2015. június 28., vasárnap

Gayle Forman: Hová tűntél?


     Holnap hajnali fél öt előtt kell kelnem, hogy időben elkészüljek, és elérjem a buszt, hogy beérjek a munkahelyemre. Most kb este tíz óra van, és tudom, hogy legalább egy órát fogok pötyögni a gépen azért, hogy összehozzam ezt a bejegyzést. De inkább abban bízom, hogy a múzsám segít nekem hamarabb összehozni ezt a posztot (ezt a bevezetőt pár nappal ezelőtt írtam, de nem szerettem volna átkreálni, hiába nem aktuális, remélem elnézitek).
Egy ideje olvasási válságban szenvedek. nem új dolog, biztos vagyok benne, hogy veletek is előfordult párszor. Meg az is, hogy ilyenkor a kezetekbe kerül egy olyan könyv, ami teljesen felcsapkodja az állóvizet, és diadalittasan azt mondhatjátok magatokban, igen, végre megtört ez az egész olvasási szarság, és megint élvezem az olvasást! Na, velem most ez történt!


     Három év telt el azóta, hogy Mia eltűnt Adam életéből. És Adam három éve nem tudja pontosan, hogy miért.
Amikor útjuk egy éjszaka erejéig keresztezi egymást New Yorkban, Adam végre felteheti Miának a kérdéseket, amelyek azóta is gyötrik. De vajon ez a néhány óra ebben a varázslatos városban elég-e arra, hogy maguk mögött hagyják a múltat? Vajon van-e esély az újrakezdésre mindazok után, ami velük történt? 


Tiffany Reisz: A szent


     Nagyon nagy mázlistának érzem magam sok más Eredendő bűnösök fan mellett, mert alig ocsúdtunk fel Az úrnő megjelenése után, pár héttel később a Könyvfesztiválon már az Athenaeum standján díszelgett a sorozat ötödik része, A szent.
Tudni kell azt, hogy a sorozat első négy része magába foglalta a Vörös éveket, Nora felnőtt korát, amíg a Fehér évek elnevezésű négy újabb rész a domina fiatalkorát mutatja be azután, hogy találkozott a pap Sorennel.
Emlékszem, amikor megtudtuk, hogy megjelennek az előzmény részek, két moly-tag arról eszmecserézett, hogy vajon milyenek lesznek azok a könyvek, főleg úgy, hogy tudjuk, mi történik a jövőben. Az egyikük azt mondta, lehet sok olvasónak így már nem lesz érdekes. Addig a másikuk jó rajongóhoz híven elmondta, alig várja, hogy olvashassa az új köteteket. Én pedig az utóbbi mellett állok!


     Eleanor Schreiber egy zavarodott, zabolátlan tizenéves lány, aki megesküszik, hogy soha többé nem lép templomba. A lázadó tini azonban találkozik Stearns atyával, aki örökre megváltoztatja az életét. Már semmi nem állhat annak útjába, hogy az legyen, amit a sorsa diktál neki: Nora Sutherlin, az ismert erotikus regényíró, egyben Manhattan legismertebb dominája…

2015. június 21., vasárnap

Sarah Mason: James hálójában


     A Moly.hu oldalsávjában sokszor találkozom olyan könyvajánlókkal, amikre rögtön rákeresek, mert vagy a borító, vagy a fülszöveg fog meg. Ennél a könyvnél a szöveg csípett nyakon, így amint lehetőségem adódott rá, beszereztem a könyvet, és abban bízva, hogy egy nagyon szórakoztató és romantikus történetet fogok kapni, azonnal belevetettem magam.

Sarah Mason

     A merész Holly Colhannonnak megvan az a lenyűgöző képessége, hogy jót tud nevetni a megalázó helyzeteken. Legújabb megbízása azonban próbára teszi eszét és lelkierejét. A Bristol Gazette új bűnügyi tudósítójaként egy komor, ellenszenves, de tagadhatatlanul dögös nyomozót, James Sabine-t kell követnie mindennap a rendőri munka sűrűjébe. Kalandjaikról naplót ír az újságjának, az olvasók hamar rákapnak a sorozatra. A szexi bűnüldözővel átélt puskaporos helyzetekből és szaftos részletekből bizony sosem elég. Ki gondolta volna, hogy a törvény és a rendőri munka ilyen romantikus is lehet? Holly rögbijátékos barátja és James szupermodell menyasszonya vajon képesek megtartani párjukat e szövevényes vígjátékban? A végén természetesen győz a mindent elsöprő szerelem…

2015. június 15., hétfő

Abbi Glines: Existence


     Egy véletlen folytán akadtam össze a könyvvel, elsőre a borítója tetszett nagyon, úgyhogy elhatároztam, elolvasom. De mint általában, ezt a könyvet is hanyagoltam jó sokáig, viszont miután a Maxim kiadó megvásárolta a sorozatot, és eleve szeretem az új megjelenéseket, ezért a magyar kiadás előtt felkutattam a gépemen az eredeti verziót, és nekiültem. Pff... szerencse, hogy rövid volt.


     Mi történik, ha az ember nyomában van a Halál? Persze, hogy beleszeret.
Pagan Moore nem csapja be a Halált, hanem beleszeret.
A tizenhét éves Pagan egész életében szellemeket látott. Tudja, hogy azok az idegenek, a falon át közlekednek, mások számára láthatatlanok. Ezért úgy éli a mindennapjait, hogy nem vesz tudomást a bolyongó lelkekről. Ha nem adja a tudtukra, hogy látja őket, akkor eltűnnek. Ez csak addig működik, míg ki nem száll az autójából a tanév első napján, és meg nem pillant egy hihetetlenül szexis fickót a piknikes asztalnál álldogálni, aki őt bámulja szórakozott vigyorral az arcán. Az egyetlen probléma csupán az, hogy tudja: a srác halott. Nemcsak, hogy nem akar eltűnni, amikor úgy tesz, mintha nem látná, de olyan dolgot csinál, amit a többiek sohasem. Megszólítja. Pagant teljesen elbűvöli a szellem. Amit még nem tud, hogy elérkezett az idő, hogy meghaljon, és az az átkozottul helyes szellem, akibe beleszeretett, az nem csupán egy szellem.
Ő a Halál és készül megszegni a törvényt miatta.

2015. június 13., szombat

Cassandra Clare: Bukott angyalok városa


     Újabb árnyvadász kötetet pipálhatok ki, aminek olvasására kissé nehéz volt rávenni magam, mert a Végzet ereklyéi negyedik részéről többnyire olyan értékeléseket olvastam, amiben unalmas, felesleges, műhisztikkel telepakolt könyvnek titulálták eme sorozatrészt. Hogy én mennyire egyetértettem ezekkel a jelzőkkel - a könyv első felénél.


     A háborúnak vége, és Clary Fray izgatottan tért vissza New Yorkba, ahol egy lehetőségekkel teli, új világ vár rá. Szorgalmasan edz, hogy Árnyvadász válhasson belőle, és felhasználhassa különleges képességeit. Édesanyja feleségül megy élete szerelméhez. Az Árnyvadászok és az Alvilágiak végre békében élnek egymással. És ami a legfontosabb, Clary és Jace szerelme végre igazán kiteljesedhet.

Valaki azonban Árnyvadászokat kezd gyilkoni, és az éleződő feszültség újabb véres háborúval fenyeget. Clary legjobb barátja, Simon sem segíthet. Akármerre fordul, valaki maga mellé akarja állítani, hiszen szükségük van az életét megrontó átok rettenetes hatalmára. Arról nem is beszélve, hogy két gyönyörű, ámde veszélyes lánnyal jár egyszerre, akik közül egyik sem tud a másikról.

Amikor Jace minden magyarázat nélkül távolodni kezd Clarytől, a lány egy rejtély kellős közepén találja magát, amelynek a megoldásával valóra válik a legrosszabb rémálma. Rettenetes események láncolatát indítja el, aminek akár az is lehet a vége, hogy mindent elveszít, ami fontos a számára. Még Jace-t is.

2015. június 6., szombat

A Maxim Könyvkiadó újdonságai az Ünnepi Könyvhéten


     Sziasztok, újabb reklámos poszttal jelentkezem, ezúttal a Maxim Könyvhétre szóló újdonságainak listáját mutatom meg nektek.

Remélem nem bánjátok, ha bemásolok egy kis részletet a kiadótól kapott levélből, ami számotokra csupa haszonnal jár, érdemes elolvasni.  

     További meglepetésünk rendkívüli 1+1 akciónk, melynek keretében azzal szeretnénk kedveskedni olvasóinknak, hogy bármely regényünk - beleértve az előrendelhető köteteket is -, megvásárlása esetén az 1+1 megjelölésű könyvek közül egyet ajándékba adunk - a két könyv közül az alacsonyabb árút. A pontos feltételeket és további részleteket az alábbi linkre kattintva ismerheted meg: 

Megrendelő

A meglepetések sora azonban még nem ért véget, ugyanis néhány hete indítottuk el Szövegértési versenyünket, ahol olvasóink egy izgalmas versenyben mérkőzhetnek meg egymással a hihetetlen olvasmányokért és a rendkívül értékes ajándékokért!
A verseny részleteit, szabályait, a nevezési feltételeket és a szuper nyereményeket a www.dreamvalogatas.hu oldalon ismerheted meg. Ha még nem tetted volna meg eddig, szállj be Te is a versenybe, hisze akár az utolsó fordulóban is be lehet kapcsolódni!

Szóval hajrá kedve könyvszeretők, tessék élni a lehetőségekkel, akciókkal!

Most pedig térjünk rá a beígért listára:

2015. június 2., kedd

Tiffany Reisz: Az úrnő


     Majdnem két éven keresztül vártam erre a könyvre. Majd' két évet! Az Egmont kivonulása után csak reménykedtem abban, hogy valamelyik másik magyar kiadó lecsap erre a remek sorozatra, és kiadja a befejező részt, mert a harmadik olyan szívzörejokozó véggel zárult, hogy komolyan dühös lettem, mert nem volt a kezemben a negyedik könyv. Aztán jött a kétségbeesés, de amikor az Athenaeum bejelentette, hogy átvették a sorozatot, kiadják, és még a többi, előzményrészeket is, úgy éreztem, a kiadó az én személyre szabott szuperhősöm!


     Az Eredendő Bűnösök sorozat befejező része ott folytatódik, ahol a harmadik kötet félbemaradt: Nora Sutherlin, az ünnepelt dominatrix, a híres erotikus szerző egy szobában találja magát, két férfi társaságában. Más körülmények között élvezné ezt a kis játékot, de most partnerei nem játszani akarnak.
Hamarosan megérti: ha életben akar maradni, fogvatartói Seherezádéjává kell válnia, miközben bíznia kell abban, hogy szerettei – Wesley, Kingsley, de legfőképpen Soren – rá fognak jönni, hogyan mentsék meg.
Egy halottal azonban nehéz vitázni, és Marie-Laurie, Kingsley nővére és Soren elhunytnak hitt neje minden, csak nem kompromisszumkész. Egy sértett nőnél pedig nincs veszélyesebb ellenség, és bár Nora mindezt tudja, lassacskán mindent elmesél az asszonynak arról, hogyan lett egy katolikus pap szeretője, miközben egyre mocskosabb részleteket tár fel a múltból…
A háttérben Soren, Nora és Kingsley életének minden fontos szereplője csendben várakozik, hogy aztán az összekuszált szálakat kibogozva az olvasó is megtudja, kicsoda Nora Sutherlin valójában. Vagy legalábbis elhiggye, hogy tudja…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...