2016. január 23., szombat

Népszerűtlen vélemények Book Tag

   
     Régebben előszeretettel vadászgattam olyan könyveket, amik rengeteg hideg zuhanyt kaptak, mára inkább a jobbak felé húz a szívem. De előfordul, hogy a csupa pozitív jelzővel felaggatott könyvek mégsem jönnek be. Ez a book tag, amit a Függővég nevű blogról nyúltam le, pont azokról a regényekről és szereplőkről fog szólni.


1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, ami neked nem tetszett.


     Stephenie Meyer-től az Alkonyat sorozat. Mindig is szerettem volna elolvasni a könyveket, mert az első film tetszett, a másodikkal is elvoltam, és érdekelt, hogy milyen mozzanatok maradtak ki a mozifilmekből. Nem bánom, hogy elolvastam a könyveket, de hogy sosem olvasnám újra azt a sok nyált, nyűgöt és rinyát, az biztos. Elnézést a rajongóktól, tényleg.


2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mások nem bírnak, neked viszont bejött.


     E.L. James Ötven árnyalat trilógiája. Az elsőt sosem felejti el senki. Legyen az csók, csonttörés, bármi. Nekem Ana és Christian lepedőgyűrő szerelmi története volt az első erotikus regényem. A három részt egymás után ledaráltam, nagyon odavoltam érte. Hogy minek, azt nem tudom, csak tetszett. Pedig látom a hibáit, meg azóta klasszisokkal jobb sztorikat is olvastam már.

3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő nem azzal a karakterrel jött össze, akinek te szurkoltál; vagy egy OTP (one true pairing), ami szerinted pocsék.

    Ez egy kicsit megfogott. Elnézegetve az olvasásaimat, Cassandra Clare-től A hercegben olvasott szerelmi kálvária kissé megzavarta az emésztésemet. Olyan, mintha Tessa a választottal, csak kedvességből és sajnálatból lenne együtt. Jobban összeillik a másik fiúcskával.

Ott van még a The Opportunist - Kihasznált alkalom Tarryn Fishertől. Na az kész elmebaj. 

4. Egy népszerű műfaj, amit te nagyon ritkán olvasol.

     Hmm...hmmm... talán a fantasy. Az a jó kis kardforgatós, páncélos, sárkányos fajta. Próbálkozom, de nagyon kevés témába vágó könyv vagy sorozat fog meg.
Közben eszembe jutott, hogy horrort egyáltalán nem olvastam... még.

5. Egy népszerű vagy közkedvelt karakter, akitől te a falra mászol.

     Emma (Elakadó lélegzet). Annyi hülye döntést hozott az első részben, hogy azóta is hidegen hagy a további sorsa. Legtöbbször szeretem a főszereplőket, vagy megszokom és elvagyok velük, de őt egy idő után rühelltem. Nem értettem, miért imád a saját mocskában dagonyázni, miért fordul el azoktól akik szeretik. Lehet, hogy az utolsó részben talán megváltozik, de perpillanat nem izgat.

6. Egy népszerű író, akit nem tudsz megszeretni.

    
     Sylvia Day. Több könyvét is elolvastam, az első két Crossfire résznél kezdtem megkedvelni. Aztán annyira lesüllyedt a könyvei színvonala, hogy az eszméletlen. Az Afterburn/Aftersock történetével kezdett kicsit visszakúszni a ranglétrára, de a végén visszapottyant a... Kár érte, de hátha összekapja magát.

7. Egy népszerű könyves toposz, ami már a könyöködön jön ki. (pl. elveszett hercegnő, korrupt szerető, szerelmi háromszögek, stb.)

    A szerelmi háromszögektől undorom van, de mostanában attól is sikítanom kell, amikor mindkét főszereplő valamilyen nyomorúságos múlttal rendelkezik. NA könyveknél megszokott alap, és k**vaunalmas. Plusz a milliomos, örökké kanos pasiktól is elment a kedvem.

8. Egy népszerű könyvsorozat, ami téged egyáltalán nem érdekel.


     Egyszer-kétszer kedvet kaptam a Beavatott sorozathoz, de megnéztem filmben az első részt, aztán láttam a második és harmadik(fél) előzetesét, és rájöttem, most már nemhogy a filmek, de a könyvek sem érdekelnek már, hidegen hagynak. A végét úgy is sikerült lespoilereznem magamnak, plusz a többi csattanót is tudom. Akkor meg minek kínlódjak vele, amikor annyi jó könyv van még?

9. A mondás úgy tartja "a könyv mindig jobb, mint a film", de melyik filmet vagy tévésorozatot kedveled jobban, mint a könyvváltozatát?


     Az éhezők viadala - Futótűz. A könyvet néhány résznél untam, nagy példa az arénás jelenetek. A filmben viszont mindent tökéletesen kiviteleztek. Minden pont annyi szerepet kapott amennyit kellett, és a könyvben uncsi, arénás pillanatok, a filmben izgalmas és lebilincselő volt.

Jelöltjeim:
- Anna blogja
- Christine blogja
- Könyv Extrák

Továbbá bárki kitöltheti, aki kedvet kap hozzá. :)

3 megjegyzés:

  1. Ó, de örülök, hogy megcsináltad ezt a book taget :D Én is szemezgettem vele, amikor más blogokon láttam, de most lehet megint ellopom tőled, és megcsinálom :D (Mondjuk azért tartózkodtam, mert van egy-egy pont, amire semmit nem tudnék szerintem mondani...)

    Amúgy A beavatottal én pont fordítva voltam, először totál irritált, nem is akartam foglalkozni vele, de aztán tavaly év végén rászántam magam, hogy megnézzem a filmeket, mert hirtelen érdekelt, és húú, azóta nagyon függő lettem :D (Khm, főként mondjuk Four miatt...)

    Én még nem botlottam semmilyen spoilerbe, a könyveket se olvastam ki, csak a Négyest, mert Tris szemszöge kicsit unalmasnak tűnt nekem, úgyhogy félretettem A beavatottat, a filmet viszont nagyon várom.

    Most rájöttem, hogy lehet mégis tudok írni valamit mindenhez, szóval lehet tényleg ellopom ezt most. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Baszki, látod, rólad meg is feledkeztem, pedig annyira agyaltam, kinek küldjem tovább a taget. :/ Nézd el, egész héten 3:30-kor keltem, de vedd magad nyugodtan kihívottnak, vidd csak, és töltsd ki. :)

      A Beavatott régen érdekelt, most már annyira nem, de lehet a közeljövőben mégis rászánom magam.
      Az jó, ha nem láttál semmilyen spoilert, ne is nézelődj a témát illetően, mert nagy csattanó van ám a sztori végén, amit sokan megemlítettek.

      Akkor mire vársz? :)

      Törlés
  2. Ó, de örülök, hogy megcsináltad ezt a book taget :D Én is szemezgettem vele, amikor más blogokon láttam, de most lehet megint ellopom tőled, és megcsinálom :D (Mondjuk azért tartózkodtam, mert van egy-egy pont, amire semmit nem tudnék szerintem mondani...)

    Amúgy A beavatottal én pont fordítva voltam, először totál irritált, nem is akartam foglalkozni vele, de aztán tavaly év végén rászántam magam, hogy megnézzem a filmeket, mert hirtelen érdekelt, és húú, azóta nagyon függő lettem :D (Khm, főként mondjuk Four miatt...)

    Én még nem botlottam semmilyen spoilerbe, a könyveket se olvastam ki, csak a Négyest, mert Tris szemszöge kicsit unalmasnak tűnt nekem, úgyhogy félretettem A beavatottat, a filmet viszont nagyon várom.

    Most rájöttem, hogy lehet mégis tudok írni valamit mindenhez, szóval lehet tényleg ellopom ezt most. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...