2013. június 11., kedd

Neked ki a könyves álompasid?


     Aki még nem olyan jártas a blogvilágban, főleg a könyves "részlegen" - vagy csak elkerülték a figyelmüket -, azoknak elárulom, hogy tavaly volt egy olyan játék, amiben szavazni lehetett a kedvenc könyves hapsikra. Jó móka volt, én is részt vettem benne, de sajna nem az nyert, akinek drukkoltam. Sebaj. Merthogy az idén is jelentkezik a játék, de ha nem haragszotok, én most itt nem merülnék bele a részletekbe, viszont IDE kattintva elérhetitek azt az oldalt, ahová 5 kedvenc könyves álompasit kell lekörmölni, akik 2012. június 1 - 2013. június 30 közötti kiadványokban voltak fontos szereplők. A voksok leadásának határideje július 5.

Eme bejegyzés pedig azért született - kicsit későn, de még bőven időben -, mert megszeretném nektek mutatni az én ötösfogatomat. :)

Jericho Barrons
(Karen Marie Moning: Új nap virrad)

Morgó fazon, kissé erőszakos, de szexi, a Mac-el lezavart konfliktusaikat nagyon szerettem, ohó, még mindig szeretem! A könyves világ egyik legtitokzatosabb krapekja, Moning csavaros fantáziájának emberállata. Szeressük, nekem ő az abszolút number one! Megfogott a stílusa, és a néhányszor felbukkanó érzékeny lelke.
Őt így látom magam előtt, ahogy a mellékelt kép is mutatja. Vonzó, de mégis, valahogy Mac szavai annyira ráillenek:
– Akkor miért nem megyünk be?
– Mert nem lakatlan, Ms. Lane. Kétlem, hogy tárt karokkal fogadnának bennünket.
– Szerzetesek? – Tudtam, hogy a kolostoroknak gyakran szigorú szabályaik vannak a női látogatókkal kapcsolatban. – Vagy apácák? – Csak ránéznének Barronsre, és azt hinnék, hogy maga az ördög kopogtatott be hozzájuk. Nemcsak veszélyesnek látszott, hanem olyan kisugárzása volt, hogy néha még nekem is kedvem támadt volna keresztet vetni, pedig nem is vagyok vallásos.

Ryodan
(Karen Marie Moning: Iced - megnyílik az ég)

Moning asszonyság másik gyermeke, a 9-ek csapatának egyik legkiemelkedőbb tagja. Barrons-höz hasonlóan ő is magának való tuskó, de mi tudjuk, hogy legbelül gondoskodó, és lágyszívű... csak ez nem mindig jön le.
Nehéz volt 5 pasit választanom, bevallom Ryodan-en egy darabig el is gondolkodtam. Végül arra jutottam, hogy itt a helye a legjobbak közt. Nemde? Olyan jófej :D
– Ha azt akarod, hogy eláruljam, hogyan teheted ezt a helyet biztonságossá – figyelmeztetem – ajánlom, hogy vigyázz a biztonságukra.
– Azt hittem, undorítónak találod a klubomba járó embereket.
– Akkor is emberek.
Megint megnyomja a gombot.
– Aki kimegy, meghal. Aki zajt csap, kiküldöm. Ne bosszantsatok fel.

Spádé
(Jeaniene Frost: Az első vércsepp)

Ha  Bones legjobb barátjának külön könyve nem is ért el nálam óriási sikert, a főszereplő Mester vámpír annál inkább. Kedves. Segítőkész. Jó humorú. És pofátlanul ravasz módon tud csábítani. :P

– Éppen zuhanyozni készültem, de itt, izé, nincs külön fürdőszoba. A zuhanyzó a szoba közepén áll, és az egész tiszta üveg, szóval… ne gyere be, amíg nem végeztem, oké?
Spádé leplezte a vigyorát. Jól tudta, hogy a hálóban üvegfalú zuhanykabin áll, amikor lefoglalta ezt a lakosztályt. Valójában pont ezért választotta a helyet. Néhány dologban nem szégyellt csalni.


Christian Grey
(E.L. James: A szabadság ötven árnyalata)

Nos, én a szabadságos ötvenben nem igazán csíptem Christiant, ám muszáj voltam ezt a könyvet beírni, mivel a szürke hamarabb jelent meg, mint a szabályzatban kijelölt dátum. Egye-fene, azért még csípem ezt az elcseszett macsót. Jó kis mese kerekedett ki az Ana-val közös sztorijukból, és még ha kiszámítható cukormázas is volt a történet vége, azért kellemes volt azt olvasni, hogy saját, szerető családja lett.

Most egymás mellett fekszünk. Ujjperceivel végigsimít az arcomon.
– Ünnepélyesen fogadom, hogy vigyázok rád, és tiszta szívemből megbecsüllek téged és frigyünket – suttogja rekedten. – Megígérem, hogy hűségesen szeretlek, mindenki másról lemondok, jó időkben és rossz időkben, betegségben és egészségben, bárhová vigyen is az élet. Védelmezlek, bízom benned és tisztellek. Megosztok veled örömöt és bánatot, szükség idején vigaszt nyújtok neked. Megígérem, hogy gyöngéden szeretlek, táplálom reményeidet és álmaidat, és biztonságban tartalak magam mellett. Minden, ami az enyém, mostantól a tiéd is. Neked adom a kezem, a szívem és a szerelmem e perctől, amíg csak élünk.
Könnyek szöknek a szemembe. Christian arca ellágyul.    

Elijah
(A.O. Esther - Hívogat a fény)

Aki már olvasta a könyvről alkotott véleményemet, az tudja, hogy megemeltem a kalapom Eszter előtt, mivel eddig ő az egyetlen olyan író, akinek két, egy csajra hajtós pasijait egyformán bírom. De ha most választanom kell közülük, akkor Elijaht választom. Miért? Mert ha lázadó lélek is, jó ember/angyal, aki foglalkozik a rászorultakkal, és megakarja menteni a világot az emberi gyarlóságtól. Persze a romantikus oldala is bejövős, nagyon szeretném már azokat a sorokat olvasni, ahol már nem szenved a szerelemtől, hanem be is teljesedik az.
Kijelentéseivel pedig sokszor egyet tudok érteni:
– Az van, amit hiszünk. Amit megteremtünk. Én nem akarok egy olyan világban élni, ahol eszelős uralkodók pöffeszkednek az arany városaikban, míg a világ másik fele éhezik. Nem érdekel a pénz, és nem érdekel a bűnbánat. A változásra képtelen halandóknak pusztulniuk kell! Rendet és harmóniát akarok a világban. Színeket, fényeket, valódi érzelmeket.
– Te hazavágysz Elijah – nézett rá szomorúan a lány, és megfogta a férfi ökölbe szorított kezét. – Azért küzdesz idelent oly elkeseredetten, és azért nem tetszik a lenti világ, mert a szíved odafent rekedt, mikor Atyánk elkergetett titeket. 

Nos, Ők öten az én könyves álompasijaim. :) És nektek?  

4 megjegyzés:

  1. Hát én azt sem tudnám merre kezdjem... az elmúlt évben talán csak egy igaz "szerelmem" volt. Judd Lauren a Borzongásból... Minden más csak futó románc volt esetleg. :D

    VálaszTörlés
  2. És tudom hogy nem itt kell szavazni... csak mivel nincs ötösfogatom, így csak úgy gondoltam veled osztom meg. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy megosztottad velem azt az egyetlen szál emberedet. :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...