2022. március 10., csütörtök

BOLDOG KÖNYVFÜGGŐ VALLOMÁSAI BOOK TAG

      Jó pár nappal ezelőtt Chriss, az Angel Words oldal bloggerínája jelölt meg Molyon a Boldog Könyvfüggő Vallomásai Book Tagnél, amit már korábban szerettem volna kitölteni, de a mostani kaotikus helyzet miatt elfelejtettem. Azóta kaptam még egy tages jelölést, és eszembe jutott hogy még ez is itt várakozik, én pedig most szíves örömest belevetem magam a kérdéssorozatba. :)


01. Miért szeretsz új könyveket venni?

     Minden újonnan vett könyv, egy kis boldogságdózis. Szeretem nézegetni, simizni, belelapozni, néha még meg is szaglászom. Minden új könyv egy új kaland, élmény, imádom azt az életérzést és levakarhatatlan mosolyt, amit okoznak. 

02. Milyen gyakran vásárolsz új könyveket?

     Régebben minden könyv után leraktam egy fix összeget és amikor elegendő gyűlt össze, akkor rendeltem két-három regényt. Most már úgy vagyok vele, havonta egy könyvet csak megérdemlek. 

03. Hol szeretsz jobban vásárolni – könyvesboltokban vagy webshopokban?

     Régen inkább webshopban. A kedvezmény és az esetleges ajándékkönyv miatt. Most már ez az opció megszűnt számomra, úgyhogy viszonteladótól szerzem be a vágyott könyveket. 

04. Van kedvenc könyvesboltod?

     Nincs. 

05. Szoktál előrendelni?

     Régebben előrendeltem, most már nem. Inkább próbálom összevadászni a régóta áhított könyveket. 

06. Van havi limited?

     Jó lenne ha nem lenne, szívem szerint felhalmoznék egy halom érdekesnek tűnő történetet. De pont a könyvhörcsögség megállítása érdekében havonta csak egy könyvrevalót engedélyezek magamnak. 

07. Hogy állsz a könyvvásárlási tilalommal – szoktál élni vele?

     Néha muszáj. Volt, hogy elszaladt velem a ló, aztán meg úgy osztottam-szoroztam kajára. Most meg itt a háborús helyzet, ha akarnék sem tudnék jelen pillanatban új könyvhöz jutni, meg őszintén, kell a lóvé kajára, számlára, úgyhogy ott vagyok ahol a part szakad. 

08. Milyen hosszú a kívánságlistád?

     Mondhatnám, hogy végtelen, mert mindig van valami ami felkelti az érdeklődésemet, de igyekszem leszűkíteni a listát azokra, amik tényleg lázba hoznak. 

09. Melyik az a három könyv (a kívánságlistádról vagy az előrendeltek közül), amiket most azonnal a magadénak akarsz tudni?

 

     Lorraine Heath: A csábítás művészete - a Botrány és szenvedély sorozat zárórészét muszáj elolvasnom. Akarok belőle saját példányt, de nagyon! 

     Charlotte Brontë: Jane Eyre - belezúgtam a menőkönyves Örök Kedvencek sorozatba. Annyira gyönyörűek azok a kiadások! A Büszkeség és balitéletet megvettem, a láttára elájultam, a következő kiszemeltem pedig a Jane Eyre kötet. Nagy dilemmában vagyok, hogy idővel beszerezzem-e a többi kötetet is, mert mindegyik nagyon tetszik külsőre, de nem mindegyik érdekel igazán. Például az Üvöltő szelek annyira nem mozgat meg. Az áruk meg egyre inkább OMG kategória. Viszont mostanában húzódni kezdtem a kalsszikusok felé, igaz az olvasás várat még magára. 
Jaj, ha az Elfújta a szél napvilágot látna egy gyönyörű smaragdzöld színű kiadásban, biztos elsírnám magam a boldogságtól. Arra nagyon vágyom. 

     Stjepan Šejić: Harleen - elkövettem azt a hibát, hogy anno az ára miatt addig tologattam a vásárlást, amíg végül beszerezhetetlenné vált számomra. Nemrég az egyik ismerősömtől kölcsönkaptam, és lehidaltam, hogy milyen szép képregény, mennyire igényes kívül belül és történetileg is. Kellene egy saját peldány, talán egyszer megtörténik a csoda. Ujjak csuriban!


Drága Chriss, köszönöm szépen itt is, hogy kihívtál a tagre. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...