2015. június 6., szombat

A Maxim Könyvkiadó újdonságai az Ünnepi Könyvhéten


     Sziasztok, újabb reklámos poszttal jelentkezem, ezúttal a Maxim Könyvhétre szóló újdonságainak listáját mutatom meg nektek.

Remélem nem bánjátok, ha bemásolok egy kis részletet a kiadótól kapott levélből, ami számotokra csupa haszonnal jár, érdemes elolvasni.  

     További meglepetésünk rendkívüli 1+1 akciónk, melynek keretében azzal szeretnénk kedveskedni olvasóinknak, hogy bármely regényünk - beleértve az előrendelhető köteteket is -, megvásárlása esetén az 1+1 megjelölésű könyvek közül egyet ajándékba adunk - a két könyv közül az alacsonyabb árút. A pontos feltételeket és további részleteket az alábbi linkre kattintva ismerheted meg: 

Megrendelő

A meglepetések sora azonban még nem ért véget, ugyanis néhány hete indítottuk el Szövegértési versenyünket, ahol olvasóink egy izgalmas versenyben mérkőzhetnek meg egymással a hihetetlen olvasmányokért és a rendkívül értékes ajándékokért!
A verseny részleteit, szabályait, a nevezési feltételeket és a szuper nyereményeket a www.dreamvalogatas.hu oldalon ismerheted meg. Ha még nem tetted volna meg eddig, szállj be Te is a versenybe, hisze akár az utolsó fordulóban is be lehet kapcsolódni!

Szóval hajrá kedve könyvszeretők, tessék élni a lehetőségekkel, akciókkal!

Most pedig térjünk rá a beígért listára:


David Leviathan - John Green: Will & Will - Egy név, két sors

     Egy hideg estén Chicago legelhagyatottabb sarkán Will Grayson belebotlik… Will Graysonba. Két tinédzserfiú ugyanazzal a névvel, akik eddig külön utakon jártak, most belekezdenek valami újba, valami váratlanba, ahol két szív egymásra talál egy középiskolai musicaldarabban.

S.m.: ummm nem is tudom. Túl sok késztetést nem érzek rá, hogy magamévá tegyem a könyv történetét, de egyszer biztos belelapoznék. Aztán meg hátha bejönne. Végül is, minden könyvnek jár egy esély.



Alice Hoffman: Gyönyörű titkok múzeuma

     A történet New York-ban játszódik a huszadik század mozgalmas első két évtizedében. Két nagyon különböző ember szenvedélyes, feszültségekkel teli szerelmi története. Helyszín: Coney Island. Coralie Sardie a Gyönyörű titkok múzeuma nevű mutatványosház tulajdonosának lánya. A parti sétány melletti intézményben a lelkes közönség furcsa lényeket tekinthet meg. A kitűnő úszó Coralie apja „múzeumában” sellőként szerepel más furcsa lények, a Farkasember, a Pillangólány és a százéves teknős mellett. Egy éjjel Coralie megpillant egy nagyon helyes fiatalembert; a férfi a holdfényben fákat fotografál a Hudson folyó mentén.
A fotográfus Eddie Cohen; orosz emigráns, aki elhagyta közösségét és szabósegédi munkáját. Amikor Eddie a hírhedt Triangle gyár tűzesetét fényképezi, egy fiatal nő eltűnésének titokzatos ügyébe keveredik.  


S.m.: ez a könyv már a megjelenés tervezésétől birizgálja a fantáziámat, pedig nem vagyok Hoffman fan. Az Átkozott boszorkákat még mindig nem sikerült teljesen kiheverni, de ezzel a könyvvel tényleg, szívesen tennék egy próbát.


Alan Bradley: A jósnő kristálygömbje

     Alan Bradley egy elbűvölő regénnyel tér vissza, amelynek főhőse a rettentően okos és rendíthetetlen tizenegy éves nyomozó, Flavia de Luce. A koraérett vegyész mérgek iránti szenvedélyének köszönhetően deríti ki a Palánkosban történt gaztettek közötti összefüggéseket.
Flavia megkéri az idős cigányasszonyt, hogy jósoljon neki kristálygömbjéből, és meglepetésére a jósnő tud Harrietről, az édesanyjáról. Mi több, egykor ő maga is a Buckshawban, a de Luce család birtokán élt, a nő óvó felügyelete mellett. Egészen addig, míg Harriet el nem tűnt a hegyekben; ekkor Fenellának szednie kellett a sátorfáját. Flavia mindent helyre akar hozni, de tenni vágyásával az ellenkezőjét éri el, szerencsétlenséget hoz a cigányasszony fejére. A jósnőt éjnek évadján támadás éri a saját kordéjában. Vajon ez annak a helyi mendemondának a következménye, hogy őt okolják egy kisbaba évekkel korábbi elrablásáért?
Flaviát nem hagyja nyugodni a dolog, még akkor sem, mikor „hőn szeretett” nyomozótársával, Hewitt felügyelővel kell osztozkodnia az ügyön. De hogyan kapcsolódik a bűntény az eltűnt csecsemőhöz? Mialatt Flavia ezen töpreng, egy másik testre bukkan.
Hűséges kerékpárján, Gladysen járja a vidéket nyomok után kutatva, s eközben találkozik egy elegáns művésznővel, akinek a birtokában van egy igen kivételes tárgy, egy portré, amely segít fényt deríteni a legnagyobb rejtélyre: milyen is Flavia legbelül?


S.m.: jaj, nagyon bejönnek ennek a sorozatnak a csinos kis borítói. A jelenlegi sem kivétel. Az aztán hét szentség, hogy ennek a sorozatnak egy napon minden részét beszerzem. Nagyon érdekel. meg aztán ha egyszer lesz egy gyerkőcöm, majd ebből olvasunk. remélem elég érdekes, és nincsenek benne nem gyereknek való túlzások és ijesztgetések.


Sherry Gammon: Elviselhetetlen

     A fiatal, jóképű és vicces Booker Gatto nemrég hagyta ott veszélyekkel teli munkáját, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott életet kezdhessen. Egyetlen dolog hiányzik számára a boldogsághoz: egy igazi társ. De a szerelem elkerüli, és a múlt árnyai még fogva tartják a szívét. De bármennyire is próbálja kizárni az életéből az érzelmeket, nem tudja nem észrevenni a gyönyörű és okos Tesst.
Tess Selleck bujkál. Egy olyan kapcsolatból próbál kilépni, melyben mindennapos a megaláztatás és a szenvedés. Egy erőszakos és durva férfi elől menekül, aki egykor a férje volt. Tess átmenetileg nyugalomra talál Booker mellett, aki napról napra vonzóbb számára, de a bizalmatlansága a férfiakkal szemben óvatosságra inti.
Kétséges, hogy a két megsebzett léleknek van-e közös jövője. Vajon a szerelem és a bizalom segíthet rajtuk, vagy éppen ezek az érzések válnak elviselhetetlenné?


S.m.: nagyon régóta terveze a sorozatot, de szégyen vagy sem, eddig a pillanatig még mindig nem jött össze az olvasás. Tudjátok, az a sok jó és szép meg hívogató könyv. De most, hogy már minden rész megjelent magyarul, ideje lenne nekiülnöm.

Most ennyi voltam, kívánom, hogy könyvekben gazdagon teljen a Könyvhét, és ügyesen használjátok ki az akciókat, amíg a pénztárcátok bírja. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...