2023. február 25., szombat

Ker Dukey & K Webster: Pretty New Doll - Csinos új babácska

     Ker Dukey és K Webster a Csinos játékbabák sorozat első két részével brutális utazásba rángatott bele, amiben a perverz örömök, mocsok, fájdalom, halál bűze lengte be a történetet, mégis olyan árnyalt kakterekkel dolgoztak, akik miatt bátran és persze kíváncsian vetettem bele magam az írónők zűrös, morbid szériájába.

A második rész kapott egy "tisztességes" lezárást, de aztán jött egy csattanó, ami belengetett egy olyan tarzanos liánnagyságú szálat, amit félelemmel vegyes izgalommal markoltam meg, majd neki is ugrottam a harmadik résznek.

Kiadó
: Könyvmolyképző
Kiadói sorozat: Rázós könyvek
Sorozat: Csinos játékbabák #3
Műfaj: dark romance 
Oldalszám: 280
Eredeti cím: Pretty New Doll
Kötés: puhatáblás
Fordító: Sándor Alexandra Valéria 
Megjelenés: 2022 (eredeti megjelenés: 2017) 
ISBN: 9789635619450


     Vesztél már el annyira, hogy árnyékká változz?

Benny szíve megtört, gyötri a magány.
Elvesztette babácskáját, szerelmét, otthonát.
Sérülten keresgél, s újjászületve,
Barátra lel végül egy igaz emberben.
Tanul a világról, vágyról, késztetésről.
Kell egy új babácska neki, egy új jövő.
Aztán a régi kín új képzetekkel int,
S Benny beteg elméje késért kiált megint.

Érezted már, hogy csak téblábolsz, de nem élsz? A háttérben létezel, ahol senki sem vesz észre. A babám elárult és megölt engem – több tekintetben, mint hitte. Figyelek, várok és vágyakozom. Hamarosan vissza fogja adni nekem, amit elvett… Vicces, hogy így működik az élet.

Egy különleges szerzőpáros páratlanul sötét sorozatának várva várt folytatása.

Csak az jöjjön, aki bírja…


     Ez az a sorozat, amiről bűn spoilerezni, mert egyrészt rövidsége miatt a könyvek mindegyike pazar csattanóval igyekszik sokkolni a népet, amit meg is tesz, úgyhogy vétek ebből bármit is elárulni, még sopiler figyelmeztetés mellett is. Ez a titokzatoskodás pedig még inkább arra sarkalja az olvasót, hogy kezdjen neki a szériának, felejthetetlen élményben lesz része. Nos, a hype engem is becsalogatott a málnásba, főleg mert mindenki, de tényleg mindenki azt írta részről-részre, hogy beteg, mocskos történet, mégis vonzza az embert. Engem pedig vonzott, sokszor boldogan feszegetem a határaimat, bár bevallom, a második rész mellé nem ártott volna bekészíteni egy vödröt.
"Megmutatta, hogyan élhetek olyan szörnyetegként, amilyen vagyok - a világ szeme láttára." 

"- Új ember lettél, Benjamin. Erősebb és hatalmasabb, nálad az irányítás. Legyőzted a halált, kiszakadtál az anyaméhből, ahol olyan sok évig éltél. Az a ház fojtogatott téged. Foglyul ejtett. Az ember, aki vagy, átváltozik azzá a szörnyeteggé, akivé lenned kell. Kiszabadul a ketrecből, megszabadul a béklyóitól, és szabadon járhat-kelhet, portyázhat, ahogy a kedve tartja. Benny halott. Benjamin felemelkedik."
A narrátorkodást az előző részhez hasonlóan ismét Benny kezdte, akinek az élete egy Tanner nevű férfihoz terelődött. A fickó első blikkre manipulátornak tűnt, de inkább homály volt számomra, főleg, mert a sztori inkább Bennyre koncentrált, aki a harmadik részre jellemfejlődésen ment keresztül. Na nem kell nagy dolgokra gondolni, még mindig nem érezte a tettei súlyát, inkább megfontoltabbá, tudatosabbá vált, aki nem cselekszik hirtelen, hanem meghúzódik a háttérben, és kivár. Jade továbbra is a mániája volt, aki után minden porcikájával vágyakozott, de közben felbukkant a színen egy új baba, aki láttán ledöbbentem, és az orrom elé motyogtam, nagybaj az agybaj...
"Fuss, fuss, fuss, Baba! Egyenesen a várakozó karjaimba."
Benny érdekes, de nem jó a fejében lenni. Ijesztő, és zaklatottá teszi az embert, mert kiszámíthatatlan. Néha próbáltam a személyisége mögé kukkantani, amikor nem tombolt benne az őrület és a megszállottság, de kevés ilyen pillanat volt. Jobbára csak sodródtam az eseményekkel, elborzasztott a sok erőszak, és legbelül zokogtam azokért a lányokért, akik belekerültek a prostitució hálójába. Csak akkor sikerült egy kicsit fellélegeznem, amikor az írópáros más mesélőknek is biztosított egy-egy fejezetet a történetben, de azok közül is akadt olyan, aki miatt fennakadt a szemem. 
A történet olvasása közben egész végig velem volt egy nyomasztó hangulat, hát mit mondjak, az írónők értenek az atmoszféra teremtéshez. 
"Én megtalálom a másságban a szépséget."
Meglepően sok szexjelenet sűrűsödött ebben a majd' 300 oldalban, amiktől használtnak és egyre mocskosabbnak éreztem magam. 
"Végül is mindannyian sérültek vagyunk valamennyire. Ez nem egy rossz dolog." 

"Nem értem. Nem is akarom megérteni. Csak annyit tudok, hogy imádom. Imádok mindent, ami ezzel az új és titokzatos férfival kapcsolatos az életemben. 
A fájdalmat. 
Az élvezetet. 
A felcsillanó kis fényt az egyre növekvő sötétségben. 
Nyomozónk, Dillon, ebben a könyvben nagyot nőtt a szememben. Ő volt a nyugalom szigete ebben a Csinos új babácska sz@rviharban. 
"Ő magával húz a sötétbe, és pedig hagyom."

Összesítés: anyám, ez a könyv, durvaságban túltesz az első két köteten, sőt, megtriplázta a tétet. Érdekesek voltak a narrátorok, meg ahogy általuk megismertem a cselekményt, és persze őket. Benny fejében ijesztő volt lenni, de fel kellett szívnom magam, hogy továbbra is olvasni bírjam a történetet.
A második könyvben voltak nagyon rókázós pillanataim, de itt... uh, fokozódott még több borzalommal. De mégis belevesztem, és igaz, hogy gyakran oldalra csaptam a fejem hogy köhintsek egyet, de nem bírtam leállni az olvasással, ami tele volt brutalitással, gyomorforgató pillanatokkal, ugyanakkor földbedöngölős meglepetésekkel is, utóbbi miatt pedig boldogan és dalolva vettem kézbe a negyedik részt. Ki se bírtam volna. Mekkora mák, hogy a KMK egymás után adta ki a részeket. Ilyen függővéggel csakis így volt szerencsés.

Nehéz olvasmány, amire 18 éven aluli könyvmoly még csak rá se szagoljon, de a többieknek 

NAGYON AJÁNLOM 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...