2014. november 8., szombat

Sylvia Day: Átverve - Afterburn



     A Megigézve óta nem sok jóra számítottam Sylvia Day-től. A varázspornós könyve alaposan helybenhagyott, borzasztó nagy visszaesés ez attól a színvonaltól, amit a Crossfire-nél megszoktam tőle. Igaz már a harmadik kötet is sántított, úgyhogy jó darabig eléggé elvoltam keseredve, mert belegondoltam, hogy ha így folytatja, Eva és Gideon története elsüllyed a pocsolyában. Aztán egy nap véletlenül felfedeztem az írónő legújabb, két részben kiadott történetét. Egy kis remény, egy esély, amibe úgy kapaszkodtam mint egy kismajom az anyukájába, hogy ez a történet nem lesz olyan elcseszett, mint a mágikus zöldsége... s nem lett az!

  
     Soha ne keverd az üzletet az élvezettel! Soha ne vigyél politikát a hálószobába! Mindkét hibát elkövettem, mikor Jackson Rutledge szeretője lettem. Nem mondhatom, hogy nem figyelmeztettek...

Két évvel később újra felbukkant. Megakadályozott egy üzletet, amelynek megkötéséért keményen dolgoztam. Csakhogy Lei Young, New York egyik legbriliánsabb üzletasszonya oldalán megtanultam egyet s mást, amióta Jax kisétált az életemből. Már nem ugyanaz a lány voltam, akit egykor ismert, ő viszont mit sem változott. Az első találkozásunkkal ellentétben ezúttal pontosan tudtam, kivel van dolgom… és hogy milyen függőséget okozhat az érintése.

Jax számára csupán játék volt a csillogás, a szex és a kiváltságok, de időközben én is megtanultam a játékszabályokat. A könyörtelen üzleti világban a mindent felülíró, legfontosabb tanács: tartsd magadhoz közel az ellenséged, de még közelebb a volt szeretőd… 


"Előfordult már, hogy valamit annyira akartál, hogy el sem tudtad képzelni az életed nélküle? 
Számomra két ilyen dolog létezett: a férfi, akibe őrülten beleszerettem, és az asszisztensi állás, amelynek épp a felvételi beszélgetésére igyekeztem.
A férfiról kiderült, hogy csak rosszat tesz nekem, de ez az állás csodálatosan jót tehetne velem."
     Pár héttel ezelőtt olvastam a könyv első felét (e-bookban), és hát az emlékeim eléggé megkoptak. Day legújabb szerzeménye nem ivódott bele minden sejtembe, de rossznak sem mondanám, mert tőle már minden, ami jobb a fentebb említett (szidott) könyvétől, az már okot ad arra, hogy nyugodtan kifújjam a levegőt. A történet Gianna-ról szól, akinek álma, hogy étteremmenedzser legyen. A karrierje szépen ível felfelé, amikor a sors az útjába sodorja régi szerelmét, aki egykor szó nélkül elhagyta, és összetörte a szívét.  Gia eleinte úgy tesz mintha nem is ismerné, mert Jax úgy viselkedik, mintha akkor látta volna először, de ez az aprócska játék nem sokáig tart, amikor a férfi belesuttogja a fülébe, hogy sosem felejtette el. Ahogy Gia sem a múltban ért sérelmeit, amit szeretne megtorolni, főleg, hogy Jax még munkafronton is megnehezíti az életét.
"Keményen dolgozott, keményen játszott, és kemény volt az ágyban."
A szereplők egy kicsit rivalizálnak, de akármennyire fontos helyet tölt be a munka, a történet nagyrészt megmarad a perzselő szenvedélynél. Gia és Jax jó páros, az ágyban tutira, de a személyiségük teljesen másként hatott rám. Gia nagyon pozitív karakter, olasz származású, és ehhez hozzátartozik a temperamentum, ami meg is van benne. Szerencsére jó nagy családja van, akiket sikerült megismerni, és mind nagyon tetszettek. Jó volt végre egy olyan családról is olvasni, akik rendben, boldogan együtt voltak. Az utóbbi időben túl sok volt már az olyan olvasmányom, amiben a főszereplők csonka családból származtak, így jólesett egy kis boldog familiás idill. Úgyhogy Gia, családostul kellemes csalódás volt, de Jax...
Day férfifőszereplőiért egyáltalán nem rajongok. Igaz Gideonnal a Crossfire 3-ban gondolatban kezet fogtam, már nem olyan elveszett karakter, mint a kezdetekkor volt. A megigézett Max vadász felejthető. Na de Jax... ő idegesítő. Bár a könyvnek ebben a részében még annyira nem, de felcsipegettem pár morzsát a történet második feléről, amiben kiderül, a hapsi miért is hagyta faképnél Giát. A fickó már most bűzlött a gyávaságtól, még ha az ágyjeleneteivel győzedelmeskedett is. De nekem fontos egy karakternél a személyiség is, nem csak az, amit a testével művel.
"A tárgyalóteremben és a hálószobában is lesz még mit tanulnia Jackson Rutledge-nek arról, hogy mi vár rá, ha velem packázik."
A történet fonala egy érdekesebb, izgalmasabb résznél lett elvágva... hmm... mondhatok egyáltalán ilyet? Hát, lehet inkább visszaszívom, de azt nem tagadom, hogy Gia utolsó, Jaxhez fűződő gondolatai miatt, huncut mosoly kapott főszerepet a képemen.   


Összesítés: kellemes meglepetés volt ez a történet, bár nem egy nagy eget rengető valami. Nincsenek benne nagy drámázások, vagy könnyhullatásra bíró szerelmi vallomások; annál inkább kellemes kis erotikus jelenetecskék, többségben kedvelhető szereplők, élükön egy olyan nővel, aki mielőtt örökké a görény férfi karjaiba omlana, még párszor a fejébe veszi, hogy jó sok borsot tör a drága orra alá. Nah meglátjuk a történet második, Átölelve címet viselő részében.

7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...