2015. augusztus 5., szerda

Féléves Könyves Kiakadás Book Tag


    Ezt a taget nemrég Zeyna oldalán láttam, és a kérdések nagyon megtetszettek, ezért úgy döntöttem, én is megcsinálom. Ha pedig kedvetek támadt, csináljátok meg Ti is nyugodtan, vagy ha úgy gondoljátok, lent, kommentben is megírhatjátok a válaszaitokat. :)


1. A legjobb 2015-ös olvasmányod.

     Ehhez a válaszhoz - és szerintem mindegyikhez - segítségül hívom a molyos idei olvasmánylistámat. Akkor lássuk... hmm...hmm... ááá muszáj csak egyet megnevezni? Lehetne inkább 3? Lesz oké, ugye nem bánjátok? Mindenféle rangsor nélkül:

     Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya - oda meg vissza vagyok MacLean könyveiért, a sorozat első és második része hatalmas kedvencem lett. Bár a hódítás kissé nehezen forrta ki magát kedvencnek, de a nemtudomhanyadik fejezettől olyan szerelmes lettem a történetbe, hogy az na! Belefájdul a fejem, annyira várom már a következő szabályos könyvet, totál nem értem, miért nem adta még ki a Könyvmolyképző, pedig szívesen gazdagítanám a pénztárcájukat egy vásárlással.

     Tara Sivec: Csábítások és csemegék - egy lehúzó kritika miatt azt hittem, nagyon alpári, és nagyon gagyi könyv lesz... egy pár másodpercig. Mert azt is láttam, hány embernek tetszik, és hát belekezdtem. Abszolút nem bántam meg a döntésemet, mert egy nagyon üdítő könyvvel találtam magam szemben, aminek olvasásakor összeráncolt homlokkal kombináltam a vigyoromat, mert olyan hihetetlen helyzetekkel és baromságokkal találkoztam, hogy el sem hiszem, hogy tudott valaki ilyet megírni. Mindent összevetve, nagyon bírtam!

     Tiffany Reisz: A szent - Reisz neve nekem egyenlő a minőségi erotikus történetekkel. A karakterei nem tucatpapírmasék, ahogy a története sem említhető a futószalagon gyártott egykaptafás sztorikkal. Itt kérem minőség van, de sosem felejtem el, hogy nem tetszhet mindenkinek. Nekem mindenesetre bevált az a recept, amivel az írónő szolgál könyvről-könyvre, és az előzményrészek első könyve nagyon nagy élmény volt.



2. Legjobb folytatás, amit 2015-ben olvastál.

     Gayle Forman: Hová tűntél? - az első rész nem jött át. Nem hagyott hidegen, de nem emlékszem rá úgy, hogy közben a szívem szakad meg. De ez a rész totál megfogott, ledöngölt, meg minden. Napokig ezen a folytatáson rágódtam.

3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de nagyon szeretnél.

    A fene vigye el, hogy Kresley Cole: Méreghercegnő tavalyi kiadás... Ám, van egy idei a tarsolyomban, mégpedig Papp Dóra: Tükörlelkek. Az írónőt Dora Craiban néven is ismerhetitek, és bizony az előző könyves, nem épp pozitív véleményem az ő első könyvéről szól. Na de minek is vagyok kíváncsi a Tükörlelkekre, kérdezhetnétek. Nos azért, mert látok az írónőben spirituszt, és az első könyve óta eltelt pár év, mérget vennék rá, hogy fejlődött. Szóval idén ez az egyik nagy kiszemeltem.



4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére.

    Az idén olvastam C.J. Roberts: Fogoly a sötétben című könyvét, ami szintén nagy kedvenc lett, ezért bezsongva várom a sorozat második részét, a Seduced in the Dark - Megígézve a sötétben-t.











5. Legnagyobb csalódás.

     Egyből Sarah Mason: James hálójában ugrott be. Perfektűl kezdődött, aztán ellaposodott. Előfordultak murisabb jelenetek, de csekélységnek bizonyultak az elvárásaimhoz képest, továbbá sem a szerelmi, sem pedig a krimiszál nem nyűgözött le. Nagy kár érte. *szomorú sóhaj*

6. Legnagyobb meglepetés.

     Abbi Glines: Existence - még mindig nem fér a fejembe, hogy lehetett valami ennyire halálunalmasat írni.

7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új)

     Naná, hogy Sarah MacLean!

8. Legújabb könyves szerelem.

     Magam sem hittem volna, hogy valaha ezt írom, de Soren az Eredendő bűnösökből. Nehezen alakult a kapcsolatunk, tudjátok, úgy, mint a klisés romantikusokban. Először utáltam, aztán meg... áh Az úrnő mindent megváltoztatott.

9. Legújabb kedvenc karakter.

     Ömmm... Nicholas St. John (A hódítás tíz szabálya)! Eszméletlen cuki pasi. Igazi úriember.

10. Egy könyv, amin sírtál.

     Szerintem nem volt ilyen. Vagy talán a Hová tűntél?. Esetleg A.O. Esther: Gombnyomásra 3, mert az nagyon jó volt. A vége páratlanul jó - visszaolvastam, ez volt a legsiratósabb. De amin a legtöbbet, az tuti a Csábítások és csemegék - helyenként szakadtam.

11. Egy könyv, ami boldoggá tett.

     Az van, hogy én még csak 28 könyvet olvastam az idén, szóval nem túl nagy a választék. Ha kiakarom tekerni a kérdést, akkor Dora Craiban: Fénytörés, de azért, mert túl hosszú, és örültem, hogy befejeztem. Amúgy Gayle Forman: Hová tűntél?, mert olyan szép a vége.

12. Kedvenc filmes adaptáció, amit az idén láttál.

     Ez fogós kérdés. Nem lehetne inkább átkreálni a kérdést úgy, hogy kedvenc képregény-adaptációd, amiből sorozatot készítettek? Mert akkor rávágnám, hogy The Walking Dead. Rávágom.

13. Kedvenc értékelés, amit az idén írtál.

    Nem mondhatnám, hogy lenne ilyen. Az olvasóim szeressék amit írok, én csak elégedett legyek vele.

14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál).

     Vavyan Fable: Álmok tengere. Nagyon szeretem a történetet is, meg a borítót is. Olyan egyszerű, de nagyszerű. 

15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?

Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig
Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón
Marissa Meyer: Cinder
Cassandra Clare - Árnyvadászos sorozatai (kivéve a Bane krónikák)
Christina Lauren - Gyönyörű sorozata
James Dshner - Útvesztő sorozata
J.R. Ward - Fekete Tőr Testvériség sorozata
Richelle Mead - Vámpírakadémia sorozata   

A listát elnézve, ami nem véges, illene belehúznom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...