2022. április 29., péntek

Vi Keeland: Hívatlan vendég

  

     Vi Keeland azon szerencsés szerzők közé tarzozik, akinek nevét több magyar kiadó is kihúzta a kalapból. Főként erotikus romantikus szórakoztató regényeket ír, amely kategóriát egy ideje nem igazán erőltettem. Viszont a Hívatlan vendég szemrevaló borítója és igazán jó chick-lit sztorit ígérő fülszövege, maci módjára húzott be a málnásba, és a beharangozója óta szemeztem is a regénnyel. És amint látjátok, végül össze is ismerkedtünk.

Kiadó
: Álomgyár
Műfaj: chick-lit, romantikus, erotikus
Oldalszám: 396
Eredeti cím: The Invitation
Kötés: puhatáblás 
Fordító: Márton Andrea
Megjelenés : 2021
ISBN: 9789635700851


     „Megszállottan ​imádom!” – Natasha Madison USA Today bestsellerszerző

Hudson Rothschildot egy esküvőn ismertem meg; a város egyik legmenőbb helyszínére szólt a váratlanul érkezett meghívó. Hudson volt az egyik násznagy, és biztos, hogy a legdögösebb pasi, akit valaha láttam. Felkért táncolni, és működött a kémia. Nagyon egymásra találtunk, és iszonyatosan jól éreztem magam a társaságában. Azonban amikor Hudson rájött, hogy nem az vagyok, akinek mondtam magam, egy csapásra véget ért a móka.
Ugyanis nem én voltam a meghívott, hanem a volt lakótársam, aki lelépett az éjszaka közepén, és nagylelkűen otthagyta nekem az érvénytelen lakbércsekkjeit. Azt gondoltam, tartozik annyival, hogy a nevében részt vehetek egy puccos bulin.
Amint lelepleztek, nem tudtam elég gyorsan elszelelni. Ahogy az ajtó felé rohantam, felkaptam néhány üveg drága pezsgőt az asztalokról, miközben a jóképű, dühös násznagy a nyomomban volt. Odakint beugrottam egy taxiba. Ahogy elindult, a szívem vadul vert, de megúsztam a kalandot.
Legalábbis azt hittem, mígnem rájöttem, hogy a mobilomat otthagytam az asztalon.
Vajon ki találta meg?

A New York Times bestsellerszerző, Vi Keeland a tőle megszokott pikantériával és fergeteges humorral meséli el egy nem mindennapi románc történetét, ahol az őrületes megismerkedés csak a jéghegy csúcsa. A regény #1 Wall Street Journal és USA Today bestseller lett, és felkerült az Amazon legkelendőbb könyveinek listájára.

„Könnyed, szexi, szédítő és dekadens.” – Bookgasms Book Blog

„A nevetéstől kicsordultak a könnyeim, és a szívem összetört – egyszerűen letehetetlen!” – Keri Loves Books

"Nagy kár, hogy a boldog pár nem tartozott a barátaim közé, mert az egyik tanú őrületesen jóképű volt. Elképzeltem, hogy Livi - így neveztem magamban a menyasszonyt - összehoz az új férje barátjával. De a mai este kamu volt, én pedig nem egy Hamupipőke-meséből libbentem ki."
     A fülszöveg után bevillant, hogy ez egy modern kori Hamupipőke retelling akarna lenni? Egy apró hümmögés után a könyvre nézve rávágtam "oké, benne vagyok!"

A szinopszis csodálatosan bevezet a történetbe, úgyhogy érdemes elolvasni, talán még annyival egészíteném ki, hogy főhőseink hamarabb találkoznak mint gondolnánk, de ez újabb kényes szituációt szül, amiben a telefon helyét átveszi egy napló. 
"Ezek a szemek most úgy olvastak az arcomból, akár egy könyv lennék."
"A bűnösen szexi pasi illata ugyanolyan megkapó volt, mint a külseje. Ez a párosítás számomra mindig is végzetesnek bizonyult."
Olyan derűs hangulat fogott el olvasás közben. Persze együtt éreztem főhősnőnkkel, Stellával, akárhányszor kényes szituációba keveredett és égett mint a rongy, de rendre elmosolyogtam magam. Valahogy könnyed, gördülékeny volt az írásmód, gyorsan haladtam vele és jólesett olvasni. Ehhez persze kellett a poénos alapsztori mellett a lendületes cselekményvezetés, valamint a többségében kellemes karakterek, akik még több színt vittek a történetbe. 


Az eromantikus sorozatok legtöbbjéből nem hiányozhat egy meleg, legjobb barát. Ez itt is pipa, Stella legjobb barátja, Fisher személyében, aki egyre inkább belopta magát a szívembe. Leginkább bohókás jellem, de vannak komoly, felemelő pillanatai is. 
"Ne feledd: ha pozitívan gondolkodsz, pozitív dolgok fognak történni veled."
"- Furcsa madár vagy te, Stella Bardot, ugye tudod? 
- Mondja ezt a pasi, aki a banánról leszedett matricákat a ruhásszekrénye belső ajtaján gyűjti!"

Bezzeg Hudson öribariját nem vontam volna a keblemre, sőt, már az első pillanattól kezdve fura érzésem volt vele kapcsolatban. 

"Egy évvel ezelőtt gyűrűs menyasszony voltam, hat számjegyű összeget kerestem a szuper munkahelyemen, annyi félretett pénzem volt huszonhét évesen, amennyit a legtöbb ember negyvenéves korára sem tud félretenni, és egy izgalmas, új vállalkozásról álmodoztam. Most a vőlegényem valaki más jegyese, csóró munkanélküli vagyok, és az izgalmas, új vállalkozás Domoklész kardjaként függött a fejem felett."

Főhősnőnkről, Stelláról egyből a Cserebere szerencse című film jutott eszembe, ahol az ultramázlista lány egy estélyen megcsókolja a lúzer srácot, és attól kezdve a lány lesz az univerzum legbalszerencsésebb embere. Stella is hasonló cipőben járt, bár ő nem csókolt meg senkit, a csapássorozat egyszerűen csak jött, de a dominóeffektus mégsem szegte kedvét túl sokáig, mert mindig képes volt meglátni az életben az örömöket, még a legapróbbakat is, és ez az optimizmus engem is feldobott. A különleges orrú parfümőr lány és Fischer rögtön belopta magát a szívembe, viszont ez ügyben főhősünk, Hudson, megizzadt egy kicsit. Hamar kiderült róla, hogy eléggé fafej típus, mondjuk volt rá oka, de személy szerint haragszom arra a felfogásra, miszerint ha egyvalaki becsapott, a többitől automatikusan megtartom a két lépés távolságot. Szerintem mindenkinek jár egy esély, mert sosem lehet tudni, végül kinek a társaságától fosztja meg magát az ember. Stella és Hudson pont a múltbéli dolgok miatt kerülgette jó sokáig egymást, de még nem kibírhatatlan ideig fosztottak meg a vágyott romantikus pillanatoktól.

" - Csak azért, mert megégettem magam, még hiszek az igaz szerelemben."

Eleinte jól működött köztük a kémia, de aztán a közös munka és még néhány gubanc elfújta a tüzet. Sokáig kellett várni, hogy ismét lángra kapjon köztük valami, de mindig ott volt a szikra, úgyhogy aki a lassan égő románcokat kedveli, az szeretni fogja ezt a történetet.
Nagyrészt az üzleten volt a hangsúly, ami nagyon jól van leírva, látszik, hogy Keeland ért a szakmához. De mégsem vitte el az üzleti ez meg az a sztorit, mert mellette sétált a főhősök közt megbújó kémia, és sokszor még a huncut humor is bekacsintott. Amikor pedig végre igazán kezdett kibontakozni a romantikus szál, olvadoztam, jó volt látni, ahogy Hudson levedli a páncélruhát és szabad utat enged az érzéseinek. 
"Te nem olyan nő vagy, akinek szüksége van egy férfira. Olyan nő vagy, akire egy férfinak van szüksége."
Ez a Hudson, ha elkezd bókolni... hjaj. 
"- Azt hiszem, én az utóbbi egy-két évben azért nem tudtam boldog lenni, mert az életemben nagyon sok minden máshogy alakult, mint ahogy azt elképzeltem. Kénytelen voltam elengedni azt az életet, amit magamnak kigondoltam, azért, hogy képes legyek új fejezetet nyitni."
"... a legelső találkozáskor én még úgy gondoltam erről a nőről, hogy a felkegekben jár! Most, pár hónappal később döbbenek rá, hogy ő az, aki két lábbal áll a földön, és én vagyok az, akinek még nagyon sokat kell tanulnia. Mi több, abban reménykedem, hogy amikor írni kezdi ezt az új fejezetet, nekem is fontos szerepet szán benne!"
"- Örülök, hogy megvártál! 
- Tudtam, hogy rád érdemes várni."

Összesítés: az első Vi Keeland olvasásom elég jól alakult. A történet érdekes volt, szórakoztató, a főszereplők szimpatikusak, főleg Stella, de Hudson is eléggé a szívemhez nőtt a végére. Meglepő volt, hogy mennyi érzelmesség bújt meg benne.

A történet idővel szeretett volna csavaros és meghökkentő lenni, de hasonló fordulatokkal találkoztam már más könyveknél, így nem lepett meg szinte semmi, és a bizonyos naplós morzsákat is hamarabb felcsipegettem, mint főhősnőnk. De a végeredményen nem változtatott, azért ahol a helyzet megkívánta ott elszorult a szívem, egy ember oka miatt pedig felment bennem a pumpa.

A történet romantikus része lassan csordogáló volt, de nagyon tetszett, hogy a főszereplők nem ugrottak a dolgok közepébe, viszont az erotikus részek... hát, nem volt rossz, de olyan nagy durranás sem. Inkább érzelmileg akart nagyot alakítani a regény, ami a kikövetkeztethető csavarok ellenére nekem mégis bejött, úgyhogy a közeljövőben még biztos olvasni fogok az ítónőtől. 
Addig is ezt a történetet, 

AJÁNLOM

A könyvet köszönöm az Álomgyár kiadónak! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...