2022. január 21., péntek

Lorraine Heath: A hercegné szeretője

     A Botrány és szenvedély sorozat részről-részre egyre jobb lett, úgyhogy magabiztosan nyúltam a következő kötethez, A hercegné szeretője című regényhez.

Kiadó: Vinton 
Kiadói sorozat: Arany Széphistória 
Sorozat: Botrány és szenvedély #4
Műfaj: történelmi romantikus 
Oldalszám: 400
Eredeti cím: The Duchess in His Bed
Kötés: puhatáblás 
Megjelenés: 2021 (eredeti megjelenés: 2019)
Fordító: Kovács Ágnes 
ISBN: 9789635402366


     Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​céltudatos hercegné tervei közt nem szerepel a szerelem…

Az Elysium Klub tulajdonosa, Aiden Trewlove hozzászokott már, hogy kalandvágyó hölgyvendégeit bevezesse a bűn és az erkölcstelenség világába. Rá cseppet sem jellemző módon azonban heves vonzalom támad benne egy titokzatos szépség iránt, aki egyik éjszaka ellátogat a klubjába, és rá akarja venni, hogy essen bűnbe vele. Annyira csábítja a nő megzabolázhatatlan természete, hogy megszegi a saját szabályait, miszerint nem bonyolódik kapcsolatba a vendégeivel, és elhatározza, hogy felébreszti az asszony vágyait.

Selena Sheffield, Lushing nemrégiben megözvegyült hercegnéje, soha nem ismerte a szenvedélyt, de most Aiden érzéki irányítása alatt lassan fel nem fedezi az élvezetek hihetetlen világát. Az asszonynak azonban más oka is van arra, hogy eljárjon a hírhedt klubba.
Amikor az érzelmek felborítják a terveit, Selenának súlyos döntést kell hoznia: vagy tartja magát eredeti szándékához, vagy kövesse a szívét, ami tönkre is teheti.

     Nem tudok elmenni a borító mellett. Nagyon sajnálom, hogy ahogy a harmadik rész, úgy ez sem kapta meg az eredeti képet. Igaz az előző könyv borítóképe tetszett, de ezé nem igazán. Persze itt is nyalakodnak a modellek mint az összes többin, de picit bántja a szemem az új tipográfia, meg az, hogy a nő ruhája piros, amikor Selena mindig kékben jelent meg az Elysiumban. Elvesztem a részletekben, hát na, én márcsak ilyen kötekedő vagyok.  

A bejegyzés innentől kezdve nyomokban SPOILERT tartalmaz! 
"Aiden elengedte Selena lábát, felegyenesedett, és a lány felé hajolt. - Most maga meséljen nekem! Mi hozta ide ma este? 
- Egy kocsi." 
     Alaptörténetünk egy igazán izgalmas karakterpárost helyez főszerepbe. Egyikük, Selena friss özvegy, aki ahhoz, hogy családját és magát biztonságban tudja, terhesnek kellene lennie megboldogult férjétől, és mivel az ég a vég előtt nem áldotta meg ezzel az édes teherrel, ezért kénytelen-kelletlen egy csalafinta tervre kényszerül fanyalodni, amivel sikerülhet becsapnia az arisztokrata világot. Az idő véges, ezért csakhamar besasszézik a hölgyeknek fenntartott exkluzív klubba, az Elysiumba, ahol hamar megakad a szeme egy bizonyos férfin, a soron következő Trewlove-sztori főhősén, a hely tulaján, Aidenen. 
"Szüksége volt egy férfira.
De nem akármilyen férfira. Egy bizonyos férfira."
Nemcsak a karakterek kecsegtettek egy izgalmas történettel, hanem maga az alaphelyzet is, amiből a könyv építkezett és biztosítani tudott afelől, hogy egy érzelmekben gazdag olvasnivalót tartok a kezemben. 
"Aiden Trewlove megnyitott nekik egy paradicsomot London árnyai között, amely az övék és csakis az övék volt. A férfi tudta, hogy mit akarnak, mire van szükségük, és megadta nekik mindezt."
Már az előző részben is jól hangzott az Elysium Klub, ami egy nők számára fenntartott hely abban a férfiak uralta világban. Őszintén, benéztem volna oda. Szerencsére a negyedik rész megkapta helyszínéül a klubot, úgyhogy gondolatban nyújtogattam a nyakam. Tetszett a hely elképzelése, de méginkább a sztori maga. 
"Hogyan tudná hatékonyan elnyomni magában azt a szenvedélyt és tüzet, amelyet a férfi ebresztgetett benne? Hogyan tudná elcsitítani a vágyakozást, amely felülemelkedett a józan eszén? Vagy egyszer az életben vesse bele magát az őrület örvényébe?" 
Az előző részek sem szűkölködtek a szenvedélyes pillanatokban, de ez a kötet kenterbe veri az előzőeket, annyira jellemezte a bujaság. Már az alapszitu egyik eleme is arra engedett következtetni, hogy ez a könyv a cél érdekében merész lesz, és az is lett, több emlékezetes jelenettel pirított rám. De emellett az írónő igazán érdekesen tudta alakítani a cselekményt, a történet fordulatokban sem szenvedett hiányt. 
"Furcsa volt ilyen közel érezni magát valakihez, akit csak néhány napja ismert, de ennek bizonyára azokhoz az intim élményekhez is köze volt, amelyeket együtt éltek át. Hogyan is ne merítene egy nő vígaszt abból a férfiból, aki a combjai között lakmározott?"
Aiden Trewlove az előző részekben tipikus rosszfiú imázzsal büszkélkedett előttem. Ő volt számomra a bosszantó bátty, de gondoltam, hogy a saját könyvében imádni fogom. Vártam már, hogy jobban megismerhessem, de azt hiszem őt a "szerelem első látásra" pillanat eléggé elpuhította. Nem volt rossz karakter, jó volt, csak valahogy mást vártam. 
Néha persze megcsillogtatta a veszedelmes keménylegeny oldalát, aki a családjáért bármit megtenne, na és persze azért, hogy elérje amit akar. 
"Egy célja volt: hogy annyira meggazdagodjon, amennyire csak lehetséges. Nem, nem is a gazdagság volt a cél - inkább a siker. Tiszteletet akart kivívni, azt akarta, hogy a születése körülményei többé ne számítsanak."
"- Nehéz volt a te világodban felnőni? 
- Ott voltak a fivéreim és Gillie. Mindig összetartottunk, és kiálltunk egymásért. Az anyám pedig jól forgatta a seprűnyelet. Ha bárki bántani merészelt volna minket, annak vele kellett elszámolnia. Senki nem akart szembekerülni Ettie Trewlove-val és a seprűjével."
De jött a nő, aki térdre kényszerítette, és vicces volt látni, hogy Aiden fejét csavarták el végül. 
"... lábujjhegyre állt, Aiden ajkára tapasztotta az ajkát, a férfi pedig elveszett. "
Selena amolyan "bírnám, ha a barátnőm lenne" karakter. Nem volt könnyű a helyébe képzelnem magam. Ahogy megtapasztaltam a hűség, kitartás, önfeláldozás, feltétel nélküli szeretet, felelősség kevergette örvényét, az nem volt könnyű. Főleg, hogy ehhez az érzelmi skálához betársult még a szenvedély és a vágy... a vágy a boldogságra, de nem mert önző lenni, mert ott voltak a húgai. A húgai, akik közül a könyvmoly, javíthatatlan romantikus Alice volt a kedvencem. 
"Alice előrébb húzódott a székén.
– Tennünk kell valamit, hogy egy kicsit felvidulj. Menjünk el Fancy könyvesboltjába! Majd meghalok, hogy lássam most, amikor már nyitva van.
– De édesem, én még gyászt viselek.
– Igen, mi is. Ezért vagyunk varjúnak öltözve. De nem valószínű, hogy ott bárkivel is találkoznánk, akit ismerünk, és nagyon komolyan is vehetjük ezt a kis kiruccanást. Majd csak a halálról, háborúkról és gyilkosságokról szóló könyveket nézzük meg."
Remélem a karakterét egy esetleges spin-off kötetben viszontláthatom majd. De Selena oldaláról szinte csak szimpatikus mellékkarakterek integettek felém. Például Alice-en kívül a volt férje, Lushing is, akiről olyan kedvesen beszéltek, hogy folyton elkapott a vágy, hogy többet megtudjak róla. Viszont Aiden oldaláról már más érzések kaptak el. Ott az a hitvány apja, aki azt sem tudta, hogy szabaduljon meg a fattyaitól. Tőle folyton undorodtam, eszméletlen irritáló volt. Bűnös elégedettség járt át az utolsó róla olvasott sorok után. De szerintem bárkit. 


Összesítés: ez a rész szintíszta csábítás. Szinte minden fejezete perzsel, felemészt. Csak szex és más semmi; ez is lehetne a könyv alcíme. Legalábbis kezdetben. Mert igaz, hogy főszereplőinket a történet eleje elsöpörte, később viszont lelkileg, barátilag is egyre inkább kapcsolódtak egymáshoz, és ez a szál nagyon tetszett. De őszintén azt hittem, ez a rész is olyan lesz, mint az első kettő. Hogy az írónő bonyolítja a cselekményt, aztán a végén "összecspja", hogy ó, minden rendben, a lényeg, hogy szeressük egymást. Végülis... lényegében ez is történt, de már a harmadik rész is megmutatta, hogy cselekményvezetés szempontjából fejlődik a történet és ez a negyedik résznél is így van. A boldog végben persze biztos voltam, de fogalmam sem volt, ehhez milyen trükköket bevetve juttat el az írónő. Mert trükkös és fondorlatos volt, az biztos, az adrenalint sem sajnálta ki a receptből, a végére meg jól meg is lepett. Jó könyv volt, nagyon! 

AJÁNLOM 

A könyvet köszönöm a Vinton Kiadónak! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...