2019. január 21., hétfő

J.A. Redmerski: Megölni Sarait


     Évekkel ezelőtt J.A. Redmerski A soha határa című new adult könyvével felkerült a kedvenc íróim listájára. Igaz Az örökké határa nem lett szerelem, az Ének a szentjánosbogarakról-t pedig nem olvastam, de munkássága iránt érzett rajongásom nem kopott meg. Aztán megláttam az új könyvének, a Killing Sarai-nak a borítóját, lelkes magyar olvasók pozitív értékelésének hála pedig tovább buzgott bennem a kíváncsiság, hogy mi újat alkotott ezúttal a dark romance műfajban. Már az új sorozatnév, a Gyilkosok társaságában tovább piszkálta olvasó énemet, s ahogy láttam, hogy egyre több könyv alkotja a sorozatot, úgy kezdtem el egyre inkább drukkolni azért, hogy valamelyik magyar kiadó lecsapjon a jogokra. S lám, a Könyvmolyképző megtette.

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadói sorozat: Rázós könyvek
Sorozat: Gyilkosok társaságában #1
Műfaj: kortárs, krimi, new adult, dark romance
Eredeti cím: Killing Sarai
Oldalszám: 360
Kötés: puhatáblás
Fordító:Szujer Orsolya
Megjelenés: 2016 (eredeti megjelenés: 2013)
ISBN: 9789633996294


     ÚJ ​történet A Soha határa szerzőjétől!

„Más. Kicsavart. Letehetetlen. Izgalmas.” – Szinna, moly.hu

Megérkezett J. A. Redmerskinek, a New York Times, a USA Today és a Wall Street Journal bestseller szerzőjének új bűnügyi sorozata, a Gyilkosok társaságában első kötete. A Megölni Sarait fordulatos, izgalmas, veszélyes helyzetekkel és a határokat feszegető főhősökkel teli regény.

Sarai mindössze tizennégy éves volt, amikor édesanyja kiszakította az általa ismert világból, hogy attól kezdve egy kegyetlen drogbáró mellett éljen Mexikóban. Idővel a lány elfelejtette, milyen a normális élet, ám sosem adta fel a reményt, hogy egy napon elszökhet a telepről, ahol az elmúlt kilenc évben fogva tartották.

Victor hidegvérű bérgyilkos, aki Saraihoz hasonlóan, kiskora óta mással sem találkozik, csak halállal és erőszakkal. Mikor a telepre érkezik, Sarai meglátja a férfiban a lehetőséget a szökésre. Ám a dolgok nem a terve szerint alakulnak, és a lány egyik veszélyes férfi karmai közül a másik szorításába kerül.

Menekülés közben Victor egyre kevésbé hallgat az ösztöneire, és úgy dönt, segít Sarainak. Ahogy közelebb kerülnek egymáshoz, Victor azon kapja magát, hogy bármire képes azért, hogy megóvja a lány életét, akár még a testvérével, Niklasszal való kapcsolatát is feláldozná, aki mostanra – csak úgy, mint mindenki – holtan akarja látni Sarait.

Ahogy Victor és Sarai lassan megtanulnak bízni egymásban, a köztük lévő különös vonzódás pedig erősödik. Ám lehet, hogy végül tapasztalata sem lesz elég, hogy megmentse a lányt, mivel az olyan hatással van a férfira, ami a saját halálához vezethet.

Merülj el az izgalmakkal és veszélyes helyzetekkel teli történetben!



     Külföldön 3 borítót kapott az első kötet, én pedig nagyon örülök, mert a KMK szerintem a legszebbet választotta. A történet sem unalmas, hanem pörgős, akciódús, fordulatos, nem mellesleg a karakterek is nagyon érdekesek.

Kezdetben megismerjük Sarait, akit anyja még kislányként eladott egy drogbárónak, akinek évekkel később több lánnyal együtt, az ágyasává válik. Ebből a közegből szeretne kiszabadulni és visszatérni az államokba, ami egy amerikai feltűnésével talán sikerülhet is. A marcona, veszélyesnek tűnő öltönyös az egyetlen esélye a szökésre, de a férfi nem úgy néz ki, mint aki örömmel segítene, így a lánynak cselesen be kell jutnia az amerikai kocsijába, hogy elrejtőzzön, de hamar lebukik. Még szerencse, hogy vitt magával ösztönző fegyvert.


Sarai és Victor közösen eltöltött napjai nem voltak zökkenőmentesek. Volt részük sok-sok veszélyben, amiből vértől mocskosan, vagy merész húzással sikerült kievickélniük. Ebben a mocskos világban Victor volt az egyetlen biztos pont, a kapaszkodó, a remény sötét angyala a lány számára. Minden közösen eltöltött idő pontosa kiszámított és jól felépített volt.

Rengeteg minden történet ezen a pár száz oldalon, de sosem éreztem, hogy bármi elkapkodott lett volna: Redmerski biztos kézzel vezette a cselekményt.


Összesítés: piszkos kis sztori volt ez jó alappal, kreatív és izgalmas történetvezetéssel, valamint olyan karakterekkel, akikkel egy percig sem unatkoztam. A főszereplők összetettek és szimpatikusak, viszont Victor öccsét, Niklast nem tudtam szeretni, ő inkább idegesített.

Redmerski nagyon meglepett ezzel a könyvével, mindenféle jó értelemben! Remélem olvashatom majd a sorozat többi kötetét is!

9/10

  • Tudtad-e?
A könyvből latin-amerikai film készült, főszerepben William Levy és Alicia Sanz párosával. 


képek a forgatásról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...