2022. január 1., szombat

Aprócska év végi összegzés - 2021

      Helló mindenki!

Gyorsabban elhúzott 2021 mint gondoltam, normalisan pislogni sem volt időm, és már itt is egy újabb aprócska év végi összegzés. :) 



Hű maradok magamhoz, ezúttal is egy mindenes poszttal jövök amikben filmek, sorozatok, mindenféle könyves akármikről és zenéről is fecsegek majd. :)


  • Kedvenc film:

     Na, bumm. Itt most lefagytam, ugyanis tavaly egész évben nem néztem végig normálisan egyetlen filmet sem. Napközben kizárt, hogy a családom mellett halljak is valamit a színészek közti párbeszédekből, esténként meg inkább olvasásba merülök. Úgyhogy sajnos 2021-re nem avathatok kedvenc filmet.


  • Kedvenc sorozat:
Outer Banks (2020 -) 

     Kedvenc sorozatot viszont annál inkább avathatok. Nos igen, azt írtam fentebb, hogy esténkénk inkább olvasok mozgókép bámulása helyett, viszont a netflixes Outer Banks-re nagyon rákattantam. Ez egy kincskeresős, tiniszereplőkkel operáló kalandos sorozat, amiben van akció, drámázás, egy kis romantika, de leginkább a barátság az, ami a sorozat egyik legnagyobb mozgatórugója. Hangulatos, sokszor izgalmas, egy-egy rész pont jókor lett abbahagyva ahhoz, hogy nyomjam a következőre a play-t, úgyhogy az utolsó nyári hónapom ezzel a sorozattal telt, és egyáltalán nem bántam meg a rá szánt időt. Szerencsére akkor fedeztem fel magamnak az OBX-t amikor már két évad lement szinkronosan, úgyhogy elvoltam egy darabig, a harmadik évadot pedig alig várom! Ahogy a második évad zárult... fuh....hát a harmadikban lesz izgi, dögivel.


  • Kedvenc színész és színésznő:
Claudia Jessie 


     Favorit színészt nem avattam, de színésznőt igen, aki Claudia Jessie lett. Valami bámulatos, hogy a Bridgerton családban milyen jól hozta Eloise szerepét.


  • Kedvenc könyv:


Lorraine Heath: Egy ágyban a csábítóval 

 
     Szerencsére 2021-ben több kiemelkedő kötettel találkoztam, de mind közül a Botrány és szenvedély sorozat harmadik kötete, az Egy ágyban a csábítóval című könyv lett a befutó, Lorraine Heath-től. Vicces, hogy az írónő már második éve birtokolja a legjobb könyvnek járó helyet, na de ha megérdemli... 
A történet amellett, hogy a szokásos történelmi romantikus jegyeket sorakoztatja fel (szerelem, intrika, erotika) még tartogatott egy olyan szálat ami kifacsart, és ez a plusz, amit minden könyvben keresek, ez most itt maximálisan megvolt, úgyhogy nem volt kérdés melyik regény lesz a győztes. 


  • Legnagyobb csalódás:

     Tomcsik Nórától A hercegnő és a sárkányok dala régi verzióját olvastam (nem tudom végül átdolgozták-e) amiben nem tudtam mit kezdeni a főszereplő lánnyal, mert olyan volt mindig mint aki varázsgombát evett, emiatt fura volt az egész sztori, Gregus Gábor Megjelölve című könyve nehezen csúszott, Alexander B. Hackmantől Az utolsó huszonhét c. kötetet pedig be sem fejeztem. Nem tudok közöttük dönteni, egyik sem egy pontos, sőt, még a félbehagyott Hackman kötet sem, csak valahogy nem szólítottak meg. 

  • Kedvenc könyves karakter:
Lilla 
 

      Ebben a rákos beteg lányban olyan sok az életszeretet, ami miatt azonnal pofonvágva éreztem magam. Ráébresztett, hogy a világban mennyi szépség, öröm, kaland és felfedezni való van. És, hogy a családtagok milyen drága kincsek, a velük összefűzött szeretet pedig örök. Hamar magaménak éreztem a gondolatmenetét, volt, hogy megrikatott, és még az olvasást követően ennyi hónap után is szívesen gondolok rá. 

  • Legirritálóbb könyvkarakterek:


     Ó, erre a becses helyre két szemtládát is szívesen bepasszírozok. Hölgyeké az elsőbbség, úgyhogy Mia Sheridan Leó esélye című kötetéből a mostohamami és Lucian Bane Mercy trilógiájából Sade apja a legtökéletesebb erre a posztra. 

  • Kedvenc könyves páros:
Mercy és Sade


     Lucian Bane
dark romance sorozata teljesen levett a lábamról, ahogy a főszereplői is. Eleinte szkeptikusan álltam hozzájuk, aztán egyre inkább megkedveltem őket, Sade pedig meghódított. Külön-külön is erős karakterek, de együtt annyira aranyosak, küzdőek és szenvedélyesek, hogy tudtam, ezt a pálmát csakis ők vihetik. 

  • Kedvenc könyvborító:

     Sarah J. Maas Föld és vér háza c. kötetének borítója az egyik leggyönyörűbb amit valaha láttam. Röhej, de amennyire nem fogott meg Az utolsó huszonhét története, annyira odavagyok a hangulatos borítójáért. 

  • Legrondább könyvborító:

     Kevés szemfájdítóbb borítót láttam tavaly mint Amy Harmon A madár és a kard című könyvének fedőlapját. Nem is értem, hogy szavazhatták meg ezt az olvasók. Ettől még az eredeti is mérföldekkel jobb! Sajnos annyira taszít ez a gagyi borító, hogy a történetet sem akarom elolvasni. Hülye vagyok, pedig biztos egy jó könyvtől fosztom meg magam. 







  • Kedvenc író/írónő:

     Ó, nálam Lucian Bane vitt az idén mindent. Annyira ért a jó és hatásos dark romance sztorikhoz, hogy az valami gyönyörűséges. 

  • Kedvenc énekesnő/énekes/együttes:

      A kategóriából Tamáska Gabit szeretném díjazni, akinek különleges hangszínét mindig öröm hallgatni, bármit is énekeljen. 

  • Kedvenc dal:
     Gerendás Dániel és Dárdai Blanka közös dala, a Senkié volt a 202-ben felfedezett kedvenceim közül a legeslegnagyobbkedvencem! Annyira muzikális, olyan jó hangulata van a klipnek is. Egy csoda ez a dal, imádom a hangszerelését, Blanka szépen csengő, kellemes hangját, na és a dalszöveg... egyszerű, de nagyszerű, és nincs benne fellesleges sallang, nagy szenvedős duma, csak letisztult gondolatok az "amikor a szerelem már nem elég" érzésről. Számomra egyszerűen tökéletes. 



     Muszáj beszúrnom még egy dalt, mégpedig Donna Summer Hot Stuff című muzsikáját, amit alapból nagyon szeretek, de Kygo vérfrissítésével még élvezetesebb. A klip is tetszik, emiatt találtam rá a 2021-es kedvenc sorozatomra. 



  • Kedvenc videós:

     Tavaly nem avattam kedvenc videóst, de idén igen, aki nem más, mint Pottyondy Edina. Ő inkább politikai tartalmú stand upokkal nyomúl, de néha egyszerűbb témákkal is szórakoztat. Frappáns, szellemes mondandóival, jókor és jó helyen elsütött beszólásaival elérte, hogy kíváncsi legyek a stand up comedy műfajra. Szívesen elmennék egy fellépésére. 

Ezek lettek volna az én 2021-es legjeim, köszönöm, hogy végigbogarásztátok a listát. :) Kíváncsi vagyok, nektek kik és mik voltak az idei kedvenceitek? Vagy azok amiket nem szerettetek? Ha van kedvetek, kommentben leírhatjátok. :) 

Békés, boldog, szeretetben, egészségben és élményekben gazdag új esztendőt kívánok! :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...