2015. január 10., szombat

Háromévesek lettünk!

     
     Sziasztok kedves olvasóim és idetévedők. :) 
Ezzel a poszttal szerda óta tartozom, de gond egy szál se, akkor is beharangozom, hogy az én kedves blogom immár a harmadik évét tapossa! Nagyon örülök, hogy a kezdés óta egyre többen követtek és olvastok, őszinte szívvel köszönöm szépen!
Nagyon jólesik, amikor újabb feliratkozót látok, vagy facebookos like-olót (egy idős bácsi nagyon meglepett, nem is tudom mivel érdemeltem ki a figyelmét, de örülök, hogy tetszik neki a blog :)), olykor becsusszanó kommenteket, ilyenkor mindig madarat lehet velem fogatni, mert tudom, hogy ami anno szórakozásnak indult, az mára több lett, az életem része, amiben Ti is részt vesztek. Még egyszer köszönöm a figyelmet, remélem idén is sok olyan bejegyzéssel tudok szolgálni, amiben kedvetek lelitek. Igyekszem nagyon, az akarat megvan, remélem sikerül minden kivitelezés, mert idén szeretnék aktívabb lenni, több filmes, könyves és zenés poszttal szolgálni. A sorozatokkal meglátom hogy boldogulok majd, de azt elárulom, hogy legalább kettővel tartozom. Egyik a Hősök, a másik pedig az American Horror Story első évada. Jelenleg három könyves bejegyzés is születésre vár, mégpedig:
- Cassandra Clare: Az angyal
- Gayle Forman: Ha maradnék
- Lacey Weatherford: Crush – Bizsergés  

Most mondanom kellene pár szót arról, hogy mit tervezek az idén, ugye? Először is többféle posztot, hogy ne csak könyvesek legyenek sorjában. Továbbá szeretnék kitöltögetni pár booktag-et, amik mostanában egyre divatosabbak, és a legtöbb tetszik is, úgyhogy szerintem megcsinálok majd párat. De végül is a könyvek a legnagyobb szerelmem még mindig, ezért szeretnék rágyúrni az idegen nyelvűekre. Elsősorban angolul Tiffany Reisz Eredendő bűnösök sorozatának negyedik részére, valamint oroszul Alexandra Hawkins Lords of Vice sorozatára, ami történelmi romantikus. A vélemények alapján tök jó sorozat, és nem hagyhattam ki, hogy ne rendeljek meg belőle legalább két részt, főleg, mert a magyar könyvekhez képest nagyon-nagyon olcsók (keményborítós, és átszámolva olyan 500 ft).
Továbbá szeretném befejezni ezeket a megkezdett sorozatokat, valamint az általatok megszavazott könyveket is. Azt hiszem jó darabig nem rakok ki ilyen és ehhez hasonló szavazásokat, mert akárhogy is akarom eleinte, a végén mégsem azokat olvasom libasorban.
Az idei az újraolvasás éve is lesz, mert nem egy könyvsorozatba szeretném újra belevetni magam. Először is Karen Marie Moning: Tündérkrónikák soriját szemrevételezem, az első részen már túl is vagyok, és baromi jólesett. :) Terveim közt szerepel, hogy az eddig megjelent 6 könyv után közzéteszek egy összegzős posztot, amolyan kedvcsinálónak azoknak, akik még nem olvasták a TK-t, valamint azon kedves olvasóknak, akik velem együtt nosztalgiáznak a tündérekkel teli Dublinban. Továbbá A szürke ötven árnyalata film előtt szeretném újraolvasni a könyvet, később pedig Az éhezők viadalát is. De az új könyvekről sem feledkezem meg, valamint a polcomon lévőkről sem, amik csak porosodnak, de mindig halogatom őket. Ennek mostantól vége, az idén egyet sem hagyok olvasatlanul.

      2015-ben is hódító útjára indulnak a magyar könyvek, mert hamarosan megkezdődik a II. Magyar Könyvek Viadala. A következő kategóriákkal találkozhattok majd a verseny során:
- Az év szórakoztató könyve
- Az év ifjúsági könyve
- Az év szépirodalmi könyve
- Az év mesekönyve
- Az év írója
- Az év írónője
- Az év elsőkönyves debütálása
- Az év fordítója
- Az év legszebb könyvborítója

Érdemes lesz követni a fordulókat, mert tuti lesznek nyereménykönyvek, meg amúgy is, foglalkozzunk minél többet a magyar irodalommal és képviselőikkel!

     Most pedig jöjjön a poszt legjava, amiben szeretném meghirdetni a blog történetének második nyereményjátékát! Ezúttal nem egy, hanem két könyvet vihettek haza! 


Két könyv, de azokat nem egy nyertes kapja, hanem kettő! A szóban forgó szépségek pedig nem más, mint A.O. Esther disztópikus kalandregényének, a Gombnyomásra trilógiának első két része, méghozzá dedikálva! Jól hangzik, ugye? :)
A nyereményjátékkal kapcsolatos részletes leírást a következő bejegyzésben hozom, amit még az este folyamán közzéteszek.
Feladat is lesz, és nem könnyű, de remélem sokan, jókedvvel játszotok majd. :)

4 megjegyzés:

  1. Szeretem a bejegyzéseidet, kellemes olvasni a stílusodat, úgyhogy idén is kíváncsian fogom olvasni az értékeléseidet. Gratulálok a szülinaphoz és sok sikert kívánok a terveid megvalósításához! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedvességed, nagyon jólesik mindaz, amit mondtál. :) Köszönöm, hogy továbbra is olvasol, remélem nem okozok csalódást a későbbiekben sem. :)

      Törlés
  2. Boldog blogszülinapot! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...