2021. szeptember 1., szerda

Kerge Book Tag

     Kedves ismerősöm, Niki, ismét kihívott egy könyves kérdezz-felelekre, vagyis a Kerge Tagre. :)

1. Egy könyv, ami a kedvenc színedről jut eszedbe. 


    De jó egy olyan kérdéssel indítani, amin nem kell sokat gondolkodni. :) Ide boldogan be is szúrnám Jeaniene Frost: Első lobbanását, ami nem csak a félpucér szépfiú miatt tetszik, hanem mert a borító az egyik legkedvencebb színemben, a kékben pompázik. 


2. A könyv, ami miatt igazán megszeretted az olvasást és a könyveket. 

     Emlékeim szerint Nora Roberts indított el az olvasás csodálatos útján, de fizikai könyv, amit kézbe vettem, megcsodáltam, jól elolvastam és abszolúte könyvmollyá koronázott, az a misztikus-krimik atyja, Leslie L. Lawrence avagy Lőrincz L. László volt A villogó fények kolostorával. 

3. Étel vagy ital, amit egy könyv miatt kóstoltál meg. 

     Ilyen még nem volt, de Jennifer Cruise: Fogadj rám c. könyve után még mindig ennék egy csirke marsalát. 

4. Karakter, akin sokat nevettél. 

     Boszorkánydinasztiás Luna mindig jól megszorongatja a könnycsatornáimat. Természetesen a rekeszizmaim sem maradnak munka nélkül, Luna jobb, mint egy fitneszedző. 

"- A csaj bekeményített, úgyhogy maradnom kell - közölte vele morcosan, miután az felvette a telefont. - Most rohanok Ever után, így nincs időm Unát is hívni, de légyszi, adj át neki egy üzenetet. Ha lehet, szó szerint. Lassan mondom, hogy meg tudd jegyezni. Mehet? Akkor mondom: Hogy dugnád fel magadnak az ötleteidet! Smirglipapírban, előjáték nélkül, vazze!"

 5. Könyv, ami filmként is tetszett. 

     A világ Juan Miguel San Romanja vagyis William Levy gondolt egy merészet és filmet készített J.A. Redmerski: Megölni Sarait c. könyvéből, ami meglepően jól sikerült. Igaz néha az operatőr nem találta a megfelelő szöget, és a végén a három napig kórházi ágyat nyomó valaki talpig sminkben tért vissza a kómából, de a vágómunka, Sara Phillips - The Way Your Move című dala, a látványos összecsapások és akciórészek, a többnyire jó színészi munka, Victor Faust úgy ahogy van *ábrándos sóhaj... meggyőző volt. Csak azt sajnálom, hogy nem lett netflixes termés, mert akkor felkapnák, a könyvsorozatot is, és akkor lenne egy kis esély arra, hogy kiadják a többi regényt is magyarul. 

6. Könyv, amiből szerinted remek film lehetne. 

     Elsőként a Csábítások és csemegék villant be, de abból a Passionflix már forgatja az adaptációt, úgyhogy Elizabeth Hoyt - Maiden Lane c. könyvsorozatát mondanám. A Bridgerton család után szívesen látnám Hoyt történelmi romantikusát is megfilmesítve. Szerintem a műfaj rajongói imádnak. 

7. Könyvbéli hely, ahová elmennél (lehet nem létező is). 

Hmm... hmmm... fogalmam sincs. 

8. Könyvbéli lény, amit szívesen tartanál. 


     Egy Aslannak örülnék. :D (az oroszlán a Narniából) 

9. Egy szereplő, aki szívesen lennél. 

     Na, ez fogós kérdés. A kedvenc szereplőim általában szenvedtek, úgyhogy nem szívesen bújnék a bőrükbe, elég nekem a saját bajom is. De várjunk, erre a kérdésre egyszer már válaszoltam egy másik tagnél és most jut eszembe, ott Eloise Bridgertont választottam. Igen, a vagány és felvágott nyelvű Eloise bőrébe belebújnék egy időre. 

10. Egy szereplő, akivel sosem szeretnél a való életben találkozni. 

     Így első blikkre Annie Wilkes-től kiver a víz. Ő Stephen King Tortúrájának pszichopata főgonosza. Hasonló mentalitású személlyel még egy kontinensen sem szeretnék élni, nemhogy találkozni.


     Most nem szakítom meg a láncot, szeretném kihívni Chriss-t (Angel Words blog) és Annát (Anna blogja). 
Lányok, remélem elfogadjátok a kihívást. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...