2012. november 22., csütörtök

Sylvia Day: Hozzád kötve


     Ezzel a szerzeménnyel, Linda könyves oldalán találkoztam először. A nekem oly tetsző Ötven árnyalat konkurenseként van feltüntetve, ami kissé megmozgatta a fantáziámat. Történet szempontjából nem sok újra számítottam, de Lindának köszönhetően sikerült elolvasnom, és bizony, helyenként meglepett.

Sylvia Day

     Eva Tramell néhány guruló pénzérmének hála meglátja a vonzó és szexi Gideon Cross-t, új munkahelyének, a Crossfire-nek tulajdonosát. Nem telik el néhány nap, a férfi arcátlan ajánlatot tesz a fiatal lánynak, aki vonzalmának nemet nem tudván mondani, megadja magát. Búja perceket töltenek el együtt; hol limuzinban, hol egy hotelszobában. Eva hamarosan többet érez a férfi iránt puszta testi vágynál, ám kapcsolatuk alatt a múlt árnyai elbizonytalanítják.


     Nem akartam itt mérlegelést végezni a két erotikus sorozat közt, de mégis muszáj megtennem. Azt hittem hűen egymás sarkát fogják taposni, de nem teljesen. Persze ennél a történetnél is volt seggre esés, amikor a főhősnő meglátja az ínycsiklandozó pasast, meg tömény szex is, de a Hozzád kötve inkább drámai olvasmány volt.
A szereplők közül szinte mindenki küzdött a múltja démonaival. Ugyanis a főszereplő Evát, valamint Gideont is zaklatták gyerekkorában, és a szőke főcsajszi lakótársát, legjobb barátját, Cary-t is. Igen, barát, nem barátnő, ami nekem jó sokára esett le. A srác modell, aki a pálya mindkét térfelén játszik. Ahogy olvasás alatt megismertem, egy kedves, hálás embernek tűnt, aki a könyv végére egy bunkó paraszt lett. Hogy minek, azt sejtem, de inkább megvárom a folytatást.
Eva sokkal vagányabb lány, mint Ana. Ez már az első fejezeteknél kiderül. Tetszett a stílusa, a vagánysága, ahogy a legtöbb dolgot kezelte. Bátor lány, azt meg kell hagyni.
Gideon Cross nekem kicsit olyan volt, mint egy Christian Grey majmoló. Lelkileg szintén sérült férfi, akinek úgy tűnik, régi élete jó sok sötét problémát tartogat még. Többet, mint Mr. Grey-é. Kicsit tartok a múltjától, mert furcsa érzésem van vele kapcsolatban. És hát neki is van egy kis irányításmániás beütése. Ez a részlet kihagyható lett volna... Christiannal ellentétben Gideont nem igazán látom a szemem előtt. Ez a pasi nem fogott meg, nem bűvölt el úgy, mint Evát. Néha még ellenszenves is volt, máskor meg olyan papucs. Nem tudtam hová tenni. Az Evával való kapcsolatuk nem rossz, tetszett. Valahogy több érzelmet látok benne, mint a konkurenciában. Lehet ez a múltjaik miatt van, ahogy küzdenek egy működőképes kapcsolatért. Nem tudom, mindenesetre megfogott.
A vége nem nagyon tetszett, annyira pont-pont-pont hangulatú. Oké, jön a folytatás, de vártam egy pici csavart, vagy valamit. Mindenesetre jó olvasmány volt, és erősen gondolkodtam egy max ponton, de inkább kap egy halványabb jót.

9/10 

Megerőltettem magam, és találtam két lehetséges arcot a Crossfire főszereplőinek. A Vámpírnaplók háza táján nézelődtem kicsit, és megakadt a szemem a Caroline Forbes-t játszó Candice Accola-n, valamit Ian Somerhalder-en. :)   

       

7 megjegyzés:

  1. Szóval kivégezted... :D Örülök hogy tetszett, igaz engem annyira nem fogott meg, de egynek nem volt rossz. Ami nekem nagyon tetszett az a két főszereplőre általad ajánlott színészek. Ian Somerhalder... Hmmm. Nekem még mindig benne van a top 5-ben. :) A kiscsajt meg amúgy is kedvelem a sorozatból. A könyv folytatására meg (még mindig) reméljük, hogy nem kell sokat várni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Ahham, kivégeztem... még a múlthéten, de csak most volt időm róla írni. :)
      Nem lett a kedvenc könyvem, a szürke ezerszer veri, de azért jó volt.
      Talán Karácsonyra ez a folytatás is napvilágot lát. És tegnaptól már arcot is tudok passzolni a főszereplőkhöz. :)

      Törlés
  2. Igen, én is egyre több helyen látom ezt a sorozatot a Fifty alternatívájaként, konkurenciájaként. Lehet, hogy E.L. James új divatot teremtett?? :)

    Persze én is kedvet kaptam hozzá, de amíg mindhárom rész ki nem jön itthon magyarul, nem valószínű, hogy nekiállok (illetve talán jövő nyáron, amikor már legalább eredeti nyelven meglesz a 3. rész), nem szeretek hosszan várni a folytatásra. És a Szabadság 50 árnyalata is 2 hét még, mire kijön (remélem, egyszerre be tudom majd szerezni az Éhezők Viadala DVD-vel - bár a kettő árába még nem mertem belegondolni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondanám, hogy új divatot, inkább azt, hogy felélesztett egy lappangó iparágat. :)

      Ne is mondd, nagyon idegesítő, amikor egy könyvre több hetet kell várni. Az Ötven árnyalat első és második részével jól jártam, mert szinte egymás után olvastam őket, de a harmadik részt nem győzöm kivárni. ://
      :) Igen, az árak, azok elég magasak. A HG DVD sem olcsó mulatság, de a Fifty könyv ára engem kissé földhöz vágott. Pár napja kaptam meg A szürke ötven árnyalatát eredetiben, és a számla nem volt semmi. O.o

      Törlés
  3. Ahogy most elnézem a népszerű bejegyzéseim listáját, röhöghetnékem támad. :D

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Én most olvasom ezt a könyvet, és sokkal jobban tetszik, mint a szürke. Oké, azzal sincs bajom, sőt a második kötet nagyon bejött, de a harmadikon eluntam az agyam XD nem tudtam végigolvasni, talán majd egyszer.
    Eva ezerszer szimpibb mint Ana, és nekem Gideon is jobban bejön. És nagy kedvencem eddig Cary :D Bírom a srácot :D Kíváncsi leszek a történet végére :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Komolyabb történet mint a szürke, a második kötet nagyon jó, de nekem a Fifty trilógia lesz a kedvenc, főleg úgy, hogy állítólag a Crossfire 3. kötetét elrontotta az írónő. A Fifty 3. részének eleje tényleg uncsi, de később sokkal jobb, a végét meg szégyenszemre megkönnyeztem. :D
      Eva nekem is szimpi, de Gideont nem szeretem. Cary a 2. részben tettszett meg, az első végén felpofoztam volna.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...