2013. január 4., péntek

Maya Banks: Vénuszdombi mesék


     Könyves leskelődéseim alkalmával találkoztam ezzel a beszédes könyvcímmel - mondjuk a borító sem elhanyagolható -, majd a fülszöveg után bezsebeltem a könyvet. Hát, érdekes kis párosokat mutat be az írónő ebben a könyvben, ami három egybefonódó történetet mesél el.

Amit akar

 


     Fél évvel ezelőtt, amikor munka végén Kit a Two Step nevű bárból kilépett, egy férfi megtámadta, és megerőszakolta. A sérült lányra a zsaru Mac talált rá, aki hosszú idő után tért vissza a városba legjobb barátjával, Ryderrel. A fiúk Kit valaha legjobb barátai voltak, akik eltökélték, hogy többé nem hagyják magára a lányt, eztán mindig megvédik, ott lesznek neki bárhol és bármikor. A szőkeség ismét közel kerül a barátaihoz, megtanul újra bízni, de csakis bennük. Idővel pedig újra fellángol benne a két testőre iránti vágy, amit fiatal kora óta dédelgetett magában. Örömére ezzel nincs egyedül, aminek következtében a két férfival pikáns kapcsolatba keveredik. Azonban Mac sokkal többre vágyik mint puszta szex, de érzéseivel nem akarja elijeszteni a lányt.          

Amire szüksége van

 


     Miután Kit és Mac egy párt alkot, Ryder úgy dönt, magukra hagyja őket, és kilép a különleges kapcsolatukból. Szabadideje nagy részét a város poros sztriptízbárjában tölti, ahol egy Mia nevű táncoslánnyal ossza meg kölcsönösen minden búját-baját. A motoros fickó marcangolja magát, mert szerelemmel szereti Kit-et, de nem akar legjobb barátjának, Mac-nek keresztbe tenni, miután az végre boldogan élhet álmai nőjével, aki viszonozza az érzéseit. Ám Kit egyik fele hiába boldog, ha a másik, ami Ryder-hez köti, boldogtalan. Mac látva szíve hölgye fájdalmát, felkeresi cimboráját, majd felajánlja neki, hogy folytassák a régi, jól megszokott kapcsolatukat. Ryder rövid hezitálás után igent mond, Kit és libidója hatalmas örömére.

Amire vágyik

 


     Mia kénytelen búcsút venni a városban élő egyetlen barátjától Rydertől, miután a férfi elakar költözni barátaival. A lány szomorúan veszi tudomásul, hogy egyedül maradt, ott, ahonnan nincs menekvés, legalábbis még fél évig. Nyomorúságos napjait gyakran töltik ki ama férfi körül keringő gondolatai, aki tizenhat évesen egy razzia során megmentette az életét, és akinek húsz évesen, vággyal teli, az ágyába bújt. De miután nekiadta magát, másnap reggel a férfi eltűnt, és ő tovább rá várni nem bírva, elhagyta régi otthonát, de az út során bajba került, és most kénytelen minden éjszaka abban a mocskos porfészekben táncolni, ahol dudorodó nadrágú szeszkazánok csorgatják fedetlen melle láttán a nyálukat.
Jack, a téglaként beépülgető zsaru egy nap azt a hírt kapja, hogy Mia, a hajdani védelmezettje egy bárban táncol és vetkőzik. Bosszús lesz, azonnal a helyre megy, majd egy veszekedés és vad szeretkezés után ismét a lány tudtára hozzá, hogy csakis az övé lehet. De mielőtt kapcsolatuk érzelmesebb mederbe térhetne, Miáról kiderül, nagyobb bajban van, mint azt gondolták, mivel főnöke egy szép summa reményében árúba akarja bocsájtani, szexrabszolgának. 


Maya Banks

     Nos, a könyv egyik része pornóregény, a másik egy kicsit drámai, a harmadik meg akció. Nekem leginkább az akciós rész jött be, noha semmi bajom a drámai vonallal, a pornóssal meg pláne nem, de a trió közti nagykorú jelenet egyikére már fintorogva azt mormogtam "na ezt ne... fúj".
Kit, Mac és Ryder kapcsolatához hasonlóval még nem találkoztam eddig, úgyhogy az effajta felállás még új nekem, de nem idegenkedtem az olvasottaktól. A csajt elég sokszor lestrapálta a két bika, hát mit mondjak... nem tudtam érte sajnálni. ;) A könyv Amit akar része velük foglalkozik, főként azzal, hogy Kit miként épül fel az erőszak után lelkileg, a két férfi készséges segedelmével. A fiúk eddig is örömmel osztoztak mindenben, ez a nők terén sem volt kivétel, úgyhogy vita nélkül megosztoztak a leányzó bájain. Az erotikus részek fogalmazásmódja megfelel a kategóriában kötelezetteknek, nem volt rossz ezeket olvasni. És, hogy ne csak ezzel foglalkozzon a történetük, lassan beszivárgott az egykori erőszakoló, aki világosan a barátok tudtára adja, hogy a lány csakis az övé. Szóval kapunk egy picike feszültséget is, ami azért borítékolható volt. És az elköpött, Kit tetoválásának helye után már egyből kilehet bogozni, hogy ki is az a mocsok.      
Az Amire szüksége van még mindig az első részben megismert személyekről szól, ahol a testi vágy mellett már valós érzelmek is előbukkannak. Ezzel csak az a gond, hogy nemcsak Mac és Kit táplál egymás iránt őszinte érzéseket, hanem a motoros cimbi is a lány iránt, és mint később kiderül, fordítva. Ryder inkább bánatában egymás után issza a pofasöröket egy lebujban, ahol Mia nevű sztriptíztáncosnő barátjával beszéli ki a gondjait, minthogy újra közel kerüljön a szerelmespárhoz, de hát Kitnek nem elég egy farok, muszáj neki a másik pasi is, mert hát ő törékeny nő, akit egy évvel ezelőtt bántottak, és nem teljes a másik szerelme nélkül. Meg amúgy is, miért érje be kevesebbel? És a drága Mac van olyan szerelmes és megértő, hogy ezután is boldogan elnézegesse, ahogy az orra előtt dugják a most már menyasszonyát.
Őszintén, nem gondoltam, hogy együtt maradnak, így hármasban. Érdekes volt, amikor eszükbe jutott, hogy ha kiderülne a szokatlan kapcsolatuk, mit szólnának hozzá az emberek. Na ácsi! Most ezen mit agyalnak a végén, már hogy mindkét pasi lenyomta a lány torkán a saját nyelvét, nagyközönség előtt, Kit munkahelyén?
Ami néha piszkálta az idegszálaimat az a néhányszor előforduló szóismétlés "nyeld le minden cseppjét", "drága". Utóbbi már erősen kezdett kiakasztani.
Egész tűrhető volt ez a két történet, amiben a lelkizésen/huzavonán kívül egyéb is volt, egy drámai esemény, a kismamák rémálma. Szomorú esemény, de őszintén, nem tudom hogy birkóztak volna meg ezzel a feladattal hárman. Hisz rendesen magukkal sem voltak tisztában, nemhogy még másra is figyeljenek.
A harmadik történetben a trió már csak mellékszereplő, az Amire vágyik már a másodikban megismert Miával foglalkozik, a huszonkét éves szőkeséggel, akit a város szemete csőbe húzott, és emiatt kénytelen a sztriptízbárban törleszteni. De régi megmentője, akiért oly rég óta epekedik, s aki egyik pillanatról a másikra felszívódott, újra megjelenik az életében. Tetszett, ahogy a csaj civakodott, beszólogatott a jó pár évvel idősebb zsernyáknak, és az is, amiket műveltek. Az a rész pedig még inkább, amikor Mia lánykereskedők kezébe került, s ahol Jack-nek ki kellett szabadítania. Kissé eltúlzott történet az övék, de minden sorát élveztem, és sajnálom, hogy nem olvashattam róluk részletesebben, mindenesetre ez a koncentráltabb elmesélés is tetszett, sőt ezt tartom az egész könyv legjavának. Jó, hogy a végére maradt a legjobb rész, de az picit bánt, hogy az első két történet nem volt olyan erősen lekötős, főleg a második, mint ez. Ezért az összesítésben a következő pontszámot kapja tőlem az első Banks olvasmányom:

8/10         
 

5 megjegyzés:

  1. Na akkor most jöhet az édes megadás... :) Hasonló témakör, ugyanez a szerző, csak ott a pasi "úr" és megélheted milyen az ha "átadnak valakinek" te "drága"! :D Szerintem ez utóbbi könyve meredekebb a szerzőnek, de nagyjából mindenben egyetértek veled. Benne van a "gond nélkül elolvasni" kategóriában. Holnap kereslek majd chaten, bővebben elmondom mi volt az elmúlt néhány nap termése nálam, aztán kiönthetnéd te is a szíved nekem. :D Bocsi hogy megint megszűntem létezni átmenetileg... Jó kritika, minden szempontból, mint mindig. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jönni fog az is, de előbb kiakarom végezni az olvasósávomban lévőket, főleg a Hajnalhasadást. :D
      Olvastam már az Édes megadásról egy blogon, ott tetszett meg, úgyhogy kb tudok ezt-azt a szereplőkről, a történet meg hát ugye... ;)

      Ma találtam egy "érdekes" és "izgalmas" könyvet. A részlet belőle amit olvastam eddig... khm... khhhmm... majd cseten megmutatom. ;)
      Keressél, majd sűrűbben fellesek, oszt kipletykáljuk magunkat. :D

      Köszi a dicséretet, mint mindig, de ha még nyomnál egy pipát, az milyen jólesne. ;D

      Törlés
    2. nyomtam... eddig is nyomogattam volna, de észre sem vettem...mellesleg hogy raktad ki ezt a sávot oda? :D

      Törlés
    3. Köcce! :)

      Elrendezés->Blogbejegyzések szerkesztése->Vélemények (pipa)

      Törlés
    4. A szemem is csak dísznek van... :D Köszke

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...