2016. augusztus 16., kedd

Suicide Squad - The Album


     Az augusztusban bemutatott Öngyilkos osztag nem csak a mozikasszáknál robbantott, a filmben elhangzó dalokkal a zenepiacon is sikeresen tarolt. Az elmúlt pár hétben az új dalokat bemutató klipek szépen szerepelnek a zeneportálokon, de lássuk csak, milyen dallamokat kínál a hivatalos album.

001. Skrillex & Rick Ross – Purple Lamborghini
002. Lil Wayne, Wiz Khalifa & Imagine Dragons – Sucker For Pain (with Logic, Ty Dolla $ign & X Ambassadors)
003. Twenty One Pilots – Heathens
004. Action Bronson & Dan Auerbach – Standing In the Rain (with Mark Ronson)
005. Kehlani – Gangsta
006. Kevin Gates - Know Better
007. Grace – You Don’t Own Me (feat. G-Eazy)
008. Eminem – Without Me
009. Skylar Grey – Wreak Havoc
010. Grimes – Medieval Warfare
011. Panic! at the Disco – Bohemian Rhapsody
012. War – Slippin’ Into Darkness
013. Creedence Clearwater Revival – Fortunate Son
014. ConfidentialMX – I Started a Joke (feat. Becky Hanson)


     Kaptunk itt szépen pop, hip-hop, electronikus dallamokat rendesen, de felcsendülnék a régi kedvencek is, mint Eminem Without Me-je, vagy néhány feldolgozás, mint a Queen-től a Bohemain Rhapsody, amit most a Panic! at the Disco csapatának közreműködésével élvezheti a hallgató. De ott van még a Bee Gees-től az I Started a Joke, amiből remek felújított verziót kaptunk a ConfindentialMX és Becky Hanson-tól.

Aki velem együtt nem igazán hip-hop fan, még az is talál az albumon kedvére való dalt. Rögtön itt a lemezen szereplő első, a Purple Lamborghini, ami az erőteljes basszuson kívül előszeretettel használja az elektronikus hangzást is. Külön érdekesség, hogy a videóklipben szerepel Jared Leto is mint Joker, ez legfőképp azon rajongóknak jelent boldogságot, akik minél többet szeretnének látni a filmben nyúlfarknyit szereplő ikonikus bűnözőről, vagy csak azért, hogy több anyaguk legyen a rajongói videóikhoz. (csak azt nem értem, a címadó lila Lamborghini miért nincs jelen a klipben?)
A Sucker For Pain remek folytatás, amiben a méltán közkedvelt Imagine Dragons gondoskodik a legjobb  énekesi részről. Pazar muzsika, ahogy a soron következő Heathens is. A Twenty One Pilots dala erőteljes, és nagyon fülbemászó. A többi dal sem piskóta, jól működik bennük a ritmus, igazán összetettek, autós kiruccanásokhoz nagyon jó aláfestő az egész album.
Szeretném kiemelni még két igazán nagy kedvencemet. Az első Kehlani-tól a Gangsta, amit ezentúl csakis Jokerhez és Harley-hoz tudok kötni. Első hallásra lenyűgözött, az énekesnő hangja is valami szuper. A dinamikája, a hangszerelés, a szöveg, mind nagyon jó összhangban van. Nagyon rákattantam, biztos fogom még hallgatni pár milliószor, ahogy Grace és G-Eazy-től a You Don"t Own Me 2015-ös mjúzikot is, ami k*rvajól aláfestette az előzeteseket, és a film egyes részeit is. Plusz a szöveg tök olyan, mintha a későbbi  Jokerről és Harley-ról szólna.
Találkoztam az albumon olyan zenével is, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet, ez pedig a War - Slippin' Into Darkness. Amiket pedig nem emeltem ki, azok nálam a jó és az elmegy kategóriában ingáznak.

A film, a listában szereplő dalok mellett több más zenével is szórakoztatta a közönséget, ami sajnos nem kapott helyet az albumon. Az interneten pedig kering pár olyan dal, amik a moziban ugyan nem szerepeltek, de erősen kötik az Öngyilkos osztaghoz. Ilyen például Avril Lavigne-től a Bad Girl.
 
9/10


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...