2019. február 10., vasárnap

Angela Marsons: Vérvonal


     Újból rám ijesztettek a sorozatot olvasók, amikor véleményükben elmondták, hogy ez a kötet szerintük nem lett a legjobb, főleg mert a második részben megismert pszichiáter, Alexandra Thorne díszeleg a gonosz címszerepében. Aztán elolvastam a történetet, és azt kell mondjam, nekem ez tetszett.

Kiadó: General Press
Sorozat: Kim Stone #5
Műfaj: krimi
Oldalszám: 352
Eredeti cím: Blood Lines
Kötés: puhatáblás/füles, kartonált
Fordító: Őri Péter
Megjelenés: 2018 (eredeti megjelenés: 2016)
ISBN: 9789634521914


      Deanna Brightmant egyetlen pontos, szívet ért szúrással gyilkolták meg. Az egykori szociális munkás holttestére egy meglehetősen rossz környéken találnák rá, ezért a bűntény sokaknak egy balul sikerült rablótámadásnak tűnik. Kim Stone nyomozó azonban nem elégszik meg az egyszerű magyarázatokkal.
Amikor nem sokkal később egy kábítószerfüggő, fiatal lány holttestére bukkannak a korábbi áldozatéval megegyező sérüléssel, a nyomozó már biztos abban, hogy egy hidegvérű sorozatgyilkost kell keresniük. De milyen nyomon indulhatnak el, ha látszólag semmi sem köti össze az áldozatokat?
Ám Kim Stone-nak nem csak a rejtélyes gyilkosságsorozat ügyét kell megoldania. Egy váratlan levél ugyanis meglehetősen fölzaklatja az életét. Dr. Alex Thorne pszichiáter már egy korábbi esetnél is kis híján az őrületbe kergette, ezúttal pedig a börtönből nyúl Kim után, a legérzékenyebb pontján támadva a felügyelőt, akinek így ismét szembe kell néznie a testvére gyilkosával: a saját anyjával.


"Kim még a munkája során sem gyakran használta a "gonosz" kifejezést. Túlságosan felszínesnek találta, az emberek túl gyakran használták olyanokra, akik valamilyen bűnt követtek el. Alex Thorne esetében azonban a kifejezés messze nem tükrözte a nő szörnyűséges természetét."
     Angela Marsons nem tudta elengedni a pszicho pszichomókust, Alexet, aki az Ördögi játszmákban, bántalmazott áldozatok elméjével játszadozott, saját szórakoztatására mindaddig, amíg kedvenc detektívfelügyelőnk, Kim Stone, le nem fülelte a bájos mosolyú szőkeséget. De miután rács mögé juttatta a nőt, Alex nem adta fel kedvenc foglalatosságát, és eltökélte, ha másként nem, akkor a börtön falain belül, de megtöri Stone-t, akinek legnagyobb gyengesége, a gyötrelmes múlt.


Én bírtam az alexes fejezeteket. Igazán körmönfont nőszemély, nem bántam, hogy még egy könyv erejéig foglalkozott vele az írónő. Viszont azért remélem, most már a rács mögött hagyja rohadni, és többször nem ad neki főszerepet.
Szerencsére az írónő nem csak Alex-el bonyolította a történetet. Ezúttal is kaptunk egy gyilkossági esetet, amit még pár áldozat követett, és még egy gyilkos-nézőpontot is néhány fejezet erejéig, ami jól összezavart. Olvasás alatt folyamatosan kattogott az agyam, próbáltam összeilleszteni a mozaikokat, de nem sikerült előre kitalálnom szinte semmit se, így a meglepetésnek szánt csattanók valóban ütöttek.



Összesítés: az ötödik Kim Stone kötet sem hagyott unatkozni. Marsons továbbra is érdekes ügyekkel próbálja elérni, hogy belém hűljön a vér, ami legtöbbször sikerül is neki. Nyomozócsapata egyre inkább közelebb kerül hozzám: a tüskés Kim, a megfontolt Bryant, a számítógépzseni Stacey, és a folyton bizonyítani akaró Dawson.

Ezúttal két eltérő történetszálat kaptam, régi sérelmekkel és pszichopata játékkal vegyítve, amik felértek egy adrenalinfröccsel. Mindkét szál érdekfeszítő volt! Részemről jöhet a következő rész.

8/10

 A könyvet köszönöm a General Press Kiadónak!
      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...