De ott a keserű oldal, amikor szinte minden szertefoszlik. Amikor szívük választottjának egy baleset következményeként a közös életük csak egy szép mesének hangzik, mert az ő emlékeiből kitörlődtek az együtt átélt, boldog évek. Ám Leo kitart Paige mellett, próbál neki segíteni, de nehézségekbe ütközik. Mert a szerelme számára ő csak egy helyes, kedves pasi, egy a tömegből.

Az igaz történetet feldolgozó film a sok megszokott enyelgést csak a játékidő elején tartalmazza, utána komolyabba vált át, ami kicsit más, mint amit megszokhattunk. Igaz, van benne klisé bőven, hisz felbukkan a veszélyt jelentő ex, aki pofátlanul hergeli hősszerelmesünket, de túl kevés ideig ahhoz, hogy hangsúlyosabb szerepet töltsön be Paige új életében. Több bonyodalmat is okozhatott volna, mert így az egész történet túl lájtosnak hatott. És ha már a levesbeköpő légy eltűnik a színről, akkor jön a családi bonyodalom, a csalódás, és az újabb újrakezdés.
     
Bevallom, amikor vége lett a filmnek, nem arra számítottam, amit kaptam. De egy valós kép a filmet ihlető párról megnyugtatta pici romantikus szívemet, és gondolatban továbbforgattam a mozi félbehagyott jelenetét.

A színészek közül mostanában Tatum rengeteget zuhant a szimpátia listámon, de ezzel a szerepével csak felkúszott egyet a ranglétrán. McAdams-el semmi gondom, ő hozta az elvárhatót, ami igazán jól állt neki. A többi színészre nem igazán figyeltem, ők tényleg csak szerepeltek, de pluszt nem adtak semmihez. Inkább csak a velük történtek voltak említésre méltóak, de maguk a mellékszínészek csak a vigyorgós, önelégült, vagy durcás képüket mutogatták.

Egy nézést megérdemel a film, de a romantikus történetek közül nem ez a legnagyobb, és legmeghatóbb darab. Könnyed kikapcsolódásra alkalmas, egy szürke napot rövidke időre megszínesít. És hangyányit el is gondolkodtat arról, hogy néha mit is veszíthetünk.

7/10     


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...