2015. október 8., csütörtök

Zeneajánló #2

   
     A zene gyógyítja a lelket. A zene az igazi világnyelv... szerintem. Ha jó vagy rossz kedvem van, mindig zenét hallgatok. Ahogy könyvek terén, úgy a daloknál sem válogatok. Maximum műfajon belül, hogy mi tetszik igazán, vagy sem. A környezetem ferde szemmel néz rám a zenei ízlésem miatt, pedig szerintem jófélét hallgatok. Mivel ezzel a poszttal elég rég jelentkeztem, és lusta vagyok nekiállni könyvbeszámolót írni, és amúgy is perpillanat pocsék kedvem van, amit zenével szeretnék orvosolni, ezért úgy gondoltam, mutatok nektek pár olyan dalt, amit mostanában nagyon megszerettem.

DJ Dark & DJ Vianu - Crazy In Love (remix)


     Ki ne ismerné Beyonce híres slágerét, a Crazy In Love-t, főleg azután, hogy az átdolgozott formában lett A szürke ötven árnyalata film egyik legjobb betétdala. Nagyon szeretem ezt a slágert, ez a remix sem hagy hidegen (jaj az a pasihang *.*)



Lindsey Stirling feat. Lzzy Hale - Shatter Me 



     Egy időben nagyon odavoltam a zongoráért, most a gitár a mindenem, imádom a hangzását, akár akusztikus vagy elektromos. Mostanában viszont a hegedű is ugyanúgy, ha nem jobban, elbűvöl.
Lindsey Stirlinget hatalmas művésznek tartom, gyönyörűen játszik, kb két éve vagyok rajongója. A Shatter Me az egyik kedvencem tőle a legújabb albumáról, amiben a Halestorm énekesnője, Lzzy Hale is közreműködik. Lzzy-t hamarabb felismertem a hangjáról, mint a kinézetéről. Nagyon fura ebben a klipben.


Arctic Monkeys - Do I Wanna Know



      Az együttes nevét láttam már itt-ott, de a zenéjüket eddig a dalig nem ismertem. De az már biztos, hogy a Do I Wanna Know után egy életre megjegyzem őket. Ez az idei évem slágere, nagyon bírom az alapot, de a többi is nagyon tetszik.
Mániám, hogyha találok egy kedvenc dalt, akkor rákeresek a szám cover verzióira, hátha találok jobbat, mint az eredeti. Eddig két kedvencem van. Igaz az orogonalt egyik sem übereli, de attól még jók:
Katerine Duska - érdekes ezt a dalt ilyen hangszereléssel hallgatni, viszont nagyon jól szól ez a lágyabb vonal.
Leanne Kelly - amatőr, igen, de amikor először meghallottam a lány szájából a dal címét, elkerekedett a szemem. Ügyes!



Years & Years - Take Shelter



      Ezt a dalt a Youtube véletlenül dobta a szemem elé, és mivel az állóképen ismerős volt a lány, belenéztem a klipbe. Vicces volt a felismerés, hogy az erdei spiné nem más, mint Emily Browning, akit anno nagyon kedveltem. Miközben néztem a klipet, a zene egyre inkább beszivárgott a bőröm alá, és észre se vettem, máris dúdoltam. Azóta is előszeretettel dúdolgatom. A zenei alap iszonyat jó!!!


Sia - California Dreamin'



     Nem vagyok Sia fan. De a héten megnéztem a San Andreas - Törésvonal című filmet (ami az év egyik legjobbja nálam), a végén pedig felcsendült ez a dal. Ha létezik szerelem ember és zene között, akkor én ebbe a dalba már jó pár napja beleszerettem. Gyönyörű énekkel, hangszereléssel együtt.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...