2017. november 22., szerda

Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót színesen


     Bombaként robbant a magyar köztudatba a Nyírd ki ezt a naplót kreatív könyvecske, amire én is hamar felfigyeltem, és mivel szeretek rajzolgatni - persze ha elkap az ihlet és van is rá időm -, gondoltam mi lenne, ha beruháznék rá. Aztán jöttek mentek a blogos és vlogos értékelések, amikben az emberkék bemutatták, hogy nyírták ki teljes mértékben a saját példányukat, vagy éppen fordítva, milyen kreatívan közelítették meg a feladatokat, amiknek eredménye a sok-sok szép és színes rajz, stb. Aztán, ahogy a nyári slágerek többsége, ez a könyv is kissé feledésbe merült, és már nem éreztem azt, hogy minden áron be kell szereznem egy példányt, de aztán nyáron lehetőséget kaptam a Maxim kiadótól, miszerint ha akarom, a legújabb naplójukat kipróbálhatom. És akkor fellobbant bennem a kreativitás utáni vágy...  


Kiadó: Maxim
Műfaj: kreatív napló
Oldalszám: 224
Eredeti cím: Wreck This Journal: Now in Color
Kötés: puhatáblás/füles, kartonált
Fordító: Komáromy Zsófia
Megjelenés: 2017
ISBN: 9789632618791  

     A világsikerű – több mint 7 millió példányban eladott – Nyírd ki ezt a naplót most még látványosabb, mint valaha. A könyv kiadásának 10. évfordulójára a népszerű könyv most színesben jelenik meg, rengeteg új feladattal.
Lehet, hogy már gyakorlott Napló-használó vagy, miután már „kinyírtál” egy-két könyvet. De az is lehet, hogy számodra még teljesen új ez a jelenség. De tudnod kell, ez a tapasztalat talán megváltoztatja az életed. Bármi legyen is a helyzet, megtalálta a tökéletes könyvet, hogy tönkretedd…



     Elmúlt a nyár, és lassan az ősz is, én pedig csak nagyon ritkán nyúltam a napló után. Valahogy nem akart jönni az ihlet, szégyellem is, hogy eddig kotlottam rajta, és még közel sincs kész minden rajz, bár ötleteim akadnak, hogy oldhatnák meg egy-egy feladatot szépen és kreatívan, de bennem van az is, hogy nem szívesen tépkedném ki néhány lapját hogy kimossam vagy átdobjam a szomszédba, ahogy azt egy-egy utasítás előírja. Sőt akadtak benne olyan dolgok is, amik elég meredekek számomra, és nem is értem, hogy juthatott eszébe a szerzőnek, hogy ezt-vagy azt beleírja - gondolok itt arra, hogy undi dolgokkal kell összepiszkolni az adott oldalt, például kakival. Na ez azért már elég durva. :D És domboldalról sem hinném, hogy nyugodt szívvel legurítanám a naplót, mert azt szeretem, ha a könyveim bolti állapotúak és tiszták, rendben vannak és egészségesek.

Amikor felbontottam a borítékot és a kezembe csusszant a könyv, forgattam jó darabig és gyönyörködtem benne. Nagyon szép a kivitelezése és tetszettek a színes lapok amiket sok feladathoz fellehetett használni, de ezeket én inkább békén hagytam, mert nem vagyok az a farigcsálós fajta, inkább tollal vagy ceruzával dolgozgatok. Majd ha a kisfiam elég nagy lesz, akkor aztán minden eszközzel a naplónak esünk, és jól kidekoráljuk. :)

Most pedig megmutatom eddig mire jutottam:

     Ez a valami ékes példája annak, amikor az ihlet totálisan elkerül. De azért próbálkozik az ember. A képen egy cápa követi szegény mit sem sejtő kenust. Szegény kenus szó szerint egy krikszkraksz.
 
  

     Én bizony az utasításnak megfelelően eljátszottam a gondolattal, hogy telefonálás közben egy borítékra firkálok. Elő is kaptam a tollam, és firkálgattam mindenfélét. Ne is mondjátok, elég röhejes lett a végeredmény.




      Ez a rózsa már kicsit jobb lett. Szenvedtem is vele, főleg, amikor nem akart úgy sikerülni ahogy szerettem volna, és elő kellett kapnom a radírt. Ezúton figyelmeztetek mindenkit, csak óvatosan a radírozással, mert a napló lapjai nem szeretik a javítgatásokat, egy ártatlan grafitceruzával elkövetett hiba csúnyán eltud maszatolódni.




     Dobókocka híján, négy papírdarabra írtam fel a színeket, majd kis gombócot csináltam belőlük, aztán összekevertem a galacsinokat, és addig nyitogattam őket, amíg a fekete szín nem került a kezembe. Tudom, nem játszottam tisztességesen, de mire elolvastam az utasítást, már tudtam is, hogy valami árnyékos dolgot akarok, aztán szembe jött velem ez a Batman sziluett, és tudtam, megtaláltam a nyerő témát. Meg szerintem ez az előzőekhez képest elég jól is sikerült.



    Ezzel a rajzzal bíbelődtem a legtöbbet. Nem mondom, hogy tökéletes, lenne még mit tanulnom, de őszintén, ezzel vagyok a legelégedettebb. Koptattam is a zsírkrétát rendesen...


Összesítés: eszméletlen jók ezek a naplók, és nagyon kitudják kapcsolni az embert, csak nem szabad rágörcsölni arra, hogy egy-egy alkotás jól sikerüljön. Plusz kell hozzá a kedv, a motiváció, ami látszik, nálam hol mutatkozott meg igazán. De ami még nem is sikerül olyan szépen, azon is eltud mosolyogni az ember, mert egy kicsit gyerek lehet, és önfeledten firkálgathat.

9/10
  • Ha kedvet kaptál a naplóhoz, IDE kattintva még több könyvecske vár rád, amik közül választhatsz magadnak kinyírni valót

A könyvet köszönöm a Maxim kiadónak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...