2013. április 12., péntek

Éhezők Viadalához köthető dalok


     Amikor tavaly márciusban megláttam a trailert, és meghallottam a Deep Shadow-t, rögtön rákerestem a dalra, és le is töltöttem. Naponta többször meghallgattam, aztán amikor a filmet is bemutatták, később pedig a soundtrack-eket és score-okat, akkor ismét visszatértem a kedvenc zeneportálomhoz. Sok találatot kaptam, többségüket viszont nem hallottam vissza az eredeti albumokról. Milyen kár is értük, mert rengeteg jó dal van köztük, néhánynak pedig igazán ott lett volna a helye egy hivatalos albumon, ugyanis egy-kettőt pont a trailerek alatt lehet hallani. Azóta azok a dalok elvesztek, mert a gépem bemondta az unalmast, nekem meg pont rossz helyre voltak mentve a zenék. De most visszakerestem őket, és arra gondoltam, hogyha esetleg újraakarjátok olvasni a trilógiát, és olvasás közben szerettek zenét hallgatni, akkor ezek a darabok tök jól jönnek majd csendes aláfestőnek. Vagy csak úgy hallgassátok őket, sok szeretettel válogattam össze a megfelelőket. :)

001. Arshad - Girl On Fire
002. Audoimachine - Dark Evolution
003. Birdy - Skinny Love 
004. Edward Underhill & Matt Bukaty - May The Odds
005. Edward Underhill & Matt Bukaty - The Rue's Lullaby
006. Florence + The Machine - No Light No Light
007. Groove Addicts - Mercury
008. Jacqueline Emerson - Catch Me If You Can
009. Jacqueline Emerson - Peter Pan
010. Linkin Park - Iridescent
011. Luke Conrad & Joey Graceffa - The Arena/ The Tributes  
012. Hypnotic Brass Ensemble - War
013. Pierre Gerwig Langer - Call for Heroes
014. Steve Reich - Three Movements
015. Sting - Deep in the Meadow
016. T.T.L. - Deep Shadow
017. Deep Shadow (vocal version)
018. Sam Cushion & Rachel Macwhirter - The Hanging Tree
019. Rue's Whistle Song (Full Orchestra)
020. The Hunger Games - Kill or Die
021. Jesse Cale - Spending My Night with Katniss Everdeen
022. Thomas Owen Mostyn Rowlands – Marissa Flashback
023. Two Steps From Hell - Heart of Courage



Arshad - Girl On Fire - elsőre rögtön egy hatalmas kedvenc! Hallgatni is szeretem, meg énekelni is, olyan jó dallamos. Nem is pötyögök feleslegesen, ez egy 11 pontos dal!
Audoimachine - Dark Evolution - mintha ezt a HG 2. előzetesének elején hallottam volna. Tetszik, hogy rövid idő után megszólal az erőteljes elektromos gitár. Szépen végigvezetett erőteljes dallam.
Birdy - Skinny Love - egy kis laza, könnyed kis nóta. Birdy-től a hivatalos albumról is hallhatunk zenét, méghozzá a gyönyörű Just a Game c. dalt. Ennek is megvan a maga bája, dallamra jól illik a HG-hez.
Edward Underhill & Matt Bukaty - May The Odds - érzékeny, megindító, majd erős. Nagyon tetszik, szívhez szóló muzsika.
Edward Underhill & Matt Bukaty - The Rue's Lullaby - ezt énekelte Katniss Rue-nak. Az énekes hangja először nem tetszett, túl magasnak találtam az éneket, de ahogy így belegondolok, általában az altatókat ha halkan, de kissé magas hangon énekli szinte mindenki. Szomorú altató ez, főleg amikor megszólal a hegedű. Hát ott igencsak szívfacsaróba megy át az egész.
Florence + The Machine - No Light No Light - nem könnyű, az biztos. Véleményt írni sem róla. Szeretek néhány Florence dalt, de nem mindegyiket. Különleges banda, de ez a daluk nekem kicsit közepesre sikeredett. Ugyanakkor eltudom képzelni a film egyik betétdalának.
Groove Addicts - Mercury - ezt hallhattuk a HG teaser trailer-e alatt. Ez is top zene, profi anyag az elejétől a végéig!
Jacqueline Emerson - Catch Me If You Can - egy kis kakukktojás... mondhatni. Emerson alakította a ravasz Rókaképű lányt a... a hányadik körzetből is? Juj basszus, elfelejtettem. Na szóval a kis vörös énekesnői babérokra akar szert tenni. Nekem a hangja kicsit túl mély, de ettől eltekintve fogyasztható kis dalt produkált.      
Jacqueline Emerson - Peter Pan - és akkor még egy dal tőle. Ez kicsit jobban tetszik. Ez az egyszerűbb hangfekvés jobban áll neki. Nem kell túl magasra vinnie hirtelen a hangot, amitől szerintem jobban érvényesül ez a dal.
Linkin Park - Iridescent - hallgatom, és lelki szemeim előtt lassan megjelennek a film egyes kockái. Nem vagyok odáig ezért a dalért, de működik.  
Luke Conrad & Joey Graceffa - The Arena/ The Tributes - nem tudom miért, de amikor először meghallottam, egyből Clove, Cato és Marvel jutott az eszembe. Micsoda előadás lenne, ha együtt elénekelnék. :D Ennek a dalnak is megvan a maga bájos dallamvilága. Bár a filmben nem tudnám sehová sem tenni, de attól még kellemesen hallgatható.
Hypnotic Brass Ensemble - War - Caesar Flickerman show-jának nyitózenéje, ami az egyik kedvenc hanganyagom a film alatt. Nem is értem, ez miért nem került a score albumba. Komolyan. Nagy vétek volt kihagyni. Nagyon kellemes, olyan pattogós kis zene. Tökre feldob az a sok fúvós hangszer.
Pierre Gerwig Langer - Call for Heroes - ez is egy kalssz, bátor dal. De egy bajom mégis van vele. És az a pasi szólózgatása. Hanyagolható részlet, szerintem.
Steve Reich - Three Movements - hűha, ezt hallhattuk a filmnek azon részén, ahol a kiválasztottak először csaptak össze a Bőségszarúnál. Egy ideig ellehet hallgatni, de hosszútávon fejfájást okoz.  
Sting - Deep in the Meadow - öhm nekem jobban tetszik az Underhill/Bukaty páros projektje. 
T.T.L. - Deep Shadow - a film első trailerének hanganyaga. Eszméletlenül jóóóó ez a dal. ÁÁÁhhh örökzöld!
Deep Shadow (vocal version) - amikor meghallottam az eredetit, eljátszottam azzal a gondolattal, hogy milyen is lenne, ha énekszó is elhangzana benne. Pár héttel később meg is született ez a feldolgozás. Már első hallásra nagyon megtetszett, és már alig vártam ,hogy klip is készüljön hozzá. De az NAGYON NEM jön be! Egyrészt azért, mert képileg túl rózsaszín, másrészt meg nagyon megsajnáltam azt a szegény rókát. Egy borzasztó részlet van benne, ahogy a farkasok széttépik azt a szegény bundást. Gondolom a rózsaszínnel a kapitóliumi színlelt boldogságot, a farkasok/róka dologgal pedig a kiválasztottak, életben maradásért vívott muszáj harcukat akarták szimbolizálni. Hát nekem nem nyerte el a tetszésemet. A dal jó, de a klipet azt ajánlom hanyagoljátok. Csak magában hallgassátok. 
Sam Cushion & Rachel Macwhirter - The Hanging Tree - ezt a dalt Katniss énekli a Kiválasztottban. Az apukájától tanulta, most pedig ennek a párosnak köszönhetően mi is megtanulhatjuk, és zárt ajtó mögött énekelhetjük ezt a jól szerkesztett, szomorú dalt.
Rue's Whistle Song (Full Orchestra) - újabb dal Rue-tól, Rue-hoz. Szép, kedves, szomorkás, de néha enyhén mosolygós érzést váltott ki belőlem. Pont mint Rue.
The Hunger Games - Kill or Die - lazán kezdődik, aztán előkerül a kedvenc elektrogitár, majd a lazaság keveredik az erővel. Tetszik ez a kombináció. De akkor is leginkább az erőre szavazok.
Jesse Cale - Spending My Night with Katniss Everdeen - micsoda óda. :) Lököttség, de jópofa. Ilyen is kell néha.
Thomas Owen Mostyn Rowlands – Marissa Flashback - elég későre jár már az idő, kezdek elfáradni ebben a zenehallgatásban. Most nem emlékszem pontosan, de mintha ezt a dalt hallottam volna a vonatos jelenetnél, ahol Katniss és Peeta felszállnak a végzetük felé vivő trénre.
Two Steps From Hell - Heart of Courage - hogy ez milyen jól illeszkedik a filmhez! Főleg a Kiválasztott háborús jeleneteinél tudnám elképzelni. És milyen jó, hogy a Call For Heroes ellentétben ez az anyag nem tartalmaz semmiféle szólót, hanem a zene mellett csak a kórusra koncentrál. 

Remélem tetszett ez a kis összeállítás. Nekem nagyon. ^_^ Néhány dal itt-ott nem olyan ütős, de azért tetszenek. Végső összesítésem pedig:

9/10

... és Ti, hány pontot adtok ennek a listának?

Sok kedvencem van, de most is csak három videót mutatok. De ne álljatok meg ennél a háromnál, keressetek rá a többire is, mert eskü, megéri!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...