2012. november 29., csütörtök

Fifty Shades of Grey - book songlist



     Igen, tisztában vagyok vele, hogy nagyon rá vagyok  kattanva erre az Ötven árnyalat témára, egy másodpercig sem tagadom. :P Viszont szeretek az "üggyel" foglalkozni, úgyhogy nekem megéri, és remélem Titeket sem untatlak vele. Szóval a címből már kiderülhetett számotokra, hogy itt most az első könyvben, A szürke ötven árnyalatában szereplő dalokról lesz szó, mert bizony van benne olyan is. De mielőtt belevágnánk a lecsóba, meg kell említenem, hogy James egy nagyon rafinált nő. Mert sokan vannak úgy egy könyvvel, hogy olvasás közben szeretnek zenét hallgatni. Nos én nem igazán tartozom ebbe a körbe, de újraolvasáskor milliárd, hogy rákapcsolok az eseményeket aláfestő dalokra. És ezzel engem is megvett... rávett, hogy hallgassam a zenéket, és ráveszi a kedves olvasókat, hogy megvegyék a muzsikákat rejtő lemezeket - vagy jó vaskos áron túlad az ajándékokat is kapsz hozzá, hát nem megéri? csőbehúzós módszerrel. Pénz beszél, hijjá...


Egyszer gondoltam egy nagyot, és beírtam a keresőbe a Fifty Shades of Grey Soundtrack kifejezést, mire meg is kaptam azt a listát, amit akartam. Az oldal szerint 15 szám található a könyvben, amit a szép zölddel kiemelt szövegrészre kattintva ti is meghallgathattok, viszont van a listában két olyan dal, ami nem a szürkéhez, hanem a folytatásokhoz kötődik, így hát azokat ebben a bejegyzésben nem említem meg. Ha esetleg tudtok még olyan zenét, ami szerintetek kivan hagyva, azt nyugodtan jelezhetitek. Mielőtt kiveséznénk a YT-os listát, kukkantsatok be a Classical Albumért is. És akkor amivel foglalkozni fogunk:

001. Lakmé (Act I) - Flower Duet  
002. Kings Of Leon - Sex On Fire
003. Marcello and Johann Sebastian Bach - Adagio 
004. Amy Studt - Misfit
005. Bruce Springsteen - I'm On Fire
006. Snow Patrol - What If This Storm Ends? 
007. Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras No. 5, Aria (Cantilena) 
008. Frank Sinatra - Witchcraft
009. Verdi - La Traviata 
010. Johann Sebastian Bach - Pachelbel Canon 
011. Tallis Scholars - Spem In Alium v.1 
012. Frédéric Chopin - Prelude in E-Minor  
013. Peter Broderick feat Clint Mansell - Not At Home 

Nekem azok tetszenek a legjobban, amiket aláhúztam. Nem sok, de azok jelentik a keménymagot! ;) Most pedig vegyük sorba a listadalokat, egy-egy mondatban elmondom róluk a véleményemet:

   - Flower Duet - ismerős ugye? Több ezer helyről halhattuk már ezt a dalt, legutóbbi emlékemben egy reklám szerepel, de legfőképp egy remek videó, pontosabban book trailer, amit később megmutatok. Maga a dal nekem elmegy kategória, ha meghallom nem futok el, de ha nem muszáj, akkor inkább hanyagolom a napi musiclistámról.
   - Sex On Fire - áhhh ez a dal! *.* Emlékszem, amikor megismertem az Oroszlánkirályok (pfff kedves fordító -.-) csapatát. Első daluk nálam a Use Somebody  volt, majd jött a Lángoló szex, ami őszintén megvallva nem tetszett. De mára, húúú a legeslegjobb daluknak tartom, még ha a klip igencsak gyengécske, de az énekes reszelős hangja, a tagok szuperjó játéka - dob, gitár minden klafa!!! - eszméletlen összhangban van, és erős, markáns, igazi szexi rockanyagot zúznak nap mint nap a fülembe. :)
   - Adagio - most nem tudom pontosan, hogy ezt a gyönyörűséget Christian hallgatja, vagy játsza, végülis mindegy, mert csodálatos. Nagyon szeretem a zongorát, bár itt sajnos egy kicsit a háttérbe szorul. Viszont bevallom, hogy a hegedű is nagyon jól hangzik, és abszolút nem zavar. Na jó, ha kicsit magasra van húzva az a hang akkor megérzi a lyukas fogam, de a lágyabb vezetésnél bravúros összhangban van kedvenc hangszeremmel. 
   - Misfit - ennek a számnak eddig nem ismertem az előadóját. Átlagos hangja van a csajnak, a dal sem egy nagy cucc, olyan kis nyári kedvesség, amit ifjúsági sorozatok alatt hall az ember. Mosogatás közben sem rossz rá ellötyögni. Szerintem jól fog működni a filmben - persze ha ezeket fogják aláfestőnek felhasználni.
   - I'm On Fire - ez a dal is régi már, és hiába taposom egy jó ideje a második x-et, nem fogott meg... és gyanítom, nem is fog. 
   - What If This Storm Ends? - uh a zongorajáték nagyon jó, és külön örülök annak, hogy az ének több mint egy perc múlva kapcsolódik be. Persze nem kell elérteni, a vokál is jól működik, hisz akkor nem húztam volna alá kedvencnek. ;)
   - Villa-Lobos - ne haragudjatok, ennek a műfajnak biztos van ezer meg ezer kedvelője/követője, de nekem ez az áriázás sérti a dobhártyámat... és még csak nem ez a leg... hmm most lehet páran azt fogják mondani, hogy nem értek a zenéhez. Bátran vállalom, ehhez nem. A zene az még oké, de a hang... :|
   - Witchcraft - na ez bejön! Régóta bírom a swing és soul zenéket, és Frank Sinatrán kívül kevés ember csinálja ilyen könnyedén és élvezhetően... vagy mégis? Muti párat kedves közönségem! :) Ezt a dalt felmosáskor ajánlom. :D  
   - La Traviata - most lehet kapnék pár virtuális követ a szakértőktől, de ez a mű elég laposan kezdődik. Viszont a közepétől életre kel, és spontán megjelenik előttem a Büszkeség és balítélet néhány jelenete.
  - Pachelbel Canon - ezt is sokszor hallhattuk már össze-vissza, kellemes kis érzéssel tölti el a hallgatót - most engem. Lágy dallama van, ha álmomban hallanám, tuti repülnék valami zöld mező felett, majd megcéloznék egy puha bárányfelhőt, és a naplementét bámulva fülelném végig. :)
   - Tallis Scholars - láttam már linkelve ezt a muzsikát pár helyen, amihez a kísérőszöveg valami olyan volt:  "megborzongató zene, Ana ezt hallgatta a játszószobában brrr..." egyetértek, én is azt mondom Brrr! Ha jól emlékszem, ennél a résznél Ana lekötözött állapotban kénytelen elviselni ezt a dalt. Ami szerintem borzalmas! Nem a kötözés, nem. Nem is az, amit Christian művel vele. ;) Az az action legalább elvonja a lány figyelmét erről a hangzavarról. Mert bocsi, de ez az. Kánonban szólnak a női és férfi hangok, ami tudom, hogy sokszor szépen adja ki magát, de ennél a zenénél annyira össze-vissza a hangzás, és... na jó, nem bírom tovább hallgatni, leállítom.
  - Prelude in E-Minor - szomorúan szép ez a gyönyörű dallamorgia. Hegedűk, zongora, tökéletesen kiegészítik és támogatják egymást. Ha az ember egy kicsit rosszul érzi magát, akkor profi kísérő egy sarokban búslakodásra.
   - Not At Home - itt is örülök, mert a zongora szintén sokáig szólózik. Tudom, nagy szavak, de tényleg azt kell mondjam, hogy ez a dal szívbemarkoló, szomorú. Amikor ezt hallgatom és a könyv szereplőire gondolok, látom magam előtt Anát, ahogy odasettenkedik az épp ezt zongorázó Christianhoz. Átérzem azt a szomorúságot, ami őt kerítette hatalmába, amikor fájdalmas múltú szerelmére néz.  

8/10   

Eljött az ideje egy kis videózásnak. Minden különösebb komment nélkül jöjjön a nekem leginkább bejövő Kings of Leon - Sex on Fire, a könyvek book trailere - azt hiszem spanyolul - és egy Fan Film trailer, ami A szürke ötven árnyalatába enged bepillantást. Mondjuk nekem a szereplők nem tetszenek, de a videó attól még nagyon korrekt darab. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...