2020. július 23., csütörtök

Féléves Könyves Kiakadás Tag 2020



     Kedvem szottyant öt év után újra kitölteni a Tag-et. :)

1. A legjobb 2020-as olvasmányod.
 
     Abszolúte Lorraine Heath: A herceg szeretője. Imádtam minden sorát. Olyan borzongatóan jóleső érzés volt olvasni, mint anno a Csábítás kilenc szabályát. 
Erős főhősnő, elbűvölő főhős, akik közt roppant jól működött a kémia. A cselekményvezetés is nagyon tetszett, biztos hogy többször olvasós.





2. Legjobb folytatás, amit 2020-ban olvastál.
    
      Angela Marsons: Holt lelkek
Nem közvetlen folytatás, mert ez a Kim Stone sorozat hatodik kötete, de még milyen. Nyomasztó, hátborzongató, tele titokkal és jól megkomponált cselekményvezetéssel. Néha egy-egy szereplőtől felszaladt a szemöldököm, de a szemet gyönyörködtető borító elfeledteti velem ezt a keserű pirulát.





3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de nagyon szeretnél.


 
      Elizabeth Hoyt: A bűn hercege és a Suzanne Collins: Énekesmadarak és kígyók balladája c. könyvek.
Nagy rajongója vagyok mindkét írónőnek.
Hoyt a Maiden Lane sorozatával nyűgözött le, úgyhogy természetesen nagyon vártam az újabb részt, ami a tizedik könyv. Pár napja sikerült beszereznem, és amint végzek Alwyn Hamilton: A vég hősnőjével, már kezdem is. (mire kimegy a poszt, már javában olvasom is)
Collins Éhezők viadala trilógiája is nagy kedvencem, úgyhogy nagy örömmel fogadtam az előzménykötetet, ami Snow elnök fiatalkori énjéről szól. Igaz, az alapsorozatban nem szerettem az öreget, de kíváncsi vagyok erre a kötetre, a polcomon a helye.



4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére.
  
     Colleen Hoover: Verity
A velünk véget ér és a Hopeless könyvek után úgy határoztam, az írónő összes regényét szeretném elolvasni. A Verity más besorolást kapott mint az eddigi könyvek, vagyis kristály pöttyös lett, ami a thriller gyűjteményt jelenti, és mivel kedvencem a műfaj, ezért ebből is szeretnék egy saját példányt.


5. Legnagyobb csalódás.
     T.M. Frazier: King
Annyi reményt fektettem ebbe a könyvbe. De már megint sokat adtam a magas százalékra. Most meg itt vagyok leforrázva, mert nem tetszett. 
A sztori nagyja tele van káromkodással, majd mire azt hittem a csúf beszéd miatt 18+-os, jött két pofon, ami után csak pislogtam. Főleg az egyikre, ami nagyon hatásvadász volt, gondolom csak megakart hökkenteni az író - jelentem sikerült is -, de ami hatástalan volt az egyik szereplő lelkivilágára.
Az alapsztorival nem volt bajom, de a cselekményvezetés és a szereplők nem jöttek be. Kivétel Preppy, ő számomra az egyetlen értékelhető karakter. Ettől függetlenül elfogom olvasni a folytatást, mert vannak kérdéseim, és szeretnék rájuk választ kapni.


6. Legnagyobb meglepetés.
     
     Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Már előrendelési státuszában szúrtam ki magamnak ezt a könyvet. Tetszett a borító, és a fülszöveg is nagyon hangzatosnak tűnt. De néhány molyos értékelés után elkezdtem óczkodni a könyvtől. Azt gondoltam brutális lesz, meg leginkább a szexen lesz a hangsúly. Végül mégis elolvastam, és még mindig próbálom felkaparni az állam a padlóról. Amitől tartottam, az mind kulcsfontosságú szerepet kapott, de mellette volt jó pár olyan részlet is, ami miatt nagyszerű egészet alkotott a történet. Nem mondom, hogy hibátlan, és ez lett az év olvasmánya, de lehidaltam tőle. Maximálisan lekötötte a figyelmem, nagyon izgalmas, feszültséggel teli, Jane jófajta karakter, és a történetben lévő csavarok nagyon ütősek.



7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új).

     Lorainne Heath
Rengeteg könyve látott már napvilágot a magyar könyvpiacon is, de A havishami ördögfiókák csábító borítói kellettek ahhoz, hogy felfigyeljek rá. Jaja, nagy borítófan vagyok. Viszont itt a  történetek sem okoztak (nagyrészt) csalódást.

Heath történetei fogamra valóak, tetszik ahogy szövi a szálakat, szimpatikusak a főszereplői, és a stílusa is nagyon olvasmányos. Csak ajánlani tudom!



8. Legújabb könyves szerelem.
 
     Hmmm talán Preppy a Kingből. Durva azt állítani, hogy szerelem szövődött kettőnk közt, de tagadhatatlan, vonz ez a rosszfiú.





9. Legújabb kedvenc karakter.
    
      Minerva Dodger - A herceg szeretője
Szeretem azt a fajta hősnő típust, amit Minerva képvisel. Nem népszerű, nem a leglenyűgözőbb, mégis a felszín alatt elbűvölő, karakán, erős karakter - ezeket a jegyeket pedig szép lassan elővarázsolja magából, amik miatt mindenki láthatja, hogy mennyire félreismerték, alulértékelték. Rút kiskacsából hattyúvá lesz, kívül-belül. Ezt a klisét sosem fogom megunni.



10. Egy könyv, amin sírtál.

     A King alatt megtörtént, hogy itt-ott elfutotta a szemem a könny, de nem sírtam.



11. Egy könyv, ami boldoggá tett.
     
     Veres Attila: Éjféli iskolák
Örültem, hogy a végén egy elég jó novellával zártam a könyvet. Hozzátenném, a novelláskötet eleje tetszett, de később nagyon-nagyon untam, úgyhogy az utolsó történet volt az én mentőövem.





12. Kedvenc filmes adaptáció, amit az idén láttál.

     Éjjeli napfény
Ez egy nagyon cuki, de ugyanakkor egy nagyon szívszorító film.
A történet… keserédes. A szereplők nagyon tetszettek! A színészek nagyon át tudták adni az érzelmeket, ezért is jött be annyira a film. A zenék… ráfoghatjuk, hogy jó. Katie hangja annyira nem varázsolt el, de a filmhez passzoltak a dalai.

Nem igazán szeretek előbb adaptációt nézni aztán elolvasni a könyvet. De ezt a történetet elakarom olvasni.





13. Kedvenc értékelés, amit az idén írtál.

     Nincs.



14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál).

     Jeaniene Frost: A sírcsapda
Nagyon drukkoltam, hogy a KMK az eredeti borítóval hozza a Cat és Bones sorozat hatodik részét, és szerencsére így is lett.
Nagyon tetszik ez a borító, a sorozat legszebbje, naná, hogy a könyvespolcom egyik ékessége.



15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?

     Inkább nem merek előre listát gyártani magamnak. Majd olvasom azt, amihez épp kedvem támad.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...