2024. április 16., kedd

Márciusi olvasónapló #4

 Sziasztok!

     Meghoztam a márciusi olvadónaplót! :) Oda se neki, hogy már április közepe van. :D



     Márciusban fejeztem be Kristin Harmel Elveszett nevek könyve című kötetét, ami a 2. világháború viszontagságain keresztül vezeti át főszereplőit. 
A regény okirat hamisítókat állit fókuszba, akik legfőképp zsidó gyerekek életének megmentésén dolgoznak, de az írónő nem feledkezett meg a családi kapcsolatok és szerelmi viszonyok húrjain is megpendíteni a húrt. De úgy éreztem sokszor nem mert erősebben hozzányúlni egy-egy részlethez, így azok nem érték el nálam a kellő hatást.



      Második márciusi kiszemeltem Hercz Júlia harmadik regénye, a fantasy-s történelmi romantikus Gyöngy és Rubin c. kötet volt, amiben egy rókadémon és egy démonvadász kötött kényszerű egyezséget, hogy lefüleljenek egy kegyetlen gyilkost. 
A történet élvezetes volt, jól felépített, izgalmas és a romantikus szál is szépen ki volt dolgozva. 



     Utána belevetettem magam a krimikkel foglalkozó zsáner-kihívás kiszemelt könyveibe, elsőként Jud Meyrin Lowdeni boszorkányhajsza c. regényébe. Megvolt itt a kötelező gyilkosság, amin csavart párat néhány fordulat, dőlt a kávé a nyomozásban részt vett szereplőkbe, a romantikus szál pedig hol bicskanyitogató volt, máskor pedig párás szemmel figyeltem, annyira jól vezetettre sikerült. Még jobban le is kötött, mint a krimiszál. 

     A Felföldi rejtélyek első része bőven adott annyi löketet, hogy kíváncsi legyek a folytatásra, és szinte azonnal kézbe is vettem a Gyilkosság a krimifesztiválon c. részt. Ez a kötet zseniálisan volt felépítve, mind krimiszál szempontjából - mert engedett gondolkodni és bőven bevont a nyomozásba -, valamint a szerelmi szállal is pöpecül bánt. Méghozzá annyira, hogy azt hiszem már meg is találtam az idei kedvenc párosomat a makacs Lottie és a morcos Hunter személyében. 

     Nálam ezek a történetek voltak terítéken márciusban. És nálatok? Na és áprilisban? 

  • A képeket megtaláljátok az Instagram oldalamon is... meg még sok mást is. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...