2019. április 17., szerda

CJ Roberts: Seduced in the Dark - Megigézve a sötétben


     Ezt a könyvet anno elég nehezen sikerült beszereznem. Ide kattintva elolvashatjátok az apró okot, hogy miért. De végül annál nagyobb volt az öröm, hogy végül sikerült megszereznem. Aztán fel is tettem a polcra, majd néhány évig hagytam porosodni. Végül ez is bekerült a polctörléses példányok közé. És te jó ég, micsoda kedvencet avattam!

Kiadó:  Könyvmolyképző
Kiadói sorozat: Rázós könyvek
Sorozat: Sötét páros #2
Műfaj: Dark Romance
Oldalszám: 480
Eredeti cím: Seduced ​in the Dark
Kötés: puhatáblás
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
Megjelenés: 2015 (eredeti megjelenés: 2012)
ISBN: 9789633993514


     A The Dark Duet második kötete – a Captive in the Dark izgalmas, bizsergető, mozgalmas folytatása.
Mi a bosszú ára?
Calebet egy titokzatos pakisztáni férfi tartotta fogva szexrabszolgaként. Kiszabadulása óta olyan adósságot cipel, amit csak vérben lehet visszafizetni.
Az út hosszú és bizonytalansággal teli, de Caleb és Livvie számára minden véget ér.
Vajon Caleb képes odadobni a szeretett nőt a bosszú kedvéért? Vagy meghozza a végső áldozatot?


"Légy észnél! Vívd meg azokat a csatákat, amiket megnyerhetsz, és fogadd el azokat, amiket nem. Így éled majd túl."
     Szeretem ennek a sorozatnak a borítóit. A második részé különösen tetszik, mert ezen érzékiség érződik, amíg az elsőt és a harmadikat nézve inkább a kiszolgáltatottság és fájdalom.

A második rész jóval vaskosabb mint a többi kötet, jól is van ez így, volt miben hosszú napokon keresztül elmerülni.
"Nagyot nyelek. Nem akarok sírni többé. Nem tudom, mit akarok - Caleben kívül. Szerintem boldogan visszatérnék a kastélyba, ha megint Calebbel lehetnék. Újra átélném az egészet. Tudom, hogy ez nem egészséges, és aggódom, hogy talán - de csak talán - igaza van Reednek meg Sloannak. Talán elbaszódott az agyam, és az érzéseim nem is valósak."
A történet elég érdekesen kezdődik. Ugrunk egy nagyot az időben, ahol Livvie már egy biztonságos helyen van, ahol a rendőr Reed próbálja kibogozni a lánnyal történt dolgokat, valamint egy Sloan nevű pszichológus igyekszik segíteni főszereplőnknek, mert úgy tűnik, Livvie-re ráfér a segítség. Valljuk be ez nem csoda, hisz az első rész sem volt egy fáklyásmenet, pedig nem is volt túlságosan hosszú, akkor ez a megtermett könyv miket tartogatott Cicának és nekünk?

Az írónő nem volt rest, bumm, beledobja olvasóját a mély vízbe. És milyen jól tette a kis rafinált. Mennyire izgalmasabb volt a végétől kezdeni a sztorit, és úgy visszafele szedegetni a morzsákat, hogy végre összeálljon a teljes kép a történetről.

Nagyokat pislogva kérdeztem magamtól, hogy mi történt Livvie-vel, hogy került oda ahol most van, hol van Caleb és mi a franc? Lelkesen olvastam tovább, információra éhesen.

A sztori két idősíkon van elmesélve:
1) a jelen, ahol a lelkileg összetört Livvie-t próbálják összerakni és kikérdezni, hogy mégis mi történt vele.
2) a jelen fejezeteit felváltja a múlté, amiben Cica kiképzése továbbra is folyik, de Calebet kétségek gyötrik, mert egyre közelebb kerül a lányhoz.
"Minden ügynöknek van egy ügye, ami kísérteni fogja. Neki Olívia és az ő Calebje jutott."
A jelen fejezetei lehengereltek. A megtört Livvie szabadszájúságával, meg ahogy minden alkalmat megragad, hogy provokálja a hozzá kirendelt Reed-et, nagyon meglepett. Furcsa volt ez a lány, de nem taszított, inkább még kíváncsibb lettem a vele történtekre. De nem csak ő tartogatott érdekességeket, mert Reed sem volt az az egyszerű fajta, és Sloan is okozott meglepetés.


De az egész könyvnek a múltbéli fejezetek volt az igazi mozgatórugója.
Caleb hozzáállása a lányhoz, ahogy próbálja átformálni, túlélővé változtatni ahhoz a beteg világhoz, amiben él, az idegörlő volt.
Néha utáltam érte, máskor meg próbáltam megérteni, de nem is tudom ment e vagy sem.
Egyre jobban belemerültem a könyvbe, egyre több mindent tudtam meg Calebről. A múltjáról, a Rafiqhoz kötő hűségéről, a személyiségéről, az érzéseiről, aztán bevillant, hogy ennek az egész történetnek nem is Livvie az első számú főszereplője, hanem Caleb. A lány sem elhanyagolható, ez tény. De Caleb saját története annyira zsigerig hatol, annyira felzaklat, hogy néha meg kellett állnom picit és csak bámultam ki az ablakon és elmerengtem, milyen mocskos világ ez, mennyi borzalom vesz minket körül, és milyen gonoszság burjánzik az emberekben, ahol nem számít nekik senki és semmi, csak menetelnek előre kegyetlen céljuk felé, és nem szégyellnek röhögve életeket tönkretenni, akár egy gyerekét is. Borzalom, egyszerűen borzalom. Caleb élete egyszerűen borzalom. De az útjába került Livvie, és minden megváltozott. Lehull a lepel a múlt titkairól, a mocsokban szárba szökken valami szép, ami lassan nem szükség, hanem olyan "sz" betűs érzés, amit alig merünk kimondani, nehogy eltűnjön, vagy valaki belepofátlankodjon és tönkretegye.


A lapokat átitatja az erőszak, és a brutalitás. De Caleb és Livvie, amikor egyedül vannak a sötét szobában, akkor valami megváltozik
Az olvasó szívesen van velük abban a szobában. Csendes figyelő, Isten őrizz, hogy valaki megzavarja őt olvasás közben, mert nem akar lemaradni egyetlen érzelmes pillanatról sem. Egyetlen elsuttogott szóról sem. Ami lehet, hogy fáj. Vagy a magasba emel, reményt ad. Szabadulásra, szerelemre. Megy a drukk Livvie szabadulásáért. Megy a drukk Caleb változásáért. Aztán már csak arra ocsúdunk fel, hogy a borzalmakat felváltják a tiszta érzelmek, mindent elönt a vágy, a szenvedély, és végül látunk két fiatalt, akikre mi olvasók már rámerjük mondani, hogy szerelmesek. És ez a sötét, kiszolgáltatott történetnek induló könyv átváltozik egy bonyolult romantikus regénnyé.
Az első könyv után azt mondtam, nekik nem lenne szabad együtt maradniuk. Most már azt mondom, csak együtt lehetnek egészek, és nem akarom elfogadni, hogy külön úton járjanak. És a végén ott az epilógus ami után csak annyit mondhatok hjajjj...

10/10

  • Még több képért kattintsatok IDE!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...