2020. február 23., vasárnap

Whitney G.: Alapos kétely


     Ezen poszt főszereplőjét, azaz a Reasonable Doubt című könyvet néhány éve már ismerem. Jobban mondva a szép borítóit - mert eredetileg három részben látott napvilágot -, és az olvasók lelkes, pozitív kritikáit.

Két évvel ezelőtt aztán a KMK gondozásában magyarul is megjelent. Szerintem a leggyengébb borítóval, de ez a csekélység nem tántorított el az olvasástól. Bár lehet, inkább hagynom kellett volna az egészet.

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadói sorozat: Rubin Pöttyös
Műfaj: new adult (NA)
Oldalszám: 382
Eredeti cím: Reasonable Doubt
Kötés: puhatáblás
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
Megjelenés: 2018 (eredeti megjelenés: 2014)
ISBN: 9789634573371

     A farkamnak megvan a maga étvágya – ami nagy és igen sajátos étvágy. Olyan nőt akar, aki szőke, formás és lehetőleg nem egy kibaszott hazudozó. (Hogy miért, az egy külön sztori.)
Menő ügyvédként nincs vesztegetni való időm párkapcsolatra, ezért névtelen csevegéssel és interneten megismert nőkkel elégítem ki az igényeimet.
A szabályok egyszerűek: egy vacsora, egy éjszaka, zéró ismétlés.
Ez csak alkalmi szex. Nem több, nem kevesebb.
Legalábbis így volt egészen Alyssáig.
Ő egy 27 éves ügyvédnő, könyvgyűjtő és állítása szerint a legkevésbé sem vonzó. Elvileg jogi tanácsokat adtam neki késő esténként, és rábízhattam a heti kalandjaim részleteit.
De aztán bejött a cégemhez egy interjúra. Egy hallgatóknak kiírt gyakornoki pozícióra… És rohadtul megváltozott minden.

Az év egyik legerotikusabb könyve, amiben a forró jelenetek mögött mély lélektani összefüggések bontakoznak ki a múltbéli drámák felszínre kerülésével.
Hagyd, hogy elraboljon!

     Amikor 2012-ben A szürke ötven árnyalata berobbant a könyvpiacra, belehabarodtam. Rajongó lettem, és minél több hasonló történetet akartam olvasni. Nem volt nehéz dolgom, volt miből válogatni, hisz Ana és Christian nem mindennapi szerelmes sztorija után, elárasztották a piacot a hasonló mesék.
Ha az Alapos kételyt azokban az időkben olvastam volna, talán beálltam volna a rajongók sorába. De ennyi év és ezen könyv után, már megértem azokat, akiknek nem tetszett a Szürke.

"Több mint biztos voltam abban, hogy vonzó pasi. Muszáj volt annak lennie, ha olyan sok nő ráharapott azokon a randioldalakon. De valahányszor kirajzolódott a fejemben a képe, meggyőztem magamat, hogy nagyot tévedek.
– Tudod, mit? – mondtam, félresöpörve az ábrándozást. – Sosem tudtam jól körülírni a dolgokat. Te hogy nézel ki?
– Úgy, mint egy férfi, aki meg akar téged dugni."
A sztori egyszerű: adva van egy menő, gazdag ügyvéd, aki jóképű, de egy bunkó pöcs. Kísérti a fájdalmas múlt, és hogy enyhítsen rajta, végigkeféli az összes ínyére való "értelmiségi" cicababát. Ám akad egy lány a nagy tömegből, aki nagyobb hatással van rá, és vele nem csupán egy éjszakát akar eltölteni. Ez a bevezető az egyszerűsített verzió. Vannak azért itt még jócskán bonyodalmak, meg műhiszti.

"Amióta a gyakornoka voltam, nagyon aljas volt velem, nemtörődöm, de azt gondoltam, ez egy "kiképzési" technika, hogy lássa, feladom-e nyomás alatt. Egészen a csókig azt hittem. Volt abban a csókban valami megfoghatatlan; kimondatlan szavak, elnyomott vágy. Eszembe jutott, hogy a gyakran rám vetett pillantásai - azok a megvető nézések, amikben vágy is bujkált - egy kicsit többet jelentenek."
Andrew múltját elég csúnya és szomorú dolgok árnyékolják be. De ez nem védi meg attól, hogy egy seggfejnek tituláljam. Úgy bánt Aubrey-val, mint egy pokróc. Ha úgy alakult leverte rajta a port, vagy úgy beszélt vele, mint egy kutyával. Basszus, ettől a pasitól újabb őszhajszálaim jelentek meg a fejemen. Aubrey-t mindig azzal szívatta, hogy hazudozó, pedig ő sem jobb, semmivel. Viszont jobb pillanataiban is leszarta a lányt, csak a szűk és nedves puncijával foglalkozott. A személyisége, meg a magánélete hidegen hagyta. Milyen ember az ilyen? Azt még megértem, hogy a múlt fájdalma érzéketlenné tette, de ennyi éven át? Hát.... Aubrey-t sajnáltam. Komolyan. Úgy láttam, ő csak menekült Andrew-hoz, főleg a szülei miatt. Vannak emberek, akiknek sosem lenne szabad szülőkké válniuk. Aubrey-é pont abba a csoportba tartoznak. Emiatt a lánynak kellett egy biztos pont, egy ölelő, vigasztaló kar. Úgy tűnt, ez volt Andrew. De mennyi mindent eltűrt tőle, hihetetlen volt, annyit nem ért a pasas. Ámbár volt egy kellemes rész, amikor erre rájött, és onnan kezdve még tetszett is a történet. De sajnos ez nem tartott túl sokáig.
"A szívem mindig is balettcipőben tipegett. Ezen nem változtathat semmi."
Tündérmese ez... jó sok pornóval... már besokalltam az együttlétektől. Érzelemmentes töltelékek, nem emelkedett meg tőlük a pulzusom, sőt szerintem elég rosszul is voltak megírva. Szenvedélyesebb leírásokra számítottam... hát, meg végül is jó könyvre, de nem az lett.


Összesítés: pocsék érzés, amikor azt hiszed egy könyvről a sok dicséret után, hogy jó, és szeretni fogod, erre neked nem tetszik. Persze, mindenkinek más a jó... de akkor is. Ki szeret "rossz" könyveket kifogni? Én most kifogtam, amit nagyon sajnálok. Az, hogy sablonsztori hasonló csavarokkal mint társai, nem zavart. De a karakterek... juj, anyukám, azok nagyon.

4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...