2021. május 23., vasárnap

Könyvek - amiket akarok #4

      Ez a fánya kívánságlista. Csak gyűlnek, meg gyűlnek rá a legújabb kiszemeltek. Pénztárcával nehezen lehet bírni, még akkor is, ha tök jó akciókkal kedveskednek a kiadók. De ez van, ha könyvmoly az ember, bizony szereti gyűjtögetni az olvasnivalókat. Valaki könyvhörcsög, mondván jó lesz majd ezeket elolvasni egyszer, ha ismét kedvet kapok hozzájuk, valaki meg csak mértékkel szerzi be a legáhítottabb kincseket. Utóbbi kategóriába tartozom én.


Ismét kinéztem magamnak néhány regényt, amit idén a polcomon szeretnék látni.


GABO 

     Létezik-e nagyobb kihívás a londoni előkelő társaság ambiciózus anyái számára, mint egy nőtlen herceg, akihez lányukat örömest feleségül adnák?

Minden jel arra mutat, hogy Simon Basset meg fogja kérni legjobb barátja húga, a bájos és okos Daphne Bridgerton kezét. Ami csak kettejük titka: házasságról szó sincs, csak így kívánják Simontól távol tartani a lányaikat férjhez adni kívánó, igen aktív társasági hölgyeket. Daphne pedig, mivel hercegi udvarló találta kívánatosnak, később alkalmas kérőket kaphat.

Ám miközben Daphne sorra keringőzi Simonnal a bálokat, igen nehéz arra gondolnia, hogy az egész csak színlelés. A férfi ravaszkás mosolya talán, de tekintete felragyogása bizonyosan azt a hatást éri el, hogy Daphne beleszeret a szép hercegbe. Ez már egyáltalán nem színlelés. A lány a lehetetlennel próbálkozik: megpróbálja meggyőzni a gyönyörű szoknyavadászt, hogy okos kis tervüket némiképp módosítaniuk kell, és semmi nem olyan jó, mint szerelmesnek lenni…

     Nem szerettem a könyvet, de nagyon tetszett a sorozat és bejön ez a filmes borító. Úgyhogy úgy gondoltam adok még egy esélyt a regénynek, meg amúgy is a könyvsorozat többi része nagy kedvenc, úgyhogy szeretném beszerezni mind a nyolc részt (plusz a kilencedik epilógus-gyűjteményt), lehetőleg filmes borítóval.


Könyvmolyképző


 
     Vakmerő ​srác, aki hajlandó áthágni a szabályokat
egy olyan lányért, aki talán a legádázabb ellensége.
Mielőtt Batman lett, Bruce Wayne volt.

Az Éjszaka Rémei rettegésben tartják Gotham Cityt, és a következő célpontjuk Bruce Wayne. Egyesével kivégzik a város elitjének tagjait, miután fogságba ejtik őket. Mindeközben Bruce betölti a tizennyolcadik életévét, megörökli a családi vagyont és a Wayne Vállalatot, ami által hozzáfér minden egyes kütyühöz, amiről valaha álmodott. Csakhogy összetűzésbe keveredik a rendőrséggel, és a büntetésül kirótt közmunkát kénytelen a hírhedt Arkham Elmegyógyintézetben ledolgozni, ahol a város legkegyetlenebb gyilkosai ülnek rács mögött.

Madeleine Wallace páratlan gyilkos… és Bruce egyetlen reménye. Az Arkhamben megismerkedik a zseniális lánnyal, akit rejtélyes szálak fűznek az Éjszaka Rémeihez. Mit titkolhat? És miért egyedül Bruce-szal hajlandó szóba állni? Sikerül vajon kifürkészni a titkait, vagy éppen hogy olyan információkkal látja el, melyek segítségével a lány leigázhatja a várost? Az Éjszaka Rémei egyre közelednek, Bruce pedig sötét penge élén táncol.

Nincs szükség szuperképességekre ahhoz, hogy valaki szuperhőssé váljon.
De túléli-e vajon ezt a feszült, ármánnyal, lélegzetelállító fordulatokkal
és döbbenetes átverésekkel teli játszmát?

Szegődj mellé az igazság nyomában!

     Az első DC-Icons rész, azaz Sarah J. Maas-tól a Macskanő nem sült el rosszul, úgyhogy kíváncsi vagyok a sorozat következő részeire is. Igaz még a Wonder Womant sem sikerült beszereznem, de már meg is jelent a következő kiszemelt, Marie Lu-tól a Batman: Az éjszaka rémei. Beleovasó alapján jónak tűnik.


     Devil, ​akit a bosszú és a sötétség, Beast, akit az ököljog és a düh, Duke, akit a hatalom és a múlt vezérel.

Amikor a Gazfickó megjelenik…

Amikor egy titokzatos idegen Lady Felicity Faircloth hálószobájában terem, és azzal áll elő, hogy segít megnyerni számára a herceget, a nő elfogadja az ajánlatot – egy feltétellel. Annak ellenére, hogy érte már csalódás, hisz a nagy szerelemben, méghozzá olyannyira, hogy igazi szenvedély nélkül soha senkihez sem menne feleségül.

A lady veszélyes alkut köt…

Devil, a herceg törvénytelen fia, a londoni alvilág ura, egész életében a megsemmisítő bosszúra készül, csak az alkalmat lesi. A férj nélkül maradt ladyvel végre megvalósíthatná régi tervét. Csupán annyi a dolga, hogy egy jelentéktelen, szürke kis verébből ellenállhatatlan csábítót varázsoljon, és csapdát állítson ellenfelének.

Egy szenvedélyes szerelem ígéretéért…

Csakhogy Felicity Faircloth, aki egyáltalán nem nevezhető jelentéktelen, szürke kis verébnek, gyors elhatározásra jut. Mégpedig arra, hogy neki leginkább Devil kellene. A férfi gondosan kifundált terveiben zűrzavar támad, és Devil ráébred, hogy választania kell a bosszúvágy és egy másfajta vágy között…

Sarah MacLean új sorozatának első kötete.

Élvezd az új kalandokat!

     Kicsit sajnálom, hogy a kiadó nem A szerencsejáték szabályai sorozat második részét adta ki, de hát Sarah MacLean sztori ez is, úgyhogy nagyobb az örömöm.

A Lepke és a Láng, A Keményöklű Gazfickók trilógia nyitókötete, amit reményeim szerint nemsokára kézbe vehetek.


  Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz! 

Vajon Evie képes meggyőzni két rivális szerelmét, hogy működjenek együtt? Az életük múlik rajta. 

Szívszorító döntések
Evie-t szinte elvarázsolja a nehézségek nélküli élet a Halálnál, mígnem Jacket elkapják a szeretők, a k~t legrettenetesebb Arkánum. Bármit megtesz, hogy megmentse, ha kell, még a Halál lenyűgöző műkincsekkel és kényelmi eszközökkel teli börtönéből is megszökik, mit sem törődve egykori szerelme lopott pillantásaival. 

Bizonytalan győzelem
Bár a szíve egy darabja a Halállal marad, Evie nekivág a veszélyekkel teli posztapokaliptikus pusztaságnak, hogy a szövetségeseivel összeállva közösen támadjanak a Szeretőkre. Egy ilyen félelmetes ellenség legyőzéséhez hsditerv szükséges, ami azt jelenti, hogy Evie-nek, Jacknek és Aricnak szövetkeznie kell. 
Evie maga sem tudja eldönteni, mi a nagyobb lehetetlenség: túlélni a rabszolga-kereskedőket, a pestist, a zsákosokat és a többi Arkánumot, vagy rávenni Jacket és a Halált az együttműködésre. 

Két hős visszatér
Szerelem és gyűlölet között keskeny a határvonal, és Evie-nek fogalma sincs, hányadán áll Jackkel vagy a Halállal. Vajon ez a bizarr hármas le tudja győzni a Szeretőket, mielőtt egymást ölnék meg? 

A Méreghercegnővel és a Végtelen lovaggal kezdődő nagy kaland A tél halottaival folytatódik. 

     Kresley Cole Arkánum-krónikák sorozata az egyik legjobb YA posztapokaliptikus, amit valaha a kezembe vettem. A karakterei is nagyon jók, viszont a világfelépítés és a cselekményvezetés viszi a prímet. A történetet megbolondító csavarokról már nem is beszélve. De, méltatlanul hanyagolt sorozatnak tartom ezt is, hat évig kellett várni a harmadik részre, csoda, hogy napvilágott látott. Természetesen továbbra is bizalmat szavazok a könyvsorozatnak, és remélem, a KMK átgondolja a terveit, és belátható időn belül kiadja a maradék köteteket.


Fumax


     Dr. Harleen Quinzel, az ifjú pszichiáter úgy érzi, MEGTALÁLTA a gyógymódot a Gothamet sújtó ŐRÜLETRE.

Forradalmi elméletét azonban csak úgy tudja bizonyítani a kétkedő szakmai elit számára, ha fejest ugrik az Arkham Elmegyógyintézet legveszélyesebb ápoltjainak elméjébe. Minél több időt tölt el betegesen őrült vizsgálati alanyaival, annál jobban vonzza őt magához az egyik páciens – és ezzel együtt egyre jobban távolodik a valóságtól. A Sötét Lovag figyelmeztetése ellenére Harleent rabul ejti a férfi, aki mintha elméletének tökéletes megtestesülése lenne, és mintha önmagánál is jobban értené a doktornőt.

A legendás antihős, Harley Quinn születéséről és Joker iránti, kifacsarodott szerelmének döbbenetes nyitányáról szól a Harleen. A nagy sikerű, szemet gyönyörködtető grafikájú kötet szerzője az elismert képregényalkotó, Stjepan Šejić.

A kötet a teljes háromrészes Harleen-minisorozatot tartalmazza.

     DC-n belül Harley Quinn-t szeretem a legjobban, úgyhogy nagyon fáj a fogam erre a képregényre. Láttam a kiadványról néhány képet, nagyon impozáns és gyönyörű rajzokkal van tele. 


Vinton


     Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​céltudatos hercegné tervei közt nem szerepel a szerelem…

Az Elysium Klub tulajdonosa, Aiden Trewlove hozzászokott már, hogy kalandvágyó hölgyvendégeit bevezesse a bűn és az erkölcstelenség világába. Rá cseppet sem jellemző módon azonban heves vonzalom támad benne egy titokzatos szépség iránt, aki egyik éjszaka ellátogat a klubjába, és rá akarja venni, hogy essen bűnbe vele. Annyira csábítja a nő megzabolázhatatlan természete, hogy megszegi a saját szabályait, miszerint nem bonyolódik kapcsolatba a vendégeivel, és elhatározza, hogy felébreszti az asszony vágyait.

Selena Sheffield, Lushing nemrégiben megözvegyült hercegnéje, soha nem ismerte a szenvedélyt, de most Aiden érzéki irányítása alatt lassan fel nem fedezi az élvezetek hihetetlen világát. Az asszonynak azonban más oka is van arra, hogy eljárjon a hírhedt klubba.

Amikor az érzelmek felborítják a terveit, Selenának súlyos döntést kell hoznia: vagy tartja magát eredeti szándékához, vagy kövesse a szívét, ami tönkre is teheti.

     A havishami ördögfiókák óta gyűjtöm Lorraine Heath könyveit, jelenleg a Botrány és szenvedély sorozata van terítéken. A polcomon csücsül belőle három rész, nagy örömmel vettem tudomásul hogy már kijött a negyedik is, de annak láttán kicsit visszább vettem a lelkesedésből. Hiába hasonló, de mégis más ez a kinézet. Egyrészt sajnálom, hogy nem az eredeti borítóval jött ki ez a rész, vagy valami hasonlóval. Zavaró, hogy a rajta látható páros túl nagy, és a tipográfia sem tetszik. Mi a csudának kellett megváltoztatni? Ezektől a zavaró tényezőktől függetlenül szeretném megvenni a kötetet, mert a történet nagyon érdekel.


General Press


     Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor a kiváló íjász, Gregor MacGregor egy küldetés során lelepleződik, és ezzel veszélybe sodorja a társait, a király parancsára hazatért, hogy egy időre meghúzza magát a birtokán. Itt azonban újabb küzdelem várja: immár felnőtt gyámja, Cate of Lochmaben ugyanis minden eszközt bevet annak érdekében, hogy elcsábítsa a húzódozó férfit.

      Szerencsémre Monica McCarty-tól A Felföld rettegett fiai sorozat mindegyik része megvan, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni, úgyhogy várom türelmesen a legújabb skót történelmi romantikusom megjelenését. 


     Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hugh Fitzroy, a király titkos fegyvere, akit a Káosz Urainak legyőzésére küldtek, egy londoni sikátorban mégis ő szorul védelemre. Egy rejtélyes alak egy férfi bátorságával és egy nő kecsességével száll szembe az orgyilkosával. Alf a legkevésbé sem védtelen nő, nappal álruhát ölt, információkkal és titkokkal kereskedik, hogy St. Giles utcáin életben maradjon. A csábításnak azonban még ő sem tud ellenállni.

     Elizabeth Hoyt, Sarah MacLean után az egyik kedvenc történelmi romantikus szerzőm. Nagy kedvencem tőle a Maiden Lane sorozat, aminek nyáron lát napvilágot tizenegyedik része, A gyönyör hercege

Szép utat járt be a sorozat, hisz nem mindegyik regényes széria mondhatja el magáról, hogy ennyi része kerül a magyar könyvpiacra. Elhatároztam, hogy beszerzem az öszes részt, persze mivel mással is kezdhetném ha nem a tizenegyedik kötettel. :D Meg aztán kicsit necces ez a beszerző körút, mert az első öt rész régi kiadású, szinte beszerezhetetlen és a borítók is borzalmasak, na nem mintha a többi résznek szebb lenne. Igaz a nyolcadik részé tetszik, a tizedikért pedig oda vagyok. Bejön, hogy a GP átváltott ezekre a csábítóbb külsőkre, nekem legalábbis jobban tetszik mint amit eddig produkáltak. 

Egyszer megkérdeztem tőlük, hogy nem tervezik-e újra kiadni a sorozatot frissített borítókkal, legalábbis az első öt részt, de még nem kaptam választ. Azért bizakodom, hogy előbb-utóbb lesz belőle új kiadás, mert szeretném a polcomon látni az összeset. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...