2012. december 31., hétfő

Aprócska év végi összegzés


     A napokban rengeteg blogon láttam különböző év végi összefoglalókat, és arra gondoltam én is készítek egy összeállítást, amiben láthatjátok a kedvenc és nem kedvenc filmjeimet, színészeimet, könyveimet, karaktereimet, az idei kedvenc együttesemet és egy poénos képet, amit ha meglátok, mindig nevetnem kell. :)

- Kedvenc film! 

 

 Sucker Punch - Álomháború

 

     Tudom, nem 2012-es film, de az idei mozis kínálat nem nyűgözött le, vagy csak nem láttam azt az egyet, amire azt mondom, ez igen! Ezért úgy döntöttem, azok közül választok győztest, amikről eddig írtam. És nem is volt kérdéses, hogy Zac Snyder fantasyját teszem a dobogó legfelső fokára. Miért? Mert ha színészileg és szövegvilág téren nem is olyan kidolgozott, de tetszik a drámai történet, a rengeteg szimbólum, a nagyszerűen feldolgozott aláfestőzenék, a díszletek, és persze, hogy a kimagaslóan megmunkált látványvilág.



- Legrosszabb film!


The Cabin in the Woods


     Jöhet itt nekem bárki azzal, hogy ez egy ritka jó horrorkomédia, meg kúltfilm, nem izgat. Magánvéleményem szerint ez egy borzasztó, innen-onnan kiollózott marhaság, ami a két kategória egyenkénti meggyalázása. Nem volt benne semmi igazán vicces, ha egész idő alatt jutotta tőlem egy szolid mosolyra, akkor sokat mondtam. Mondhatjátok, hogy akkor nincs humorérzékem, hááát ehhez nem volt. A horror része, na az nevetséges volt. A szereplők halálos sebekkel való nyugodt rohangálása kiábrándítóan rossz, és a lények többsége... juj.    


- Kedvenc sorozat!


American Horror Story


  
     Anna ajánlását olvasva kedvet kaptam ehhez a sorozathoz, hamar le is töltöttem. De időt szakítani rá, hogy megnézzem, még csak most volt időm.
A történet egy családról szól, akik egy olyan házban kezdenek új életet, amiben egykor bűncselekmények sorozata borzolta a kedélyeket. Mit mondjak, a tarkómon nyugvó pihéimet igencsak felállította ez a sori. Van benne rengeteg családi dráma, bizarr esetek tömkelege, és ha olykor nincs is semmi gyomorforgató esemény,  akkor is fent tartja a figyelmet. Már a szereplők neveinek felsorolásánál hatalmába kerített a borzongás, amit a kellemetlen zene, és még kellemetlenebb képkockák eredményeztek.
Az érdekes történetek mellett a színészek munkája is jó, nekem személy szerint a család lányát játszó Taissa Farmiga tetszik a legjobban. Mint karakter, és színész is. Valamint Evan Peters is elég érdekes jelenség. 


     Ebben a kategóriában nem tudok nem kedvencet avatni, mivel mostanában nagyon kevés sorozatot kísérek figyelemmel, de talán nem is baj. ;)



- Kedvenc színész/színésznő!


     Az Éhezők Viadala kedvenc könyveimhez tartozik, és a belőle készült adaptáció is tetszett. Két legfőbb szereplőjével, a Katnisst alakító Jennifer Lawrenceel és a Peeta bőrébe bújó Josh Hutchersonal ezen film kapcsán ismerkedtem meg közelebbről, és őszintén mondhatom, hogy az ifjú nemzedék két legkiválóbb színészei.



- Kedvenc könyv!


Lissa Price - A testbérlők


     Az idén volt pár olyan könyv, aminek szívesen megadtam a maximális 10 pontot. Nem mondom, egy icipicit gondban voltam, hogy melyik történetet hozzam ki az én évem könyvének, de némi töprengés után Lissa Price: A testbérlőkjénél döntöttem. Ha néha a gazdag részek vissza is fogták az érdekes cselekményvezetést, Price gyorsan fordított a szálakon, és sok-sok csavarral javított. A karaktereit szeretem, de mégsem annyira, mint a történetét. 




- Legnagyobb könyvcsalódás!


Sara Fawkes: Amit csak Ő akar


     Nemrég írtam róla, és több szót nem is szeretnék rá fecsérelni. A linkre kattintva elolvashatjátok róla a véleményemet.  




- Kedvenc könyves karakterek!

     Legkedvesebb női karakterem az önfeláldozó, kissé mogorva, de annál jobb szívű örök harcos Katniss Everdeen, az elnyomottak példaképe, aki íjával bátran szembeszállt a nagy hatalmú Kapitólium ellen. 
     
     Kedvenc férfi karakter pedig E. L. James Ötven árnyalat trilógiájának milliárdos, lepedőakrobatája, Mr. Christian Grey, de csakis az első könyvből, ahol még a kezében van az irányítás, ahol a sötét szenvedélybe csalja a megbűvölt hölgyeket. 




- Legirritálóbb könyvkarakterek:  

 

     Sara Fawkes nagyot alakított nálam, mert nem csak a könyve lett számomra az év legnagyobb csalódása, de főszereplői is. Lucy a buta, felelőtlen nő, Jeremiah pedig az uralkodó, bitorló, önző, a férfinemzet szégyene.




 

- Kedvenc együttes!

 

     Jared Leto amíg színészként ügyeskedett, nem foglalkoztatott. Ám mikor meghallottam szép és karcos hangját a 30 Second to Mars nevű alternatív rock bandájában, egyből megszerettem. Nagyon jól játszanak, szeretem a zenéjüket, a soron következő dalt pedig a nagyon-nagyon, főleg a remixelt változatot, de most hallgassuk az eredetit.


 

- Egy megmosolyogtató kép... vagy inkább kettő!


     Amikor megláttam ezt a gif-et a mókamester Jennifer Lawrence-ről, gyorsan elmentettem, hogy ha bármikor lehangolt lennék, akkor csak ránézzek, és újra mosolyogni akarjak a hülyeségén. :))





De ha már itt tartunk, ez sem rossz mix. :D


7 megjegyzés:

  1. Na itt van a Cabin in the Woods! :D:D:D:D
    Sara Fawkes téged tényleg felingerelt! :) Eddig is tudtam, de most vált csak igazán nyilvánvalóvá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha már te kihagytad azt a borzadály filmet. ;) Muszáj volt róla megemlékeznem. :D

      Jól látod, nagyon kiborított az az "írónő". Jövőre én is írok egy erotikus maszlagot, hátha nekem is bejön a tuti, és megszedem magam belőle. ;P

      Törlés
  2. Szép kis összefoglaló lett, gratulálok. Látom megtetszett az American Horror Story, nekem is nagy kedvencem máig.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :)
      Igen, megtetszett... igaz van még belőle pár rész. ;P

      Törlés
  3. Annie! Hibás a Testbérlők linkje, de azért megtaláltam, elolvastam, köszönöm. Mivel az Agave is úgy hirdette, hogy az Éhezők Viadalára emlékeztet, már szemezek vele egy ideje, de nem győztem még meg magam teljesen, hogy tetszeni fog a világa...

    Azt furcsálltam, hogy nem találtál kedvenc 2012-es filmet, mert bár én sem láttam mindent, amit elterveztem, azért volt pár kedvenc :) Azért látom, az Éhezők Viadalát sem hanyagoltad el, és kedvenc Árnyalatunk is helyet kapott a felsorolásban!! :)))

    Boldog Új Évet Neked!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösz, hogy szóltál, mindjárt ki is javítom a hibát. :)

      Mondjuk az HG tetszett, de mégsem 10 pontos film. És amióta a blogot vezetem, csak egy filmnek adtam ilyen magas pontszámot, hát ezért lett a SP a favorit. :)

      Köszönöm, Neked is Boldog Új Évet! :)

      Törlés
    2. Ma körülnéztem az oldalon, és észrevettem ,hogy még egy filmnek adtam max pontszámot, és az 2012-es. A némafilmes az. De nem baj, az SP akkor is a kedvenc.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...