2021. augusztus 15., vasárnap

Klasszikus július book tag

     Jó pár nappal ezelőtt hívott ki Molyon erre a tag-re Chriss, amit csak nemrég vettem észre, ezért is csúszott át a kitöltése erre az augusztusi hónapra.

Drága Chriss, ezúton is köszönöm szépen a kihívást! :)

Elég sok és töprengős kérdés van, vágjunk is bele. 


1. Háború és béke - egy hosszú könyv

     Nem vagyok túl bátor ha hosszú olvasmányokról van szó, félek, hogy közben elunom magam, de az Engelsfors-trilógia zárókötete, a Kulcs, a maga 812 oldalával, jó élmény volt. 

2. Egypercesek - egy rövid könyv

     Ha A4-es méretű mesekönyv játszik, akkor a 170 oldalas Csukás István: Süsü, a sárkány a győztes. 

3. Anna Karenina, Bovaryné, Jane Eyre - főszerepben a nők! 


   Legutóbbi ilyen jellegű olvasmányomat Sarah J. Maas nyújtotta, aki a Macskanő-Lélektolvaj c. történetben szinte csak a női karaktereket emelte piedesztálra, úgy mint Selina Kyle-t, Méregcsókot, Harley Quinnt és még sorolhatnám. És milyen jól tette. 

4. Egy csésze tea - egy könyv a 19. századból

     Ez könnyű, Julia Quinntől a Sir Phillipnek szeretettel. Ez a kedvenc részem a Bridgerton családból, szeretném is beszerezni, de csak filmes borítóval. Az újranyomott borítók nem tetszenek, a sorozatszínészek meg szimpatikusak, úgyhogy szeretnék egy filmesborítós Sir Phillipnek szeretettel-t. Csak győzzem kivárni. :D :/

5. 1984 - egy disztópia

     Igaz még nem olvastam, de ide írnám Suzanne Collins-tól az Énekesmadarak és kígyók balladája c. könyvet. Éhezők viadala előzménysztori, terveznek filmet is készíteni belőle, úgyhogy nagy a kíváncsiság. 

6. Oscar Wilde-féle betegség - egy LMBTQ könyv

     Nem mondok könyvet. Mondok egy egész sorozatot: Eredendő bűnösök! Tiffany Reisz utánozhatatlan mesterműve, izgalmas karakterekkel megáldva. 

7. Rómeó és Júlia - egy szerelmes történet


   Mondok inkább kettőt, amibe az utóbbi időben beleszerettem: Mia Sheridantől A skorpió fullánkja és az Archer hangja. Mindkét könyvet másért szerettem, de mindkettőert ugyanannyira odavagyok. 

8. Hemingway - főszerepben a férfiak! 

     Nem is tudom, mikor olvastam utoljára férfi főszereplős könyvet. Ó, de tudom! Pár hónappal ezelőtt olvastam J.D. Barker 4MGY c. sorozatát, amiben egy nyomozó vitte a vezérlángot. A sorozattal az első résznél nem találtuk meg a közös hangot, de a másik két rész annyira zseniálisra sikerült, hogy a sorozatot kedvenccé avattam. 
Hamarosan hozok a trilógiáról bővebb értékelést. 

9. Agatha Christie - egy krimi

      Ha már Agatha Christie, akkor jöjjön tőle a Tíz kicsi néger. Hátööö... 

10. Robinzonád - egy könyv, ami szigeten játszódik

     Dennis Lehane: Viharsziget. A film körüli hype hozta meg hozzá a kedvem, örülök, hogy elolvastam, de sajnos nem fogott meg annyira, hogy én is rajongóvá váljak. 

11. Byroni-spleen - egy depressziós könyv

     Uh erről Rebecca Donovan-től a Csak lélegezz! trilógia ugrott be, aminek az első részét olvastam, és nem is tervezem folytatni, pont a főszereplő, mártírkodó-depikirálynő Emma miatt. 

12. Eposz- egy hősies történet

     Tomcsik Nóra: A kapitány és a szirének földje c. mesét tolnám ide, amiben hősies szereplőkből és kalandokból bizony nincs hiány. 

13. Az ember tragédiája - egy magyar mű

     Jelenlegi olvasmányomat írnám ide, Oszlányi Kincsőtől a Két élet, egy út c. könyvet, ami többek között útkeresésről, emberi sorsokról, egymáshoz való viszonyulásról szól. Még csak az elején járok, de eddig nagyon érdekes és elgondolkodtató regény, amit igaz történet ihletett. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...