2015. április 26., vasárnap

Könyvek - amiket akarok #1


     Üdvözöllek benneteket, ezúttal egy olyan új rovattal jelentkezem, amihez hasonlót sok blogon láthattok/olvashattok, és mivel fejben már jó ideje elterveztem, hogy én is közzéteszek egy kívánságlistás posztot, ezért most meg is teszem.
Az első bejegyzésben ugyan nem fogok túl sok újdonságot felsorolni, inkább a polcra kiszemelt gyöngyszemeket fogom megmutatni, attól még remélem, érdekesnek találjátok a listámat.

  
Vavyan Fable: Álmok tengere

     Egy réges-régen varázsálomba süllyesztett, legendás király, akit visszasír a nép. Egy hős Viador, aki hitvesztettségéért hosszú raboskodással fizet. Egy nyelves-szájas, komédiás lány, legendabéli hősök rajongója. Egy kényszermunkára ítélt óriás, akit a hajtókerékről vágnak le. Egy megalázó fogságból szabadított, mogorva sárkány. Két szökött harcszolga, egyikük férfi, másikuk nő. Velük vannak az istenek és a magasabb mágia. Mindenki más ellenség. Egy varázsos történet bátorságról, hitről, barátságról, szerelemről, bűvöletről, kalandról és birodalmárokról! Ahogyan még senki más nem írta meg. A mesélőkönyv. Mesejó!

     Ez a könyv valóban mesejó, bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a kalandregényeket.
Ez volt az első Fable könyvem, évekkel ezelőtt kaptam kölcsön egy kolléganőmtől, amiért a mai napig üldözi a hálám, mert ez a történet valami elképesztően varázslatos, és rettenetesen vicces.


Ruta Sepetys: Kalitkába zárt álmok

     1950-et írunk, és miközben New Orleans francia negyedében titkok fortyognak, a tizenhét éves Josie Moraine csendben szövögeti álmait. A helyiek között csak a bordélyban dolgozó prostituált anyjáról ismert Josie többet szeretne kicsikarni az életből, mint amit New Orleans kínálhat. Tervet kovácsol hát, hogy maga mögött hagyhassa a várost, de a negyedben történt rejtélyes haláleset olyan nyomozásba sodorja, ami próbára teszi az anyja, a lelkiismerete és a Conti Street rideg madámja, Willie Woodley iránti hűségét.

Ruta Sepetys magával ragadó jellemeket teremt, akárcsak a világon mindenütt nagy sikert aratott Árnyalatnyi remény című első regényében. A gazdag cselekményben titkok és hazugságok hálója szövődik, és a kísértő emlékeztető, hogy döntéseink sorsunkat alakítják.

     Sepetys az Árnyalatnyi reménnyel teljes mértékben meggyőzött, hogy nagyon jó írónő, de azért szeretném elolvasni a Kalitkába zárt álmokat is, hogy ráakasszam a kiváló jelzőt is. Remélem a közeljövőben sikerül beszereznem a könyvet, és azt is, hogy ahogy az első könyvéért, úgy a másodikért is oda meg vissza leszek.



     Senki sem tudja, mi történt aznap éjjel Echo Emersonnal, amikor a menő fiúval járó népszerű lányból pletykák tárgya, kirekesztett lett, karján hátborzongató sebhelyekkel. Még Echo sem tud visszaemlékezni a teljes igazságra.
Amikor aztán berobban az életébe Noah Hutchins, a szívdöglesztő, lányfaló, megközelíthetetlen fiú a fekete bőrdzsekijében, és meglepően megértő vele, Echo élete olyan fordulatot vesz, amilyenre sosem gondolt volna. Valószínűleg semmi közös nincs bennük.
Egymás iránti őrült vonzalmuk mégsem foszlik szét, és Echo felteszi magának a kérdést, hogy meddig FESZÍTHETIK A HÚRT, és mit kockáztat azért a fiúért, aki talán megtanítja őt ÚJRA SZERETNI.

     Ennek a könyvnek az angol verzióját tettem a magamévá, a véleményemet már olvashattátok korábban, és mivel nagyon megtetszett ez a YA történet, úgy döntöttem, hogy az egész sorozatot szeretném magamnak. Már csak a vásárlás maradt.
(nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem az eredeti, sötétebb tónusú borító sokkal jobban tetszik)


Karen Marie Moning: Burned

     A hazugságokat könnyű hátrahagyni. Az erő más téma.
MacKayla Lane bármit megtenne, hogy megmentse szeretett otthonát. Különleges képeségekkel bíró sidhe-látóként már megküzdött és győzedelmeskedett a halálos Sinsar Dubh – az irtózatos gonoszság ősi könyve – felett, a könyv ereje most mégis szorosabban fogja őt, mint valaha.
Amikor az emberiséget a csábító, telhetetlen tündérektől védő fal Hallowenkor leomlott, a hosszú rabságból szabadult halhatatlanok feldúlták a bolygót. Dublin most háborús övezet, ami felett különböző frakciók küzdenek a hatalomért. Ahogy a város melegszik, és a Dérkirály által hátrahagyott jég felolvad, az indulatok is fellobbannak, szenvedélyek izzanak és veszélyes határvonalakat lépnek át.
Seelie és Unseelie küzd a hatalomért kilenc ősi halhatatlannal, akik egy évezreden át irányították Dublint; egy rivális sidhe-látó csoport tör be a városba, hogy magukénak követeljék azt; Mac korábbi védence és legjobb barátja, Dani „Mega” O’Malley már az ádáz ellensége; és ami még ennél is sürgetőbb, Christian MacKeltar, a felföldi druida a Vörös Banya foglya és minden egyes nappal egyre mélyebbre merül az Unseelie őrületbe. Az egyetlen, akire Mac számíthat, az a hatalmas, veszélyes és halhatatlan Jericho Barrons, azonban még kettejük tüzes kötelékének is ki kell állnia az árulás próbáját.
Ebben a világban az életben maradás állandó küzdelem, a határ jó és gonosz között egyre elmosódottabbá válik, és minden szövetségnek megvan az ára. A sötét erők ellen vívott harc közben Mac-nek döntenie kell, kiben tud megbízni, és hogy saját túlélése mennyit is ér meg.
     
     Amióta olvastam a Tündérkrónikákat, azóta kedvencem Moning, egyszerűen zseniális írónő, nagyszerű a sorozata. Két éven keresztül húzta a jónépet a Burned megjelenésével, és én türelmesen vártam a könyvét, mert a magyar kiadó eléggé hallgatott, csak sajnos az a gond, hogy a mai napig csend van (elég csődszaga van a dolognak), ezért kezdek ideges lenni. Most már szeretném én is olvasni a legújabb TK kötetet; a türelmem egyenlő a nullával, az elkeseredettségem pedig a csillagos eget veri. 
Idén elkezdtem újraolvasni a sorozatot, lassacskán a 3. részt készülök a kezembe venni, de ha a maradékot is kivégzem, akkor nincs mese, jön a szótárazás. De hátha addigra a Cor Leonis tiszta vizet önt a pohárba, és kiadja a könyvet. 


    
     Caleb olyan ember, akit csak a bosszú érdekel. Amióta egy hatalomra éhes gengszter kiskorában elrabolta, majd eladta rabszolgának, másra sem tud gondolni – kizárólag a revans foglalkoztatja. Tizenkét évre merült el az élvezeti célból tartott rabszolgák világában, az egyedüli felelősnek tartott férfit keresve. A szenvedését okozó építész végül előkerült: a személyi igazolványa új volt, a személyisége azonban a régi maradt. Ha Caleb elég közel akar kerülni a céljához, muszáj azzá vállalnia, amit gyűlöl. Elrabol egy gyönyörű lányt, hogy azzá tegye, ami ő maga volt egykoron.
     
     Legutóbbi könyves bejegyzésem erről a történetről szólt, ami mint olvashattátok, nagyon megfogott. Viszont még így is sokat vaciláltam azon, hogy megvegyem-e a könyvet. Eldöntöttem. Akarom. Nagyon akarom. 

Ti olvastátok ezek közül valamelyiket? Melyik tetszett, vagy melyik nem?

Találkozzunk legközelebb is, amikor megint bemutatok nektek öt áhított könyvet.       
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...