2024. március 13., szerda

Januári és februári olvasónapló #4

Sziasztok! 

     Hihetetlen, hogy már március van, nemde? Mindig rácsodálkozok, mennyire mennek a napok... hetek... hónapok! Ezért ismét összecsapok néhány olvasónaplós beszámolót. Mondjuk most csak kettőt, majd egy évi adag helyett, úgyhogy annyira nem is rossz. :D



     Az évet egy őszről maradt előolvasásommal kezdtem, ami egy érdekes dark romance volt. Mivel még nem jelent meg, ezért csendben maradok, de ha megjelenik, akkor napokon keresztül fogok róla csicseregni nektek, annyira meggyőző volt.


     Január második olvasmánya Riley Baker Lopott szerencséje volt, amiben a főszereplő egy sötét múlttal rendelkező lány, egy lenyúlt kaparós sorsjegy, egy dögös utcazenész, valamint egy smucig és veszélyes főnök, akik egy izgalommal és csipetnyi humorral, romantikával összeturmixolt kalandtörténetben kaptak helyet. 
Nem volt rossz, de a függővég azért kinyírt. 



     Utána Ali Hazelwoodtól A szerelem elméletével folytattam a sort, amiben az írónő a megszokott klisékkel zsonglórködik, azaz főhősnője penge a tudományban, de gondjai vannak a kutatásával, főhőse pedig szép és szexi, valamint zseni a szakmájában, akiről úgy pattan le minden negatív kritika, mint a golyó Supermanről. Ó, és ők ketten eleinte utálják egymást... vagyis a főhősnő ezt hiszi. De ezek a momentumok engem nem zavartak, mert a cselekménnyel, a főszereplők lélektanával és a szerelmi szállal nagyon szépen bánt az írónő, úgyhogy nem panaszkodom. Sőt, eddig ez az évem egyik legjobb olvasmánya! 


     Jud Meyrin Rózsakői rejtélyek és Felföldi rejtélyek sorozatának közös kis kalandját, a Vérbeli detektívek novellát előolvastam, ami jó kis élmény volt! Ráadásul az előolvasás mellett lehetőséget kaptam arra, hogy az ajánlóm ott lehessen a borítón, amiért nagyon-nagyon hálás vagyok! Úgyhogy összefoglalóként idebiggyesztem azt: 

"Van itt minden, amit csak a zsáner megkíván: gyilkosság, rejtély, nyomozás, romantika, humor, meg persze vér, durvaság, meghökkentő csavarok és szívmelengető bajtársias pillanatok." 



     N. Simon Barbara Érted sorozatának első része nehezen indult, de aztán nagy szerelem lett. 
A szerelem üzlete egy cipőbolt üzletvezetőről és a tulajdonos csapongó fiának románcáról szól, ami klisés erotikus romantikusból csakhamar érzelemmel és szeretettel, gondoskodással megpakolt történetté fejlesztette magát, ami ráadásul olyan véget kapott, hogy az én szemem sem maradt szárazon. 



     Leda D'Rasi Lady Revansához még tavaly nyáron, előolvasóként volt szerencsém, ám megvártam, amíg a sztori kap egy kis bővítést, hogy az igazán kész történetről mondhassak pár szót. 
A regény ígéretekkel teli az igazságharcos Lady-vel és a felszínes társaságot kerülő márkival, kiknek életútja lassan, de biztosan összefonódik. De addig piszok rögös úton kell végiggyalogolniuk, amit az írónő megbolondított keserves múltbéli történésekkel, titokzatos szereplőkkel, arisztokrata hisztivel és cselszövéssel, de nem felejtette ki az izgalmas részeket, valamint a rá jellemző humort sem. 



     Ellyne Merci for U - Veled akarok lenni című története két lány egymás iránt fellobbanó érzelmeit dolgozza fel, amiben a főszereplők nagyon tetszettek, a jellemük is, meg a közös pillanataik is. A mellékszereplőkkel sem volt gondom, azzal sem ahogy a cselekmény haladt, csak a bővebb leírások miatt ciccegek egy kicsit, mert azokat keveseltem. 

  • A képeket az Instagram oldalamon is megtaláljátok! ^.^

Most ennyi lettem volna, hónap végén jövök egy hasonló poszttal, és reményeim szerint most már tisztességesebb, havonta közzétett olvasónaplóval. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...