2013. április 10., szerda

The Expendables 2 - Feláldozhatók 2



     Az Éhezők Viadala hét keddre esedékes bejegyzése elmaradt, de most pótolom. Ezúttal egy filmet szemeltem ki magamnak, mégpedig egy olyat, amiben Liam Hemsworth szerepel, aki a HG filmben Gale-t, Katniss legjobb barátját alakítja. Liam a Feláldozhatók 2. részében úgy tűnik gyúrogat a Kiválasztottban történő háborúra, hiszen ebben az akciófilmben egy mesterlövész katonát alakít, aki a régi nagyágyúkkal próbál rendet teremteni.




Barney Ross, Lee Christmas, Yin Yang, Gunnar Jensen, Toll Road és Hale Caesar — kiegészülve a csapat új tagjaival, Billy, a kölyökkel és Maggie-vel újra akcióba lépnek, amikor Mr. Church egy látszólag könnyű munkára felbéreli őket.
A dolgok azonban nem várt fordulatot vesznek, és amikor egyik társukat megölik, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Ezúttal idegen pályán kell küzdeniük, úgy, hogy minden esély ellenük szól. Miközben azonban átvágják magukat az ellenséges erőkön, egy újabb fenyegetés kerül napvilágra: 3 kiló harcászati uránium, ami elég ahhoz, hogy felborítsa a világ jelenlegi egyensúlyát.


     A kezdő képsorok igencsak pörgősek, amelyben hősalakulatunk állig felfegyverkezve tör, zúz, aprít, és lő mindent, ami nem a saját csapatába tartozik. A néző csak kapkodja a fejét ilyen mértékű akciót kapva, de hát ez a dolga ennek a műfajnak, nem? Hogy belecsapjon a sűrűjébe, és ne hagyjon minket levegőt venni a sok-sok robbanás, puskaugatás között. A főszereplők természetesen sértetlenek, hisz vérprofik, ám az ellen néha úgy szétloccsan, hogy akarva-akaratlanul is olyan érzésem volt, na ezt már sokszor láttam, és akkor sem tetszett. Picit kevesebb vér több lett volna. Néha azért a fegyverek háttérbe szorultak, ahol is előlép Jet Lee, és bebizonyítja, hogy a serpenyő nemcsak a háziasszonyok legjobb barátja.
Később Sly bá' feláldozza oldalát, hogy lássuk, ő is ember, nem egy szupermen, akiről lepattognak a golyók, vagy messzire elkerülik. És itt feltűnik az újonc Billy, azaz Liam Hemthworth, aki még ebben az erőszakos munkában is megmarad a kedves, szerelmes fiúnak, csak nem várt módon elég kevés ideig élvezhetjük az ő tárasáságát. (Most itt őróla be is fejezem a közlendőmet. Aki látta a filmet az tudja miért, aki meg nem, az majd megnézés után megérti, miért veszek ebben a bejegyzésben tőle ilyen hamar búcsút. Könnyeset.) Később új tagot kap a csapat, egy hölgyet, Nan Yu személyében, akiről már az elején látszik, hogy Barney-nak van szánva. Persze ez a film a férfiaké, a romantikának csak halvány nyomokban van helye. Nagyon halvány. A nőci feltűnésével pedig az egész film más hangulatba burkolódzik. Mert bár a csapat bosszút esküszik az emberveszteség miatt, de mégis, ahogy peregnek a percek, a komolykodás után, noha megmarad a kötelező hentelés, kapunk egy kis humort. Elcsattannak itt a szóviccek, nagyágyúk egymás közt. Mint például amikor a szorult helyzetben feltűnik Chuck Norris, és ellő egy lapos CN viccet: "úgy hallottam megmart egy kobra. Ja... de öt nap szenvedés után kimúlt az állat" ... haha... Aztán Bruce Willis és Arnold Swarzeneger is szívatja egymást kicsit, amin lehetett mosolyogni, de nekem főleg az tetszett ,ahogy Arnold rendíthetetlenül jött és jött előre mint Terminátor korában, valamint ahogy Norris lazán lövöldözte a statisztákat. Közelharcból volt pár a film alatt, de nekem Statham bunyója tetszett, a klasszikus boxerral kiegészítve. Nem pedig a végső, finálés harc. A végén a két öreg elég jól eljátszadozott egymással, de lássuk be, ők is kimerültek már, gyakran megálltak egy kis szusszanásra. Mindenesetre állták a sarat, ahogy a többi góré is, úgyhogy túl sok panasz nem lehet erre a filmre. Amit ígér azt beváltja, férfiaknak, akik ezeknek az akciósztároknak a filmjein nőttek fel bizony csemege ez az alkotás. Anno én is sok ilyen típusú filmet néztem, ez főleg azért volt, mert apu kezelte a távirányítót, de nem bántam, mert szerettem nézni, ahogy lassítva és ordítva rúg egy-egy pörgőset Van Damme vagy Norris. És ebben a filmben újra láthattam őket.
Ez a film kötelező darab azoknak, akik szeretik az akciófilmeket, mert sem a lőszert, sem a robbanásokat, sem pedig a test-test elleni bunyót nem sajnálja. Az aláfestőzenék is jól eltaláltak, néha kellemes volt egy-egy lazább dalt is hallgatni a szorult helyzetekben.     

8/10

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...