2012. november 22., csütörtök

That's My Boy - Apa ég!



     Adam Sandler, hazája egyik legnagyobb vígembere évről-évre örvendeztet - vagy sem - minket szórakoztató filmjeivel. Ám a neves színész olykor mellényúl szerepeivel, és sajnos a soron következő darabok is egyre semmitmondóbbak, mégsem hagyja annyiban, amíg nem röhög a nép.
fórumokon - bár én nem láttam, de a trailer alapján nem olyan vészes, bár a sok Málnát nem kaphatta meg a semmiért - sokak által pocséknak tartott Jack és Jill után azért még mindig ostromolja a rekeszizmokat, amit az Apa ég! (That's My Boy) c. filmjével meg is tesz.



     Todd (Andy Samberg) élete egyik legboldogabb élményére készül, ugyanis hamarosan megházasodik. Épp a közelgő boldog jövőt tervezgetik az új családdal, amikor megszólal a csengő, és a házba betoppan léhűtő apja, aki jelenlétével minden eddigi meséjét felborítja.
Ám a kíváncsi szemek előtt letagadja apját, egy régi havernak mondja, mert nem tartja épp dicsőségesnek, hogy ő Donny (Adam Sandler), és annak régi középiskolai tanárnőjének híres gyermeke.




     Néhány pozitív komment után döntöttem úgy, hogy megnézem a filmet. A megtekintésre egy családi ebéd alatt került sor. Nagymama, szülők, mi fiatalok, szóval mindenki ott volt, aki csak számíthatott. Elkezdődött a film, egy pár suhanc a képernyőn, akik közül az egyik igencsak nagyszájú, és megpróbálta megbűvölni fiatal tanárnőjét. Akinek nem is volt ellenére a tinivel való viszony... na kb ettől a pillanattól a nagymama felkiáltott, hogy milyen jó film, a párom pedig "megdicsért", hogy ilyen jó családi mozit választottam. xD
A történet olyan kis gyagyás, de gondolom a férfi nézők egy pillanatra a szívükhöz kaptak, és visszaemlékeztek régi, dögös tanárnénijükre. No ez az ő filmjük... részben. Mert a szereplők afférjának volt egy nagy következménye. A kis Todd, akinek eredeti nevét nem is adhatta más, mint a 13 éves apukája, aki több évtized után is felelőtlenül viselkedik. Hátsó szándékkal keresi fel vőlegény fiát, ám idővel mégis apjaként akar vele viselkedni, csakhogy akadnak gondok, ami miatt a gördülékeny kapcsolat sokszor nem jön létre.

A sztori jópofa, kacagtatós, főleg pár szereplő miatt. A nagydarab feka táncosnő, a nagyi, mind érdekes színt kölcsönzött ennek a mozinak. Az ő szereplésük megfelelően röhejes volt, viszont Vanilla Ice-ról fogalmam sincs, mit keresett ebben a filmben - kihagyható karakter.
Sandler hozta a régi színvonalat, ha az egy picit megkopott is volt. Ám állandó MIZUzásától már frászt kaptam. Ez a bamba szavacska már Fluor idejében is kiverte nálam párszor a biztosítékot.
Samberg nekem olyan, mintha kiköpött Jason Biggs lenne. Főleg ebben a filmben. Kicsit szánalmas, de ugyanakkor lehet rajta derülni. Főleg amikor meglepetésében vinnyogó hangon kérdezi: MI?
A történet vége nekem meglepetéssel szolgált, egyáltalán nem számítottam arra a végkifejletre, amit kaptam. De jó volt, nálam működött. És egyszer fent is akadt a szemem undoromban. Pfúúújjj, tesók... bloááá...
Ja, és külön meglepi volt Susan Sarandon, ámulok, hogy még mindig milyen jól néz ki.
Apropó! Nem tudja nekem valaki megmondani, milyen zene ment akkor, amikor a tanárnéni megjelent? Régi szám, de nem jut eszembe a címe/előadója. A választ előre is köszönöm! :)
Még valami: Ventimiglia aztán szépen kigyúrta magát. Ha valaki fellökné, és seggre esne, csak hintázna a valagán. Még Pákó is megirigyelhetné a hátsó domborulatait.
 
8/10       


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...