2024. február 19., hétfő

Aprócska év végi összegzés #2023


      Halihó!

Úgy tűnik mostanában nagyon késős időszakomat élem, így a 2023-as évösszegzőm is jócskán elmaradt, no de most pótoljuk. 

  • Kedvenc film:

Kék bogár (2023)

     Vicces választás? Pedig nem véletlen a döglődő DC bogárkájára esett a választásom. Az úgy volt, hogy tavaly szinte egyetlen filmet sem láttam, amit a gyerekzsivaj meg a férjem DJ-skedése mellett mégis figyelemmel kísértem, az volt vagy húsz éves is. Ünnepekkor meg rátaláltam a Kék bogárra, erre az alapklisékkel dolgozó szuperhősfilmre, amiben a főhős tesze-tosza, fontos a családi összetartás, akad veszteség is, és a két utóbbi ad srácunknak egy nagy löketet, hogy elfogadja a végzetét és az ártatlanok védelmezőjévé váljon.

Egynek nem rossz, jók és látványosak benne az akciók, szép a családi kötelékről szóló szál, marha nagy benne a nagyi, akad benne egy csöppnyi romantika és kis humor is. Elvoltunk vele, többnyire csendben, figyelmesen néztük, úgyhogy ez a film jó emlék maradt. :)

  • Legrosszabb film:

The Flash (2023)

     Mi a rézfán fütyülő rézangyala volt ez a borzalmas, látványerőszakolt káosz? Még egyszer nekiugrom majd, csak előbb megvárom, hogy helyrejöjjön a retinám. 












  • Legjobb és legrosszabb sorozat:

Outer Banks (2020 -) 

     A vicc az, hogy mindkét kategóriára ugyanazt a sorozatot hoztam ki győztesnek, mégpedig a kincskeresős, tiniszereplőkkel operáló Outer Banks-t. Egyik éven már megnyerte a legjobb sorozatnak járó díjam, viszont a 3. szezon eddig látott epizódjaitól helyenként nevethetnékem támadt. A hónapok óta spoiler szigeten raboskodó szereplők frissen melírozott hajától, meg a frissen borotvált pofitól - amitől még el is tekintenék, ha nem lenne ott a csinos kis barkó - kiégtem. De az is nagy, hogy a szereplőkön nem fog a golyó, meg, hogy a bűnöző verőlegények orra előtt a csörtetésük ellenére is úgy eliszkolnak, mintha ott sem lettek volna. Viszont a helyszínt, az izgalmas kincsvadászatot még mindig szeretem, úgyhogy végül is, jó ez a sorozat. 

  • Kedvenc színész és színésznő:

     Tavaly nem találtam új kedvenceket. :/


  • Kedvenc könyv:




       Szerencsére összehozott a sors pár piszok jó könyvvel, de ami a leginkább belopta magát a szívembe, az nem más, mint Jennifer L. Armentrout híres-neves, Vér és Hamu sorozatának nyitókötete, a Vérből és hamuból, amitől egy picit tartottam a hossza miatt, meg hát a túlzottnak tűnt hype sem sokat segített rajtam. De aztán csak győzött a kíváncsiság, és basszus, basszus, még háromszor basszus, ez a történet a sebhelyes arcú, vöröshajú, nagy becsben tartott harcoslányról a zombivámpíros középkori világban úgy beszippantott, hogy egyből rajongó lettem! 


  • Legnagyobb csalódás:

     Nem is tudom melyik legyen a befutó. Sajnos magyar szerzők könyvei okozták a legnagyobb csalódást. Egyfelől Tomor Anita Irány Hollywood!-ja a bosszantó Jake Bartlettel az élen. Plusz Borsa Brown Álszemérem című kötete, ami annyira más szeretett volna lenni mint a manapság trendi történelmi romantikusok, hogy nálam ki is verte a biztosítékot. 


  • Kedvenc könyvsorozat:


     Nehéz volt a választás, mert nagyon szerettem L. J. Shen Bostoni bikák, Ker Dukey és K Webster Csinos játékbabák, Lorraine Heath Volt egyszer egy hercegség sorozatát is, viszont JLA Vér és hamu szériájának első két része annyira erősre sikeredett, hogy az kapja meg a leglegleg titulust. 


  • Kedvenc könyves karakter:


      Nem tehetek róla, sokkal inkább JLA, hogy egy olyan új kedvenc badass főhősnőt alkotott, mint a kíváncsi, kitartó, erős és határozott Poppy Belfaurt. 


  • Legirritálóbb könyvkarakterek:

      Itt aztán tolongani fog a nép, de jó, redukáljunk. 
Ott van az Álszemérem keserves kapcsolatban vergődő Constance és hites ura, az Irány Hollywood! Jake Bartlette, de oké, nekik azért voltak jó pillanataik is. Úgyhogy az abszolút nyertes A bűnös nővérből Diana lett. 






  • Kedvenc könyves páros:


     Igen, ide is JLA karaktereit mondanám, azaz Poppy-t és Casteelt. De! L. J. Shen "gyerkőcei", vagyis a jóravaló Ash és a gengszter Sam is csudajó párost alkottak A szörnyetegben! 


  • Kedvenc könyvborító:


     Tavaly N. Simon Barbarától Az ördög maga kemény és színpompás borítója, valamint Jud Meyrin Holttest az Ambróziában élőszereplős covere nyűgözött le a legjobban. 


  • Kedvenc könyvkiadás:

     JLA Vér és hamujának ukrán díszkiadása a polcom legfőbb éke. Tetszik a borítója, de a benne található illusztrációkba szerettem bele igazán! 


  • Legrondább könyvborító:

Lisa Kleypas: Ördög álruhában


     Megláttam és nem szerettem. Igaz nem ronda, de nem is olyan szép. 


  • Kedvenc író/írónő:

     Szerintem senkit sem lepek meg azzal, hogy Jennifer L. Armentroutot hozom ki győztesnek. Olyan pozitív csalódást okozott a Vér és hamuval, hogy napokig kapartam felfelé az állam a padlóról. Tudtam, hogy nagyon tud, de nem gondoltam volna, hogy ennyire megnyer magának. Hála Istennek, hogy így történt. :D Viszont még nem merek belevágni más könyvsorozatába, túl nagy a bőség. :D 







  • Kedvenc énekesnő/énekes/együttes:

     Fuh hát itt picit meg vagyok lőve, mert sok kivételes tehetségű zenész munkájával hozott össze 2023, viszont aki a legnagyobb hatást gyakorolta rám és mindegyik általa előadott hanganyaggal belopta magát a fülembe és a szívembe, az Leroy Sanchez. Egyszerűen nagyszerű! Annyira szép, tiszta, fülbarát hangja van, hogy legszívesebben sírnék. Imádtam tőle az Adele covert, az In the Darkot. Jobban is, mint az eredetit. 





  • Kedvenc dal:

     Hogy én mennyit feltudnék most sorolni! De ami hosszú hónapokig ugyanolyan élvezetesen csengett a fülemben, és még most is, az Paris Palomától a Labour. Tetszik a dallamvilága, a ritmusa és nem utolsó sorban a beszédes szövege. 



Ők lettek volna a tavalyi kedvenceim, remélem 2024 is okoz majd némi fejtörést, hogy ne tudjak választani az új kedvencek közül. :) 
És nektem kik voltak a kedvenceitek vagy akik pont hogy nem? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...