2019. január 6., vasárnap

Aprócska év végi összegzés 2018


     Sziasztok!
Először is Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Ahogy a cím is mutatja, jövök az évenkénti összesítő poszttal, ahol kedvenc és nem kedvenc filmekről, sorozatokról, könyvekről, írókról és zenéről lesz szó. Nem is húzom tovább az időt, lássuk a 2018-as év legjeit.

  • Kedvenc film:

Iron Man - Vasember (2008)

     Tavaly az év második hónapjában megszületett az én kis hercegem, aki úgy lefoglalta minden figyelmem (egyáltalán nem bánom! :)), hogy nem volt alkalmam túl sok filmet megnézni. Főleg 2018-as termést nem. Amit meg mégis láttam, az nem volt kiemelkedő. Viszont volt egy emlékezetes tévénézésem, amikor az egyik csatorna a Vasember első részét sugározta. Anno a mozis megjelenéskor nem voltam Tony Stark bemutatkozásától elragadtatva, viszont ennyi év után újranézéskor a képernyőre tapadtam. Belátom, a páncélruhás bosszúálló első önálló filmje nagyon jól összerakott mozi, ahol az egyszerű történet, szép látványvilág, Tony karakterének jellemfejlődése, felbukkanó humor, no meg Robert Downey Jr. játéka kellemes kikapcsolódást biztosított.


  • Legrosszabb film:

Pacific Rim - Uprising - Tűzgyűrű - Lázadás (2018)

     Az első rész sem olyan nagy kunszt, viszont megvolt a maga varázsa, a látványvilág pedig eszméletlen volt. Viszont a Lázadás már más direktor munkája, nincs is benne szív, a sztori is bugyuta, a látvány meg olyan, mintha csak félkész lenne a CGI.








  • Kedvenc sorozat:

IZombie (2015 -)

     Ez a sorozat aztán brutál nagy meglepetést okozott. Évekkel ezelőtt ajánlotta az egyik kollégám, de akkor úgy voltam vele nincs szükségem egy agyevő zombilány "életének" vizslatására, aztán megnéztem van-e szinkronosan, mert nem volt kedvem feliratolvasással kifolyatni a szemem, és lám, ott volt az első két évad szinkronosan, és gyorsan le is daráltam. Szerencsére már a 3. évadot is elkezdték szinkronosan adni, lesz mit nézni esténként ha elalszik a gyerkőc.
A sorozat látványos, érdekes, nyomozós, humoros, és nem mellesleg a szereplők is nagyon jók.


  • Legrosszabb sorozat:

Lucifer (2015 -)

     Magamhoz képest elég sok sorozatot néztem 2018-ban, például a Tuti Gimi, Dr. Csont, The Walking Dead, Szirén, Lucifer, Flash - utóbbi három közül kapta eme nem épp rangos címet a Lucifer. Hozzátenném, a Szirént valamelyik résznél félbehagytam, és azóta sem érzek késztetést a folytatásra, a Flash-ből pedig ha jól emlékszem négy részt bírtam. Mégsem ezeket nevezném az idei legnagyobb csalódásnak, mert alig néztem belőlük pár részt. A Lucifert jelölném idei... nem is legrosszabbnak, inkább csalódásnak, mert három évad alatt nem sok izgalmas és érdekes pillanatot okozott. Bár a színészek jók voltak, de a karaktereknek nem volt jellemfejlődésük, mindig ugyanazt hozták: a nyomozó morcos, az ex-férj bamba, a laboros csaj folyton csiripelt mint egy éretlen csitri, Lucifer meg hiába mutatta be több arcát, valahogy nem fogott meg. Sőt, amikor felvett egy Jack Sparrow-féle stílust, és az egyik részben még egy falatnyi fecskébe öltözve is megmutatta cikk fokhagyma seggét, ott ábrándultam ki a karakterből végleg. Viszont egyvalami nagyon tetszett a sorozatban: a felcsendülő zenék.
      

  • Kedvenc színész és színésznő:

Rose McIver és David Boreanaz


     Az IZombie-ban Liv meghalt emberek agyát eszi, hogy megőrizzen valamit emberségéből, és ne váljon teljesen zombivá. Emiatt viszont egy-egy rész erejéig átveszi az áldozatok tudatát, amik összeolvadnak az ő személyiségével. Rose McIver minden egyes epizódban maradéktalanul teljesít, könnyen belebúj az új "karakterek" bőrbe. Öröm nézni a játékát!

David Boreanaz a Dr. Csontban nyújtott alakításával nagyon megszerettette magát. Seeley Booth karaktere nagyon jól állt neki, klasszul hozta a határozott, igazságos, szeretetreméltó, jószívű figurát.   


  • Kedvenc könyv:


     Tavaly jó kis könyvek kerültek a kezembe, de az új olvasások közül A Dög vitt mindent. Nagyon megfogott minden egyes sora! A történet olyan eseményt dolgoz fel ami bárkivel megtörténhet, és sajnos gyakran meg is történik, de a tálalás az mindent visz.  









  • Legnagyobb csalódás:


     Nem volt rossz ez a könyv, voltak benne jól vezetett részek, viszont a történet 70%-át nem éreztem olyan kidolgozottnak, mint azt a sztori megkívánta volna. 












  • Kedvenc könyves karakterek:
D - A Dög



      Nagyszájú, kemény, vagány nőszemély, az év nagy karaktermeglepetése.


  • Legirritálóbb könyvkarakterek:



     A Pillangók kertje egy nagyon jól összerakott pszicho-thriller, amiben a Kertész nagyobbik fia, Avery, iszonyúan irritáló alak volt. Veszélyes, aki a kezébe adott hatalommal boldogan visszaélt, ártatlan lányok kárára. Amit a végén csinált, azért minimum egy fejbe lövést érdemelt volna, de csak azután, hogy előtte ripityára törik az összes csontját.





  • Kedvenc könyves páros:



     J.A. Redmerski Gyilkosok társaságában című sorozatának első kötetében bemutatkozó Sarai és Viktor, nagyon megkedveltette magát. Külön-külön is érdekes karakterek, de együtt váltak számomra igazán nyerővé.
Remélem olvashatok még a legjobb bérgyilkosról és a drog-kartell kedvenc cicájáról.


  • Kedvenc könyvborító:

Új nap virrad, ICED - Megnyílik az ég, Papírhattyú, Éjféli iskolák



     Nem vagyok az a nagy újraolvasós fajta, viszont a Tündérkrónikákra elcsábultam, aminek két utolsó, magyarul kiadott kötetének van a legszebb borítója.
A Papírhattyút anno a borítója miatt vettem meg, de nem bántam meg, szerencsére a történet is olyan lenyűgöző, mint a külseje. Nem mellesleg a kép tökéletesen passzol a sztorihoz, ami külön öröm.
Az Éjféli iskolák első látásra szerelem, hátborzongató, mégis gyönyörű. Hatalmas gratulációm a megalkotójának.


  • Legrondább könyvborító:

     Ebben a kategóriában nem tudok "nyertest" hirdetni. Valahogy nem került a kezembe csúnya borítójú könyv, és nem emlékszem, hogy láttam volna valamilyen rondaságot.


  • Kedvenc író/írónő:



     Az írónő A Dög című könyvével nyerte el a címet. Pararománc sorozata, a Boszorkánydinasztia nagy kedvencem, mégis a standalone regényével, A Dög-el került első helyre. Remélem olvasok még tőle hasonlóan lenyűgöző történetet.


  • Kedvenc énekes/énekesnő/együttes:



     A fiatal X-Faktor nyertes lány nálam is tuti befutóvá vált. Könnyed, kellemes, dallamos, fülbemászó slágereivel vált kedvencemmé.


  • Kedvenc dal:



Az ukrán vagy orosz? előadók közös dalát párom mutatta nekem, és egyből megfogott. Ezt a remixelt változatot szeretem a leginkább hallgatni, de az eredeti is nagyon dögös. Az énekesnőnek pedig nagyon kellemes hangja van. 


      
Köszönöm, hogy megnéztétek az én 2018-as listámat is! 
Nektek mik voltak azok a filmek, sorozatok, könyvek, zenék, amik feldobták 2018-at?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...