2022. január 23., vasárnap

Lorraine Heath : Botrányos házasság

     Az előző könyvnél kicsit fájt a borító. Sajnos ez a rész sem kapta meg az eredeti képet, de legalább színeiben jobban hasonlít rá. Tudom, leginkább a történet a lényeg, amire kíváncsi is voltam. Főhősnőnk, Fancy hamar belopta magát a szívembe, főleg a könyvszeretete és az imádott könyvesboltja miatt.

Kiadó
: Vinton
Kiadói sorozat: Arany Széphistória 
Sorozat: Botrány és szenvedély #5
Műfaj: történelmi romantikus 
Eredeti cím: The Earl Takes a Fancy
Kötés: puhatáblás 
Megjelenés: 2021 (eredeti megjelenés: 2020)
Fordító: Kovács Ágnes 
ISBN: 9789635403257


     Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz. 

     A ​The New York Times-bestsellerszerző, Lorraine Heath Sins for All Seasons sorozatának legújabb kötete.

A lány egy nemesembert keres, akihez hozzámehet…
Noha Fancy Trewlove házasságon kívül született, szentül elhatározta, hogy teljesíti az anyja kívánságát, és beházasodik az arisztokráciába. Éles elméje és kifogástalan neveltetése okán tökéletes felesége lehetne bármelyik főúrnak – amennyiben az hajlandó szemet hunyni botrányos származása felett. Fancy tervei azonban veszélybe kerülnek, amikor a boltjában rendszeresen felbukkan egy jóképű közember – aki aztán minden gondolatát lefoglalja.

A férfi szabadulna a rangjával járó kötöttségektől…
A mindössze egy évvel korábban megözvegyült, visszavonultan élő Matthew Somersbyt, Rosemont grófját ostromolják a nők, akik feleségül szeretnének menni hozzá. A férfi névtelenségre vágyik, és otthagyja a társasági életet, hogy megtalálja a békét, amely régóta elkerüli. Fancy boltja az egyetlen menedéke, amíg egy éjszaka szenvedélyes csókban forrnak össze, ami kis híján tönkreteszi a lányt – és mindkettőjükben vágyat ébreszt a folytatásra.
Ketten együtt rátalálnak egy varázslatos szerelemre…
Miközben Fancy a családja elvárásai és a Matthew iránt érzett vonzalma között őrlődik, titkokra derül fény – titkokra, amelyek arra kényszerítik a lányt, hogy megkérdőjelezze a szíve választását…
 
"A születése pillanatában eldöntötték a sorsát, és azóta eltéríthetetlenül haladtak afelé, hogy beteljesítsék azt, de az általuk megtervezett életből hiányzott egy létfontosságú összetevő: a szerelem.
Fancy mindennél jobban vágyott a szerelemre."
     A történet szerint Mick hálából azért, mert Ettie Trewlove gondoskodott róla és felnevelte, elhatározta, hogy mindenben segít az asszonynak, de legfőképp a vérszerinti lánya taníttatásában és abban, hogy egy nap feleségül adhassa egy jómódú arisztokratához, aki megfelelően gondoskodik róla és védelmezi. Fancy nem is tiltakozik, de ez az álom nem az övé, ő sokkal jobban szeret független lenni és a könyvek, valamint a könyvesboltja biztonságában elidőzni, és miközben testvéreihez hasonlóan ő is próbál  segíteni a rászorulókon valamint igyekszik jólnevelt hölgy maradni, aki készül bemutatkozni a Társaságnak, a testvérei szerelmi házasságát látva ő is egyre inkább arra vágyik, ami nekik már megadatott: a szenvedéllyel átitatott szerelemre. Egy újságcikknek köszönhetően pedig eljátszik a gondolattal, mi lenne, ha beteljesíthetné mindkét álmot - a családjáét és a sajátját. Egy nap viszont a sors az üzletébe sodorja Matthew-t, aki egy idő után már nem csak az olcsó krimiregények miatt jár be a lány üzletébe, hanem miatta is.
"Hogyan tudná összeegyeztetni azt, amire ő vágyott, azzal, amit mindenki más szeretett volna? Mely ponton helyezte előtérbe a saját szükségleteit és vágyait?"
Ez a történet több apró mozzanatból tevődött össze, egyik jobban hatással volt a történetre mint a másik. Részletgazdag volt, de nem minden kidolgozott részt éreztem nagy hatásúnak. Például volt egy jelenetsor, amit túl könnyedén hidaltak át a szereplők, amit szerintem Fancy részéről egy nagyobb kiborulással jobban jutalmaztam volna. Mert az már az elején hamar kiderült, hogy a regény közben valamikor a lány nagyon-nagyot fog csalódni. Már előre sajnáltam miatta. Senkinek sem esne jól, ha kiderülne, hogy az egész élete egy hazugságra épült.
"Az óriási elvárások mázsás súllyal nehezedtek rá."
Viszont túl jólnevelt ő ahhoz, hogy becsapja az ajtót, és bámulatos volt, hogy mennyire alázatos, és milyen hamar átlátta és megértette a dolgokat. Bezzeg én... hmmm... tanulhatnék tőle.

"Mindig is azt hittem, hogy az apám volt a hős, erre kiderült, hogy valójában a gonosztevő volt." 
Másik főszereplőnk, Matthew felemás érzéseket váltott ki belőlem. Volt, hogy megértettem az előitéletei miatt, máskor nagyon szerettem a kedvessége, megértő, baráti hozzáállásáért, viszont az is előfordult, hogy szívesen kitekertem volna a nyakát, főleg a sok tökölése miatt. 
"Azt akarta, hogy azért akarják őt, aki volt, és nem a sok sallang miatt, ami volt."
A Fancy-vel való kapcsolata nem kezdődött túl fényesen, de hamar barátivá vált, aztán meg sokkal többé, és baromira zavart, hogy olyan sokáig kínozta szegény lányt, pedig még a vak is láthatta, mennyire oda van érte. Na, de Fancy-t sem kell félteni, ő miatta is ráncoltam a homlokom. Komolyan, ezek a főhősök kiidegelnek. A gondolatmeneteik miatt erős késztetést éreztem, hogy a saját hajamba ragadjak. De két idegbaj között olyan kedves jelenetekkel ajándékoztak meg, ami miatt úgy érzem, ez a rész sikerült a legromantikusabbra. 
"Amikor Fancy társaságában volt, a múlt nem számított többé. A lány elhitette vele, hogy a szerelem karnyújtásnyira van tőle, csak össze kell szednie a bátorságát, és meg kell ragadnia."
A felszines társaságból ezúttal is kaptunk pár percet, amit kínos és idegörlő volt látni. Hogy egyesek milyen képmutatóak és körmönfontak, hihetetlen. Le se tojják, hogy a másik mit érez vagy gondol, csak az ő tervük sikerüljön. Pfúj. És még olyan vastag bőr van a képükön, hogy azt hiszik, még ők tesznek szívességet. Hát, ilyeneket olvasva hogy ne nyílna ki az ember zsebében a bicska! Viszont miután pattanásig feszültek az idegeim, egy pont után tökéletes nyugalom árasztott el, és egy gondolat: imádom ezt a Trewlove családot! Jobbak, mint a Bridgertonok. 


Összesítés: édes, romantikus történetre gondoltam ezzel a könyvvel kapcsolatban. Legalábbis helyenként. Az évődésre okot adó szikra főszereplőink közt azonnal érezni lehetett. Már csak az volt a kérdés, milyen hamar lobban szenvedélyesre. Nos, Heath ezt nem siette el túlságosan, de nem volt ellenemre, mert tetszett ez a lassú lefolyású románc, ami aztán a többi részhez hasonlóan tisztességesen perzselővé vált. Igaz voltak helyzetek amikor felforrt az agyvizem a karakterek elnyújtott ostobaságaitól, de olyankor jött egy könyvesbolti jelenet, ami jó érzéssel töltött el. Ki ne lelne nyugalomra egy könyvesbolti séta közben, nemdebár? 
"- Miér könyvesbolt? - kérdezte. 
A mosoly, amellyel a lány megajándékozta őt, mintha a lelke legmélyéből fakadt volna."
"Amikor látom a polcokon sorakozó köteteket, mindig nagyon boldognak érzem magam. A kalandokról, románcokról vagy éppen rejtélyekről szóló történetek végtelen örömet képesek okozni."
Az első öt regényből levonva a következtetést, a titokzatos, de mégis elbűvölő Beast története olyan lesz, mint egy jutalom. 

Ezt a kötetet pedig az előzőekez hasonlóan, természetesen

AJÁNLOM 

A könyvet köszönöm a Vinton Kiadónak! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...