2024. szeptember 26., csütörtök

Dallamtapadás #4

  


     Úgy érzem itt az idő, hogy újra elővegyem ezt a rovatot és megtöltsem az új kedvenc dalaimmal. Van belőlük bőven, de a listát most is leredukálom a nyolc legkeményebb magra.



     Kezdjük a listát egy bulis nótával, mégpedig Julian Perretta Save The Night-jával, ami a 80-as évek alapjára íródott. Fülbemászó, kellemes dallamvilág és jóleső énekhang. Jó ez!



     A következő Kygo és Hayla közöse, a Without You. Imádom ezt a drámai zongorajátékot, a vonósokat, az erős énekhangot és azt, hogy a dal lassan átvált a mai bulizós dallamvilágba: egy zenében két műfaj találkozása ez, amit az előadók csodásan összefésülnek.



     A harmadik kiválasztott Hozier Too Sweet-je, amiből most nem az eredetit hoztam, hanem egy covert, mégpedig Rain Paristől. Nagyon csípem a rockmuzsikákat, azt meg főleg, ha a kedvenceim kapnak egy kis plusz dögösséget. Ez pedig kapott, pont úgy, ahogy szeretem. :)



     Chris Brown Under The Influence c. számára durván rá vagyok kattanva. Valahányszor meghallom, táncolni van kedvem, annyira kellemesen van összerakva. 



     Lady Gaga és Bruno Mars Die With A Smile duettje napsütés a szívemnek. Külön-külön is szeretem mindkét előadót, de ez a közös daluk olyan, mint egy piros masnis ajándék. A hangjuk csodás, főleg Bruno nyújt felejthetetlent, de Gaga cigis éneklés imitálása is az. XD



     Muszáj egy zongorás dalt is beszúrnom, szerencsére Gabriel mindig gondoskodik róla, hogy az egyik kedvenc hangszeremen mindig megszólaltassa a favorit muzsikáimat. Most is így tett, amikor feldolgozta Aaron Smith-től a Dancin-t. 



     Hihetetlen érzés volt, mikor meghallottam, hogy a Linkin Park hét év gyász után újra folytatja a zenélést. Az egyik frontember, Chester Bennington korai halála minden rajongót megviselt, de örülök, hogy a banda újra folytatja a zenélést, az új vokalista, Emily Armstrong pedig remek választás volt. Nagyon tetszik a tiszta, muzikális hangja, és az a karcos ordítás pedig hátborzongatóan jó!



     Mikor meghallottam, hogy Emily már jól bejáratott zenész és a Dead Sara nevű együttes frontasszonya (volt?), muszáj volt utánanéznem a repertoárjuknak. A Hands Up c. daluk pedig fel is került a legkedvencebb nótáim közé! :) 

Nektek milyen dalok kerültek fel mostanság a "kedvencem" listátokra? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...