2014. január 7., kedd

Kétévesek lettünk!


     Helló halló üdv mindenki! Újból ámulok, és most nem azért mert megint elsüvített egy év, hanem... ehm no rendben azért is, de a legfőbb ok az, hogy az én kis "játszóterem" ma töltötte be a második évét! Virtuálisan megkínálok mindenkit egy szelet tortával, valamint egy pohárka pezsgővel. :)


     Ezt a bejegyzést nemcsak azért körmöltem, hogy bejelentsem ezt az apró hírt, hanem azért is, hogy kicsit meséljek a blog létrejöttéről, valamint a további tervekről. Elsőként jöjjön a múlt:
Sok-sok évvel ezelőtt tagja voltam egy filmes oldalnak, amely a filmkatalogus.hu névre hallgat. Elég kezdő voltam még a véleménynyilvánításban, és bizony nem is voltam túl népszerű a mondandóimmal. Később le is léptem onnan, de sikerült összeismerkednem pár aranyos emberrel, akik közül az egyik kedves barátnőm azt ajánlotta, csináljak saját blogot. Pár perc gondolkodás után megtettem. És most itt vagyok, és továbbra is itt leszek.
A blog első címe ez volt: IzyAnnie-msm - ne is mondjátok, elég hülyén hangzik és kinézetre sem valami hatásos. Az "Izy" a vezetéknevemből, amíg az "Annie" természetesen a keresztnevemből adódott. Az "msm" pedig rövidítés, mégpedig a "movie" "series" és "music" szavaké. Gondolom senkinek sem kell őket lefordítanom. Akkor ezek az ágak érdekeltek a legjobban. Eleinte olyan blognak szántam az oldalt, ami nem konkrétan kritikákkal foglalkozik, hanem úgymond tájékoztató. Igyekeztem leírni a filmek tartalmát, majd idővel jobban és jobban megfogalmaztam azt, hogy nekem miképp tetszettek, és most ott tartok ahol. Igaz most sem tartom magam kritikaírónak, de amit leírok az színtiszta őszinteség, még ha néha egyes embereknek az nem is tetszik (volt rá csúnya példa - Batman). Később viszont könyvmollyá fejlődtem, és a sok könyvesblog hatására megnyitottam az IzyAnnie-book's nevű oldalamat is. Erre az oldalra egy gépbetegség után nem tudtam felmenni, akárhogy is próbálkoztam, ezért úgy döntöttem összevonom a két blogot. Az ottani bejegyzéseket átmásoltam ide, majd megváltoztattam az oldal nevét a most futó Annie mindenes blogjára. A filmek és könyvek mellett felkerült már egy-két sorozattal foglakozó bejegyzés, továbbá jobban nekigyürkőztem a zenéknek, videóknak és néha a poénoknak is. Szóval olyan lett a blogom, mint egy lomos padlás... de így tetszik.

     Még a karácsonyi posztnál ígértem némi változtatást. Nos, aki legalább háromszor rákattintott a blogomra az utóbbi időben, az láthatja is a változást, ugyanis az oldal új ruhát kapott. Vége a sötét időszaknak, világosodtunk picit. Ez leginkább azért van, hogy a bejegyzések olvashatóbbak legyenek. Szerintem most szemkímélőbb mint a hajdani fekete vagy kék háttérrel.


Új fejlécet is csináltam, amin ugyanaz a Karen Marie Moning idézet díszeleg, de mivel nagyon szeretem azt a Keserű ébredésből kiragadott szöveget, ezért szerintem ez a további változtatások alkalmával is megmarad. Ez életem második fejléce amit csináltam (magamnak, mert előtte szerkesztettem egyet Nicosiának), az első a már ismert, emberekkel telepakolt hatalmas fejléc volt, aminek jobb oldalán Cat és Bones, balján pedig a Tündérkrónikákból ismert Dani, Mac és Barrons feszített. A mostani fejléc inkább a blog tartalmára hívja fel a figyelmet. Hogy tetszik?

Észrevettem néhány hibát. Például nekem nem akar működni a kereső. Próbálgatom ezt a problémát kiküszöbölni, de nem jutok előbbre. Ha esetleg valaki tud ebben segíteni, azt megköszönném. Valamint két oldal sem akar betöltődni (elérhetőségeim és poénsarok), ezért a kereső fölé odabiggyesztem az e-mail címemet, ha esetleg valaki szeretne magánúton is elérni.

     Gondolom a felső blokk nézegetésével észrevettetek egy új oldalmodult, ami "Blogajánló"-ként virít. Nos, láttam már olyan blogot, ahol találkoztam ilyen jellegű bejegyzéssel. Régebben én is kacérkodtam a gondolattal, de mivel nem láttam sehol, így süllyesztettem a projektet, de mivel később találkoztam blogajánlóval, így leporolom az ötletet, és én is nekikezdek ennek a rovatnak. A lényeg, hogy minden hónapban bemutatok Nektek egy nekem tetsző blogot. Ez azért is jó, mert így egyre több érdekes és értékes oldallal találkozhattok. Remélem tetszeni fognak majd a posztjaim. :)


    Másik dolog, amiről titkos említést tettem a karácsonyi bejegyzésnél az nem más, mint a media-addict.hu szerkesztőjének ötlete alapján létrejött esemény, a Magyar Könyvek Viadala. Tibi, ezúton is köszönöm, hogy részese lehetek ennek a projektnek!
Ez egy olyan verseny, amiben nagyban könyvekkel foglalkozó bloggerek, a következő kategóriákban adták le magyar kedvenceikre a voksaikat:

  1. Az év könyve
  2. Az év legszebb szépirodalmi könyve
  3. Az év legjobb szórakoztató regénye
  4. Az év ifjúsági könyve
  5. Az év mesekönyve
  6. Az év írója
  7. Az év írónője
  8. Az év elsőkönyves debütálása
  9. Az év fordítója
  10. Az év legszebb könyvborítója
Az általunk legtöbb szavazatot kapó öt szerző vagy könyv bekerül a fő versenybe, aminek nyerteseit TI választhatjátok meg szavazataitokkal. A verseny további menetéről igyekszem majd tájékoztatni titeket, de hadd mutassam meg nektek a játék legfőbb oldalát valamint Facebook elérhetőségét. Drukkolok, hogy tetsszen Nektek ez a szép esemény, hisz általa egyre több magyar szerző fantáziája által létrejött történetet ismerhetünk meg. Nekem hasznos lesz, hisz elég kevés magyar irodalmat olvasok, de ezen mostantól  igyekszem változtatni.

      

4 megjegyzés:

  1. Szia Annie!

    Nagyon tetszik az új dizájn, tényleg sokkal átláthatóbb lett így az oldal és a fejléc is nagyszerű lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Anna! :)

      Köszönöm szépen, nagy megkönnyebbülés ez nekem, hogy tetszik az új kinézet. :) Ha szeretnéd, neked is csinálhatok egy fejlécet. Már kezdem elég jól kiismerni a képszerkesztőket. Ha érdekel, akkor dobj egy mail-t, és megbeszéljük a részleteket.

      Törlés
  2. Nagyon - nagyon boldog blogszülinapot Neked! :) Remélem, hogy még sokáig olvashatlak. ;)
    És egyet kell értenem az előttem szólóval, remek lett a blog új ruhája! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves vagy, köszi szépen! :)
    Én is remélem, hogy továbbra is érdemes lesz olvasnotok a blogot. :)
    Örvendek amiért tetszik az új ruci, igaz még lenne rajta mit csiszolni, de most jó lesz így is. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...