2021. december 20., hétfő

Elle Kennedy: The Deal - Az üzlet

     Eszembe jutott, hogy piszok rég olvastam már egy jó New Adult történetet. Meg az is, hogy már egy ideje szemezek Elle Kennedy Off-Campus sorozatával. Úgyhogy belevágtam.

Vigyázat, a bejegyzés nyomokban spoilert tartalmaz! 

Kiadó: Könyvmolyképző 
Kiadói sorozat: Rubin Pöttyös 
Sorozat: Off-Campus #1
Műfaj: new adult, romantikus, erotikus 
Eredeti cím: The Deal 
Oldalszám: 440
Kötés: puhatáblás 
Fordító: Barthó Eszter
Megjelenés: 2016 (eredeti megjelenés: 2015) 
ISBN: 9789633997765


     A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…

Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.

…ami jobban sül el, mint remélte.

Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.


     Már elsőre szembetűnt az írónő nagyon olvasmányos, lendületes, könnyed, fiatalos stílusa. Nagyon jók a szójátékok is, a fordító remek munkát végzett.

A fülszöveg könnyed "korrepetálj légyszi, te így, én úgy" féle erotikusnak tűnteti fel a regényt, bevallom, pont emiatt kerültem sokáig a nagy hype ellenére is, pedig a forró tartalmú sztoriktól sosem ódzkodtam. Viszont csakhamar kiderült, hogy az alaptörténet nem egy vidám mese,  viszont a tálalás a drámai szállal együtt is fenomenális. Ami kell, az megérinti az embert és elgondolkodtatja, de emellett a könyv nagyon szórakoztató, és a romantikus vonal is passzentos. Remek kis NA történet, kellemes főszereplőkkel.


Hannah nagyon szimpatikus karakter, és a múltban elszenvedett sérelme miatt még erős, példamutató főhősnő. Megmutatja, hogy az embernek nem kell hagynia, hogy egy borzalom megtörje, hanem bátran szembe kell nézni vele, nem szabad hagyni, hogy maga alá gyűrje és megmérgezze az életét.

Garrett tipikus csajozógép, aki egyetlen csinos puncinak sem szeret nemet mondani. 
"Kimegy a teremből, én pedig kétségbeesetten bámulok utána. 
Ezt nem hiszem el! A suli bármelyik csaja a fél karját odaadná, hogy korrepetálhasson, erre ez? Úgy menekül előlem, mintha arra kértem volna, hogy közösen áldozzunk fel egy döglött macskát a sátánnak."
Élsportoló, aki mindig él a lehetőséggel, de Hannah valami mást is megmozgat benne, és csakhamar kiderül, hogy a srác sokkal több, mint az elsőre tűnik.
"Senkit sem engedtem közel magamhoz, még a legjobb barátaimat sem. Aztán jöttél te, és ráébredtem, milyen rohadtul magányos voltam eddig."
A történetben két fő drámai szál van. Hannah-éról már a kezdetektől tud az olvasó, de Garrett démona csak később bújik elő. Mindkét szál iszonyat bicskanyitogató. 


"Ha elegem lesz a világból, vagy fáj valami, csak leülök a zongorához vagy előveszem a gitárt, és tudom, hogy hamarosan megnyugszom. 
Ez a terápia mindig kéznél lesz, amíg csak énekelni tudok."
A történet tele van múltbéli fájdalommal, nehéz témákkal, de a könyv mindenről alaposan beszél, amibe talán az olvasó nem merne az életben belemélyedni, pláne, ha hasonló már megtörtént vele. De, lehet hogy tévedek, és ez a történet és az erős karakterek inkább balzsamként hathatnak a lelkére.
Hannah ebből a szempontból példakép. Ahogy igyekszik feldolgozni a múltat. Garrett pedig még csak most szembesül a saját múltja démonainak következményével.
Mindkét karakter nehéz terhet cipelt, de együtt könnyítettek a másik csomagján, és ez nagyon tetszett. 
"Szeretlek Garrett - csúszik ki a számon. 
- Én is szeretlek, Hannah. 
Aztán tovább csókol, és a világban újra minden a helyére kerül."
A nehéz történetelemek mellett a könyv számomra mégis hozta a fülszöveg ígérte szórkaztató olvasmányt. Hannah és Garrett csípkelődésein gyakran hangosan felnevettem, az erotikus jelenetek is kellemes leírással rendelkeztek, a romantikus pillanatokat pedig mosollyal az arcomon olvasgattam. Mindezek mellett a történet központba helyezte még a sportot és a zenét, ami szintén elnyerte a tetszésemet. Úgyhogy úgy érzem, ezt a könyvet nekem találták ki. 


Összesítés: humoros, könnyed, gördülékeny stílusban megirt történet, ami magába foglalja az összes New Adult klisét: drámát, szerelmet, szenvedélyt, amit megfejel egy kis sporttal és zeneszeretettel. De minden pont jól passzolt egymáshoz, amit a jól felépített cselekményvezetés és szimpatikus karakterek csak tovább tetéztek, és a végeredményképpen kaptam egy új, kedvenc könyvet. 

10/10

Bármennyire is szeretem ezt a könyvet, azért egy dolog mégis hiányérzetet okozott. Ez pedig Hannah dala... vagyis annak a hiánya. Akik olvasták, emlékeztek arra a jelenetre, ahol Hannah egy fellépésen előadott egy szívhez szóló dalt? Az írónő igyekezett átadni a szám okozta érzéseket, ami részben sikerült, viszont nekem nagyon hiányzott egy dalszöveg. 
Mosogatás közben mindig dúdolgatok valamit, olykor saját szerzeményeket, és ez a történet is megihletett, pont emiatt a hiányolt részlet miatt. Az első refrénig jutottam, gondoltam ezen bejegyzés apropóján megosztom veletek. Fogadjátok szeretettel. 

Lüktető ritmus, 
tompa fények. 
Rámvigyorog a démonom
Össze törte testem, lelkemet, 
végleg. 
Az otthonom 
többé már nem biztonságos. 
El kell menekülnöm
messzire
Új élet kell kezdenem. 
Évek múltán talán
ismét lehetek egész. 
És a szerelem is 
rám találhat majd
De ehhez még nem vagyok
elég merész. 
Aztán megpillantottam őt
és szikra pattant szívemben. 
Úgy érzem, 
vele boldog lehetnék
De megszólítani 
sem merem. 

Egy naptól fogva 
a múltam 
Nem lesz más
Csak egy árnyék, 
egyes egyedül
ez lesz az 
ami számít
Majd, 
előttem nem lesz
akadály. 
Bátor leszek
és nem fogok félni, 
Az őszinte mosolyt
többé már nem fogom 
csak remélni
Majd 
előttem nem lesz
akadály. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...