2016. április 30., szombat

Batman Superman ellen: Az igazság hajnala


     Soha ne add fel! - mondják az emberek, valószínűleg a DC-sek is ezt mormolhatták a bajszuk alatt, amikor megirigyelték a Marvel szuperhőseinek sikereit.

2013-ban a mozinézők elé röppent Acélember, közismertebb nevén Superman, amivel a látványmogul Zac Snyder lerakta az új nemzedéknek szóló Igazság Ligája filmek sarokkövét, amit idén márciusban megpróbált megugrani, immár több hőst is fókuszba helyezve.


     Milyen hősre van szüksége a világnak? Gotham City védelmezője úgy érzi, hogy Metropolis megmentője már istenként tekint magára, senki és semmi nem korlátozza, így szembefordul vele. De a világ nem törődik velük, mert más kérdésekre keresi a választ: senki nem tudja, mit szeretne: mindenható védelmezőt, vagy függetlenséget.
Amíg Batman és Superman az egymás ellen folytatott háborújukkal vannak elfoglalva, egy új, minden eddiginél rémisztőbb fenyegetés egyre erősebbé válik. Az emberiség még sosem volt ekkora bajban - és talán már nincs, aki segíteni tud rajta.



     Tetszett az Acélember. Kicsit ugyan eltúlzott volt Clark érzékenysége, de a látvánnyal, akcióval, megfőzött a film, így leheletnyi türelemmel vártam az újabb DC mozit.

Az előzetesek, plakátok, és minden egyéb filmmel kapcsolatos reklámhadjárat a két kultikus hős, azaz Superman és Batman összecsapásáról biztosította a közönséget, amit a teljes mozi sajnálatos módon már nem tudott megadni. Hollywood ismét megvezetett a jól összeollózott kedvcsinálóival.

Sosem volt a szívem csücske Batman. Így sok rajongóval ellentétben, nem is foglalkoztatott igazán, ki kapja a szerepét. Ben Affleck rutinos szuperhős, Daradevilként már láthattuk, hogy ossza az igazságot. De ahogy Ryan Reynolds megtalálta helyét Deadpool bőrében, úgy vált Affleck kényelmesen és jó ráérzéssel Denevéremberré. Erősnek éreztem Bruce-ként és Batmanként egyaránt, sőt, a Nolan féle Sötét Lovaggal ellentétben ebben a moziban sokkal jobban érdekelt a hős civilben, mint mikor köpenyes uniformisban akciózott. Hűséges társa, Alfred, pedig ízt vitt ebbe a sótlan filmbe.
Superman sajnálatosan unalmas volt, Clarkként meg aztán főleg. Még mindig szenved az emberiség miatt, akik közül nem mindenki tudja elfogadni, hogy egy nagy hatalmú űrlény repked a világban, miközben megmentősdit játszik.Talán Zod tábornoknak jobban örültek volna. *laposan néz*
Szupi oldalbordája, Lois Lane annyit ad a filmhez, mint egy statiszta. Szeretem Amy Adams-t, de a karakter amit hozott, végtelenül gyenge volt. Amennyire bírtam őket az első részben, ebben a filmben annál inkább nem izgattak. Ellenben Bruce és Wonder Woman (Gal Gadot) sokkal élet telibb, izgalmasabb karakter volt.
Sajnos sok minden nem tetszett ebben a produkcióban, amiben nagy szerepet játszott a semmis, töltelék párbeszédek mellett a Jokerbe oltott Dexter (Dexter laboratóriuma - rajzfilm), vagyis Lex Luthor, aki furcsa kis zseniként tündökölt. Mintha Jesse Eisenberg túljátszotta volna a karaktert, vagy csak én érzem így?


Összesítés: a zene minimális változtatással ugyanaz mint az Acélember soundtrack (az utolsó fenomenális), az újat mégis megpróbálták keményebbé és hatásosabbá tenni. A film is megpróbált azzá válni, de vajmi kevés sikerrel. A kezdés jó volt, ahogy a metropolisi harcot Bruce Wayne szemszögéből is láthatta a néző, de ezután nem sok jó folytatódott a játékidőben. Bár Batman ijesztő, és a szívem megállna ha megpillantanám egy sarokban ácsorogva; Superman is lojális mindenkivel akivel csak tud (ahogy azt már megszokhattuk); az új szuperhősök bemutatása is jól ki lett találva, de itt be is fejezem a pozitívumok felsorolását; mert a buta párbeszédek, össze-vissza jelenetek, nem túl jól kivitelezett harcok nagy többsége és egyes szereplők, végül számomra legyengítették a filmet, amit a szidásra érdemes vágók még inkább lejjebb húztak összecsapott munkájukkal.

 4/10

 

2 megjegyzés:

  1. Jaj, de örülök, hogy írtál erről :D Pár hete láttam én is, és egyetértek veled sok mindenben, amit írtál, meg hasonló véleménnyel vagyok, annyi eltéréssel, hogy nekem az Acélemberben sem volt olyan nagy szám Lois Lane karaktere, mert olyan semlegesnek tűnt, vagy nem is tudom. Itt meg tényleg csak Superman groupie-jaként volt jelen, pedig nagyon szeretem őket együtt Henry Cavill-lel, és a BvS filmben talán az egyik kedvencem az a bizonyos fürdőkádas jelenete volt Loisnak és Clarknak :D *na, a romantikus liba énem feltűnik*

    Ben Afflecket én nagyon utáltam ebben a filmben xD Nem tudom, hogy azért, mert Batmant nem szerettem sose különösebben, és csak a karakter miatt, akit játszott - mert a daredevilben egyébként bírtam -, de Batman is kb. csak féltékeny volt Supermanre, azért fúrta az oldalát, bár Supermannek is voltak érdekes megnyilvánulásai, szóval sok jó tényleg nincs sajnos a filmben. Amúgy Gal Gadot volt nekem is a kedvencem, kár, hogy alig szerepelt, és nekem kicsit érthetetlen volt az egész mizéria vele, nem tudom, hogy direkt volt ilyen, hogy csak elhinteni szerették volna a dolgokat, nekem meg nem sikerült felfogni, de többet is mutathattak volna belőle, mint hogy itt-ott feltűnik rejtélyesen, aztán Bruce előtt jár pár lépéssel.

    Jesse Eisenberget én nagyon utáltam ebben a filmben, és szerintem is túljátszotta xD Vagy nem tudom, de annyira irritált, hogy képen tudtam volna törölni egy szívlapáttal ahányszor csak a képernyőre tévedett :D

    Amúgy van egy vicces videó, ezt láttad? :D https://youtu.be/0Y8iRvQdSGA?t=2m53s

    Úgy linkeltem el, hogy a "törölt" jelenetnél van egyből, de az egész interjú nagyon vicces :D

    Valamit még akartam... Na mindegy, NEMSOKÁRA ITT A POLGÁRHÁBORÚ, REMÉLEM ARRÓL IS BEJEGYZEL :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Premier után nem sokkal néztem meg itthon, a jegyzetfüzetembe gyorsan le is írtam az észrevételeimet, csak közbejött ez+az, és megfeledkeztem, hogy erről a filmről már szinte van egy kész bejegyzésem. Aztán eszembe jutott... :)
      Az első részben sem volt óriási élmény Lois, de most itt eléggé lapos volt a karakter. Sajnálom, de engem egyik C&L jelenet sem tudott meghatni. :|

      Ben szerintem egész jó Batman volt, nem lesz vele gond a későbbiekben. Aztán meg idővel hátha megkedveled. :) Szerintem is volt némi féltékenység a háttérben, plusz cseszte a csőrét, hogy Szupiék bunyó közben lerombolták fél Amerikát. Mondjuk az engem is bosszantana...

      Wonder Woman kap külön filmet, ahogy Aquaman is, csak a pontos dátumot nem tudom mikor. Mindkét mozi nagyon érdekel. :)

      Jesse... pfu, hát nekem is az agyamra ment, úgyhogy elkérném a lapátod. :)

      Ez a videó marha nagy! :D Martin után pedig repült a lájk. XD

      Igen, a Polgárháborúról is bejegyzek. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...