2022. február 8., kedd

Novemberi és decemberi olvasónapló #2

     Upsz, kiment a fejemből a 2021-es novemberi és decemberi olvasónaplók megírása. O.O


Mivel november elég gyér volt olvasás szempontjából, december meg túl zsúfolt és még az ünnepek is jöttek, szépen elsiklottam a naplós posztolás felett. Hoppá. És már január is elmúlt. Franc. Sebaj, akkor most egymás után jelentkezem az olvasónaplókkal. :)


     November nagy részét Leda D'Rasi Rítusával töltöttem, ami ha úgy vesszük újraolvasás volt, mert még megjelenés előtt sikerült szemrevételeznem a friss krimi-thrillert. A könyv címe és a műfaj adja magát, egy rituális gyilkosságokat elkövető szekta nyomába szegődik Nick, a munkájának élő nyomozó, valamint Madison, aki túlélt egy évtizedekkel korábbi rituálét. A történet izgalmas elemekkel dolgozik, a szereplők felemás érzést váltottak ki belőlem, de annyi szent, hogy Madison kedvencem lett. Kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem nem kell sokat várni a második részre.


     Rákaptam a krimi-thriller műfajra, ezért leemeltem a polcomról Angela Marsons Törött csontok című történetét, amiben a korábbi részekhez hasonlóan szintén két bűnügyi esettel álltam szemben. Az egyik a prostituáltakat, a másik pedig a modern rabszolgatartást vette górcső alá. Mindkét szál nagyon erős volt és elgondolkodtató. Marsons könyvei egyre jobbak! 


     A krimi-thrillerek után másik kedvenc műfajom után nyúltam, ami a történelmi romantikus. Ismét a polcomhoz fordultam, a választásom pedig Lorraine Heath Botrány és szenvedély sorozatára esett. Amúgy is szerettem volna már elolvasni a könyveket, de miután a negyedik és ötödik részből sikerült recenziós példányt szereznem a Vinton kiadótól, nem volt kérdés, hogy olvasni fogom. Bánom, hogy ilyen sokáig hagytam porosodni az első három részt, mert nagyon-nagyon tetszettek! Egyik jobb volt, mint a másik.

Az alaptörténet hat mostohatestvérről szól, akik közül ötöt egy özvegy magához vett csecsemőkorukban. Felnővén mindegyikük arra törekszik, hogy jobb körülményeket biztosítson a környezetükben élőknek, mint ami nekik jutott, közben néhányuk szeretné elnyerni a társadalom és az arisztokrácia kegyeit.

Mindegyik rész remek szórakozást nyújtott, volt itt minden, ami csak a műfajt jellemzi: intrika, erotika, romantika, pletyka, botrány, szerelem, évődés, humoros meg drámai, szívfacsaró pillanatok dögivel. Szerencsére van hatodik rész is, remélem hamarosan azt is olvashatom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...