2021. június 17., csütörtök

Csillagtalan tenger book tag

      Erre a könyves tematikájú tag-re néhány nappal ezelőtt egyik kedves molyos figyeltem, tzora06 hívott ki. Megtetszettek a kérdések, ezért úgy gondoltam, itt blogon is megválaszolom őket, csak kicsit bővebben.



1. Korona: kedvenc fikcionális uralkodóm.

     A szerencsés kiválasztott Vlad Tepes, Az éjszaka hercege sorozat markáns vámpírja, aki többször is bebizonyította, hogy nem szarral gurigázik. Ilyesztő fickó, érzékenység nyomokban sem található benne... de ez mind csak egy jól felépített álca, amit az évszázadok alatt növesztett már sosem dobogó szíve köré. De van egy gondoskodó énje, az embereiért és barátaiért bármit megtesz, és már azt is tudjuk, hogy szeretni is tud, méghozzá igencsak szenvedélyesen. 


2. Szív: melyik könyv törte össze a szívemet utoljára?

     Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok! c. könyvét többször említettem már, hogy mennyire megríkatott. A történet második felétől kezem ügyében voltak a zsepik, szükség is volt rájuk. 






3. Madártoll: egy könnyed olvasmány.

     Rachel Gibson: Jégbe zárt szívek c. története a Hokisok sorozat kezdőkötete. Ez volt az első "egyszer összemelegedtünk és lett egy közös gyerekünk, de évekig nem szóltam róla" féle olvasmányom, ami nagyon szórakoztató volt, még most, évekkel később is kellemes emlékekkel gondolok rá vissza. 





4. Kard: egy szereplő, aki folyton kihúzza a főhőst a pácból.

       Gregus Gábor: Megjelöltek c. regényéből az igazán jófej és kellemes karakterre, Pörölyre esett a választásom. Ő egy hányattatott sorsú szereplő, akit sosem szerettek, de ő mindig csak szeretetet adott. Emelett megértő, támogató, igazi jóbarát alapanyag, akire a regény főszereplőjének, a zűrös Szikrának szüksége is volt. 




5. Méh: egy végkifejlet, amitől elakadt a szavad.

     Leda D'Rasi: Rítus c. története az utolsó fejezeteknél igazi a-pofám-leszakad életérzéssel ajándékozott meg. 







6. Kulcs: egy világ, amelynek ajtajához szívesen találnál kulcsot.

Julia Quinn – Bridgerton család 

     Megmondom őszintén, szívesen lennék egy távoli unokatestvére a Bridgerton klánnak. Egy hetet boldogan eltöltenék a világukban.
Sosem voltam az a csajos csaj, de boldogan varratnék magamnak egy szép ruhát, amiben ropnám egy klassz bálon, a kedvesemmel meg kisurrannék a kert egyik sötét zugába egy kis csókcsatáért meg tipitapiért. :D 


7. Melyik könyvbe kerülnél bele az egyik szereplő bőrébe?

     Maradjunk Bridgertonéknál, szívesen lennék Eloise a Sir Phillipnek szeretettel c. kötetből. :) Kertészkednék picit, persze ha Phillip hagyná, és boldogan elhülyülnék az ikergyerkőceivel.





Megszakítom a láncot, nem hívok ki senkit, de ha kitöltenétek, csak nyugodtan. Akár a blogotokon, vagy itt kommentben is. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...