2015. szeptember 20., vasárnap

Cover Reveal #2 Erik Larson: Fenevadak kertje


     Már láthattátok a blogon az első borítóleleplezős bejegyzést, remélem örültök, mert most jön a második felvonás, amiben Erik Larson: Fenevadak kertje című II. világháborús regényéről rántom le (én is) a leplet.

Erik Larson: Fenevadak kertje

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: In the Garden of Beasts
Fordító: Lengyel Tamás
ISBN: 9789633990629
Várható megjelenés: 2015. ősz

     A Fenevadak kertjét nemcsak a korszak feszültséggel teli légköre járja át, de feledhetetlen képet kapunk a bizarr Göringről és a látszólag lehengerlő, de valódi lényét tekintve vészjósló Goebbelsről. Larson olyan hitelesen és életszerűen ábrázolja az eseményeket, hogy szinte szemtanúi lehetünk ennek a meglepően sokszínű és bonyolult időszaknak. Az eredmény lenyűgöző, nem lehet letenni a művet, amely kitüntetett figyelmet szentel annak a kérdésnek, vajon miért nem ismerte fel a világ a komor fenyegetést, amit Hitler jelentett mindaddig, amíg Berlint és Európát el nem borította a vér és a borzalom.


     S. m.: többször említettem már néhány bejegyzésemben, hogy háborúellenes vagyok. Sajnos a mai napig mégis olyan világban élünk, ahol az emberek pusztítják egymást, legfőképp a hatalomért. Mégis, amikor a kezembe akad egy háborúról szóló könyv, valahogy hajt a kíváncsiság, és elakarom olvasni.
Ki az aki ne tudná, ki volt Hitler. Örökre beírta magát a történelembe. A tettei, a hazugságai, megszámlálhatatlanul sok ember életébe került, ami borzalmas; mi maiak pedig, akármi is történt az "uralma" alatt, egyre többet szeretnénk megtudni az akkori időkről. Erik Larson regénye pedig pont ebbe az időszakba kívánja elkalauzolni az olvasót, a kezdetekhez, amikor Hitler letarolni készült a fél világot.
A történetre nagyon kíváncsi vagyok, a borító pedig kellően figyelemfelkeltő ahhoz, hogy megakadjon rajta a szemem, és több időt szenteljek a tartalomra.

Ha úgy gondoljátok, hogy ez a Ti könyvetek is, akkor az alábbi linkekre kattintva előjegyezhetitek:

- Kartonált

Tegyétek kívánság vagy várólistára a Molyon!  

A hatvanegy éves Eric Larson New York Times bestseller regény író, emellett újságíróként is tevékenykedik, 2004-ben munkásságát Edgar-díjjal jutalmazták.
Brooklynban született, és New Yorkban is nőtt fel. A Pennsylvaniai Egyetemen summa cum laude diplomázott 1976-ban, ahol orosz történelmet tanult. Egy évvel később jelentkezett a Columbia Egyetem újságíró szakára, amit 1978-ban végzett el.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...