2024. június 24., hétfő

Ludányi Bettina: Teremtett látszat

Forrás


     Egyik barátnőm egyszer azt mondta, szerinte az emberek nem véletlenül találkoznak életük során. Ezzel a meglátással abszolút egyetértek, de én még azt is hozzátenném, az sem véletlen, hogy egy-egy könyv a kezünkbe kerül és úgy az elevenünkbe vág, hogy sohasem felejtjük el. Most így voltam én is Ludányi Bettina Teremtett látszat című regényével.

Kiadó: Álomgyár 
Műfaj: krimi 
Oldalszám: 368
Kötés: puhatáblás 
Megjelenés: 2024
ISBN: 9786156067500

     Érdekel? IDE kattintva megrendelheted! 

     „Segít megélni az érzéseidet, megfogja a kezed, megszorítja, és nem ereszti’” – Könyves Gondolatok

„Tudom, hogy nem cselekedtünk helyesen. Egyikünk sem.”

Az Olivia Ellis által megálmodott Visszatérés Podcast lehetőséget ad a nőknek a traumafeldolgozásra és a lelki újjászületésre. Vannak, akik név nélkül, eltorzított hanggal vállalják történetüket és mondják ki végre hangosan, min mentek keresztül. De mi van akkor, ha valaki mégis ráismer az egyik történet mögött megbúvó nőre? Valaki, aki a traumát okozta…

Egy éjszaka Oliviát megtámadják. Az ügyet Nathaniel Holden kapja, aki hamar rájön: a nyomok egyáltalán nem olyan egyértelműek, mint amilyennek tűnnek. Vajon melyik podcastinterjú fog elvezetni a valódi tetteshez? Ki fog elmerülni a teremtett látszatban, és ki fogja elsőként leleplezni az illúziót: az olvasók vagy a nyomozó?

Ludányi Bettina ismét egy csavaros, lélektani elemekben gazdag történetet tár az olvasóközönség elé. A társadalmi kritikával megfűszerezett pszichológiai regény emberi sorsok és traumák mélységeibe vezet. A manipuláció hálójába keveredve rájöhetünk, hogy tulajdonképpen a való élet is álarcok és játszmák összessége.

2024. június 23., vasárnap

A Bridgerton család - 3. évad

      Legdrágább nyájas olvasók!

Úgy döntöttem, eme értékelés erejéig magamévá teszem Lady Whistledown stílusát és úgy rovom ide soraimat, mintha csak ő tenné. Hogy ez mennyire sikerül nem tudni, az akarat felettébb megvan, aztán majd eldől, hogy eme sorok írója sikerrel járt-e, vagy elhagyja türelme és szemtelenül becsmérelni kezdi a hőnszeretett Bridgerton család harmadik évadát.


2024. június 12., szerda

Leda D'Rasi: Alakváltó krónikák

     Leda D'Rasi Boszorkánydinasztia univerzumát a kezdetektől van szerencsém figyelemmel kísérni, ami rettentő jó érzéssel tölt el. Az írónő bizalma megtisztelő és mindig elfog az öröm, amikor megemlíti, hogy új könyvön dolgozik, pláne, ha még fel is kér előolvasásra. Így történt meg az is, hogy az első könyvben megismert alakváltókról szóló spin-off, vagyis az Alakváltó krónikák még megjelenés előtt az olvasómon landolt, amiért az írónőnek ezer hála és köszönet! 

Kiadó
: Mogul 
Sorozat: Alakváltó krónikák #1
Műfaj: fantasy 
Oldalszám: 488
Kötés: puhatáblás 
Megjelenés: 2024
ISBN: 9786156170903 

     Érdekel? IDE kattintva megrendelheted! 

     Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Megtörténik, aminek soha nem lett volna szabad: Lazarus, az alakváltók királya beleőrül
menyasszonya elvesztésébe. Öccse, Ruehl fejére kerül a korona, aki fáradhatatlanul küzd fivére életben maradásáért, mert hiszi, hogy egy napon visszatérhet az őt megillető helyre. Addig azonban hosszú az út, és Ruehl számára nem csupán Lazarus lehetetlennek tűnő felépülése jelent kihívást. Az udvarban megbújó áruló, az egyre erősödő külső fenyegetés, tragédiába forduló döntések sora és egy sorsdöntő csata is próbára teszik.
Csekély az esély a győzelemre. Az alakváltók kitartása azonban legendás, és ezt be is bizonyítják.
A Boszorkánydinasztia sorozatban megismert nemzetség – eddig el nem mondott – sötét időszakának részleteit fedjük fel az olvasó előtt. Az alakváltók vészterhes évszázadait, amelyek – a Dinasztia-rajongói mind tudják – megérdemeltek egy saját történetet…

2024. június 10., hétfő

Cora Reilly: Kötelék

    Cora Reilly A maffia végzete sorozatának kezdőkötete, a Becsület, felülmúlta minden várakozásomat. Igaz gyorsabbnak tűnt a történet, nem éreztem olyan kellemesen terjedelmesnek mint anno A vágy hatalmát, de ez egyáltalán nem okozott gondot, mert úgy sodort magával minden egyes fejezet, mint a sebes folyó. Ezért természetesen nagyon vártam, hogy a sorozat újabb részébe is belevethessem magam, de apró meglepetésként ért, hogy az első kötetben bővebben megismert vörös boszi Gianna és a "csibész" Matteo helyett a második rész, a Kötelék, nem azokról szól, akikről olvasni szerettem volna. De nem baj, mert a magas molyos százalék előre megnyugtatott, hogy a két özvegy, Valentina és Dante története sem piskóta. 

Kiadó
: Álomgyár  
Sorozat: A maffia végzete #2
Műfaj: dark romance, romantikus, erotikus
Oldalszám: 318
Eredeti cím: Bound by Duty
Kötés: puhatáblás 
Megjelenés: 2024 (eredeti megjelenés: 2015)
Fordító: Medgyesi Csilla
ISBN: 9789635707485

Érdekel? IDE és IDE kattintva megrendelheted!

     Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Ha ​szereted a maffiatörténeteket, akkor ragadd kézbe ezt a sorozatot!” – Totally Booked

„Imádtam, érzelmek sorát váltotta ki belőlem.” – Truly Legendary

Két özvegy, egy új szerelem
Dante Cavallaro felesége négy éve halt meg, de emléke még mindig szívében él. Azonban a chicagói maffia történetének legfiatalabb vezetőjeként nem tűnhet gyengének, ezért kötelességének érzi, hogy újraházasodjon.
Valentinát választják ki neki. Ő is elvesztette a házastársát, de az ő frigye mindig is csak látszat volt. Elhunyt hitvese titkainak súlya a mai napig nyomja a vállát, de meg kell védenie halott férje becsületét és saját magát is.
Dantéval való esküvője miatt a hazugságok várát összeomlás fenyegeti… Csakhogy a férfi tudomást sem vesz róla, ezért félelme és zavarodottsága hamarosan dühvé válik.
A nő belefáradt abba, hogy semmibe veszik. Elhatározza, hogy elnyeri a maffiavezér figyelmét és vágyát, még akkor is, ha szívét nem tudja megszerezni, hiszen az örökké néhai kedveséért dobog. Vagy mégsem?

A USA Today bestsellerszerző Cora Reilly regényében összetört lelkek forrnak egybe a vágy és szenvedély tüzében.

„Valentina és Dante az egyik kedvenc párom a sorozatban.” – The Literary Rebel

„Egy erős női főszereplő és egy dögös alfahím.” – Everywhere & Nowhere

2024. június 8., szombat

Monos Anett: Szenvedélyes hadviselés

     Az idei évem olvasmányait leginkább magyar szerzők történetei uralták, amit nem bánok, mert sok minőségi sztorival lettem gazdagabb, valamint olyan írókat ismerhettem meg, akiknek nem csak regényeik értékesek és érdekesek, de ők maguk is. :) Így történt meg az, hogy a Jóisten összehozott Monos Anett írónővel, a Skarlát Kiadó egyik üdvöskéjével, akit amúgy a C&H Projects keretein belül már sikerült megismernem novellástúl, viszont az új kiadójával már terjedelmesebb történetet csapott le a regényvilág asztalára, aminek előolvasására szemtelenül jelentkeztem.
Nem mondom, hogy a Szenvedélyes hadviselés 564 oldalt számláló hossza nem rázott meg egy hangyányit, de jól felkötöttem a bugyit, teletöltöttem a kávésbögrémet - többször is - és ahol csak tudtam, veszettül olvastam a történetet.

Figyelem, az értékelés csúnya szavakat tartalmaz. Én szóltam! És elnézést. :) 

Kiadó: Skarlát 
Sorozat: Gyűlöllek szeretni #1
Műfaj: New Adult (NA) 
Oldalszám: 564
Kötés: e-könyv 
Megjelenés: 2024. június 13.
Borító: Kocsondi Nelli
ISBN: 9786156781000

     Érdekel? IDE kattintva ingyen letöltheted! 

     Besztercy Bálint bokszedző, az egyéjszakás, fájdalommentes kapcsolatok híve. És jól érzi magát a bőrében. Egészen addig, amíg egyik napról a másikra a nyakába nem szakad az edzőterem vezetése, és veszélybe nem kerül a megélhetése. Ezért kényszerű döntést hoz: felad egy hirdetést, hogy lakótársat keres. Ám a lány, aki a hirdetésre jelentkezik, összekuszálja Bálint életét. Pont, ahogy nyolc évvel ezelőtt.

Petrás Adri egy bántalmazó kapcsolatból menekül Budapest túlfelére, egy olcsó albérlet és a biztonság reményében. A nyolcadik kerületben azonban egykori ellenségével, Bálinttal találja szemben magát. Ismét a táncba menekül, hátha megnyugvásra talál. Pont, ahogy nyolc évvel ezelőtt.

Két ellenség.
Egy közös lakás.
Régen osztálytársak.
Most lakótársak.
Fojtó múlt.
Vágytól terhes jelen.

Mi történik, ha két szenvedélyes, makacs, tűzről pattant ember egy légtérbe kerül? Garantált az apokalipszis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...