2012. november 13., kedd

Magic Mike


     Hölgyeim! Ugye milyen unalmas, amikor egy-egy mozifilmben tucatnyi lenge öltözetű, tökéletesre sminkelt cicababa bűvöli párjainkat? És nekünk az égre mered a szemünk, hogy hol egy jó pasi a vásznon, aki minket is levehetne pár pillanatra a lábunkról? Jelentem, a nyugati kontinens az idén megajándékozott minket egy vérforraló mozival, amivel végre nekünk kedveznek, és amiben féltucat csupa kocka és feszes izom látványától legyezhetjük magunkat, majdnem két órán át.


     Mike (Channing Tatum) oly sok üzlete mellett sztriptíztáncosként is tevékenykedik, a hölgyek hatalmas örömére. Egy verőfényes nap megismerkedik a kölyök Adam-el (Alex Pettyfer),
akit hamar bevezet az éjszakai munkába. A srácnak megtetszik az új munka és életstílus, ám a bulis meló nem csak szórakozásból áll, aminek Mike is viseli a következményeit.




     A trailerbe nagyon gyorsan beleszerettem. Hisz melyik nő tudna ellenállni ennyi csodásan kidolgozott férfitestnek, aminek tulajdonosai ráadásul még irtó jóképűek is? Egyik sem. Ez alól én sem voltam kivétel.
A történet lazán kezdődik, szinte teljesen csupasz pasik, akik tangában feszítik részeiket a közönségük arcába. Olykor vicces jelenetek ezek, főleg ha az ember külső szemlélő. Ám én is elsikkantottam volna magamat, ha egyik-másik felkap; székestől és a padlóra pakol. Vöröslött volna a fejem, de nemcsak azért, mert egy ilyen félisten hajolna felém, hanem a szégyenérzettől is, mert hát én spec azt szeretem ha velem röhögnek, nem rajtam.

A szereplők közül csak a srácokra koncentráltam, az a pár nőszemély akik itt-ott előbukkantak a képernyőn nem sok vizet zavart, történeti szempontból sem. Talán csak Adam nővére, de őt is csak azért jegyeztem meg, mert a kelleténél több szereplést kapott.
Matthew McConaughey kellemes meglepi volt, de a csóka olyan gáz és röhejes itt, mint még soha. Úgy állt, mint akit alaposan derékon rúgtak, és örökké úgy marad. Karaktere túl sokszor nyomta a hölgyközönség elé ékességét? :D   
Channing Tatum egy ideje nem tartozik a kedvenceim közé, de ezzel a szerepével megint csak lendített magán egy picit, hogy visszafoglalja régi helyét a "kedvencek" listámon, amit még annak idején a Step Up-al érdemelt ki magának. Kollégái közül is akadt pár csődör, akikre érdemes volt figyelni - Adam Rodriguez, Matt Bomer -, ám legnagyobb sajnálatomra ők csak a háttérben kaptak egy kis szerepet. Ámde az annak idején fiataloknak szánt produkciók csillaga, Alex Pettyfer annál inkább volt a középpontban. Ő és Tatum jó párost alkottak. Előbbi azért néha irritált bambaságával, felelőtlenségével, de elfogadom, hisz ez volt a szerepe... de mégsem tetszett. Kíváncsi voltam, hogy alakul a sorsa, de mire erre választ kaptam volna, a játékidő homokórája lepergett. Nem kaptam meg azt, ami érdekelt, egyáltalán. Elsőként azért, mert a könnyednek hitt kis szórakozásomból előbb-utóbb drámai vonal alakult ki, ami még oké, de az már nem, hogy a végén még nagyjából sem varrták el a szálakat. Ennek nagyon folytatás szaga van... vagy csak én képzelem be magamnak.
A film jól kezdődött, de egy idő után már a vetkőzések is unalmasak voltak, és őszintén, a csapattáncokon sem ártott volna gyakorolni egy kicsivel többet. A dalbetétek sem lendítettek túl sokat a mozi élvezetén, többségüket el is felejtettem. És a vége a függőben lévő szállal el is vette a kedvem attól, hogy még egyszer megnézzem.

4/10 
      


2 megjegyzés:

  1. Soderbergh film... Tőle sosem lehet sokat elvárni, vagy csak akkor ha nagyon elvont vagy... :) Felvet tíz plusz egy kérdést, te kapkodod a fejed, aztán nem kapsz választ. :)Bomerből tényleg lehetett volna több...Beállítottság ide vagy oda... Azok a szemek! kit érdekel mi van, vagy inkább mi nincs rajta! :) Azt hiszem kezdem elfogadni, mint Mr. Greyt... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már elfogadtam. :D Már csak az a kérdés, hogy örülhetek vagy pofára esek. :D :|

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...